Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Boris Kollár, a parlament elnöke büntetőfeljelentést tesz a Szlovák Köztársaság Főügyészségén volt élettársa, Barbora Richterová és más ismeretlen személyek ellen, akik állítása szerint az állítólagos megfigyelésének medializált ügye mögött állnak. Úgy látja, hogy ez egy kísérlet arra, hogy a választások előtt befeketítsék a Sme rodinát. Erről a pénteki sajtótájékoztatóján tájékoztatott.

 

Kollár hazugságnak tartja a médiában megjelent információkat és Richterová képviselőknek írt levelét az állítólagos megfigyeléséről. A Szlovák Titkosszolgálat (SIS) tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság pénteki ülése után meggyőződése, hogy ezt sikerül majd bizonyítani.

 

Kollár volt élettársa félti az életét. A házelnök elismerte, hogy felpofozta, de van mentsége

 hirdetes_300x300  

Kollár elutasítja a feltételezést is, hogy exbarátnőjét a SIS-szel figyeltette volna meg

 

Azt kéri, hogy a bűnüldöző szervek vizsgálják meg az ügy hátterét, és azt, hogy Richterová hogyan szerezte meg azoknak a járműveknek a rendszámát, amelyeknek bejelentése szerint őt követniük kellett volna. Tagadja, hogy valaha is visszaélt volna a SIS-szel személyes célokra.

 

Kollárnak már vannak információi arról, hogy egyes képviselők aláírásokat gyűjtenek egy rendkívüli ülés összehívására azzal a céllal, hogy leváltsák őt hivatalából. Ha összegyűjtik a szükséges 30 aláírást, készen áll szembenézni vele. Hangsúlyozta, hogy „nem kedvtelésből pofozza a nőket”, és megismételte a néhány évvel ezelőtti helyzetmagyarázatát, amikor megütötte Richterovát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!