Nyitókép: TV Joj/Na hrane/screenshot

 

A Progresszív Szlovákia (PS) elnöke, Michal Šimečka megerősítette, hogy a közelmúltbeli találkozójukon megkérdezte Mikuláš Dzurindát, hogy a Modrí, Most-Híd részt vesz-e a szeptemberi parlamenti választásokon. Dzurinda megerősítette neki, hogy részt vesznek a választásokon, amit Šimečka elfogad.

 

Nem tartja illendőnek a kisebb pártokra kifejtett nyomásgyakorlást a feladás céljával, szerinte autonóm szubjektumokról van szó. Mindezt a Joj TV csütörtöki Na hrane című tévéműsorban nyilatkozta.

 

Šimečka és az OĽANO vezetője, Igor Matovič nem értettek egyet abban, hogyan lehetne megakadályozni, hogy a Smer-SD vezetője, Robert Fico a választások után kormányt alakítson.

 hirdetes_300x300  

 

Šimečka szerint a PS az a politikai alakulat, amelynek reális esélye van az ellenzéki Smer legyőzésére. Matovič azonban meg van győződve arról, hogy minél több szavazatot kap a PS, annál nagyobb az esélye annak, hogy a maffia alkotmányos többséget szerez. És minél kevesebb szavazatot kap a PS, annál kisebb lesz az esélye egy maffiakormánynak.

 

Šimečka ismét elítélte a Matovič és a smeres Robert Kaliňák volt belügyminiszter közötti szerdai incidenst. Méltatlannak tartja, egyúttal nemzetközi szégyennek nevezte. Hangsúlyozta azonban, hogy éppen az ilyen esetek segítenek Ficónak a hatalomra jutásban, illetve Matovič volt miniszterelnök bomlasztó politikája.

 

Matovič Fico „újjáélesztése” mögött egy ígéret beteljesülését és több tucat bűnöző elítélését és vádemelését látja.

 

Matovič ugyanakkor elismerte, hogy nem számított arra, ami a sajtótájékoztatón történt. Saját elmondása szerint azt gondolta, hogy a Smer képviselői három percig kibírják az igazságot, és folytatni fogják a sajtótájékoztatót. Sajnálja, hogy idáig fajultak a dolgok. Az OĽANO nem tesz hasonló lépést, lakótelepi kampányt akar csinálni.

 

Breaking: Ilyet még nem láttál! Összeverekedett Kaliňák és Matovič – Képekkel, videóval

Ezért jelent meg tegnap Matovič a Smer sajtótájékoztatóján: Szerettem volna rámutatni a Smer-SD képmutatására

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!