Nyitókép forrása: Štandard.sk

 

Martina Šimkovičová január közepén a Štandard konzervatív szlovák hírportál cikkére reagálva a közösségi hálón határolódott el a Dragtivism nevű „wokrshoptól”, amely Kassán, január végén ért véget. Az SNS által jelölt kulturális miniszter egyúttal bejelentette, hogy leállítja az LMBTQ-projektek minisztériumi támogatását. Ez volt az, ami miatt a mainstream sajtó és az ellenzék valamint az általuk hétről hétre utcára invitált tömeg Šimkovičová menesztését követeli.

 

A mainstream szlovák sajtó természetesen csak olyan kulturális életet képviselő személyt kérdez meg Šimkovičovával kapcsolatban, akik a progresszívokhoz vannak becsatornázva, ideológiai vagy pénzügyi alapon. A PS és az SaS már benyújtotta bizalmatlansági indítványát a miniszter ellen, jövő héten kerülhet sor a rendkívüli ülésre, ahol azt megtárgyalják – ha ugyan határozatképes lesz a parlament.

 

A szlovák Dragtivism a Spanyolországból induló workshop folytatása volt. Az „ifjúsági csereprogramként” beállított LMBTQ-projekt az EU Erasmus+ keretéből kapott pénzt. A csereprogramot mindig egy kiválasztott NGO szervezi a többi partner-NGO-val együttműködve. A szlovákiai Dragtivism szervezője az osztrák Spiel_Raum – Raum für Bewegung, Theater und Anti-Diskriminierung volt.

 

 hirdetes_810x300  

Szlovákia részéről a társszervezet a sokat emlegetett, uniós és a korábbi kormányok idején állami forrásokkal igencsak kitömött Saplinq szivárványos szervez volt. Az EU-tól pedig a Štandard cikke szerint 32 579 eurót kaptak. 

 

A Saplinq volt Kassán az esemény házigazdája, aki a helyszínt, az általa alapított Prizma center épületét biztosította a eseményhez. A Prizmával szoros kapcsolatban állnak azok a fiatalok, akik az egy tőről fakadó spanyolországi Dragtivism 3.0 projekt során az uniós pénzből finanszírozott eseményen melegbári sztriptízt adtak elő. Az egészről videót is közzé tettek a Youtube-on, ám a Štandard kínos kérdései hallatán a Saplinq gyorsan korlátozta a hozzáférésüket.

 

A lényeg, hogy a videók tartalma bizonyítja, hogy az uniós pénzt szexuális showra használták fel, és az „ifjúsági csereprogram” keretében fiatal szlovákok meztelenkedtek Spanyolországban. A videón női ruhában sztriptízelő szlovák férfi is szerepel, aki Britney Spears Toxic című számára vetkőzik, mellette hiányos férfiruhában. A „műsorban” három szlovák vett részt aktívan.

 

Megjegyezzük, az, hogy kinek milyen szexuális beállítottsága van, az a magánügye, viszont sokak számára igencsak felháborító lehet, hogy miközben a kontinens az inflációt, a megélhetési válságot, a gazdaság leépülését nyögi, egymást érik a gazdatüntetések Európa-szerte, az EU kétkézzel szórja a pénzt, hogy kiváltságot élvező LMBTQ-személyek uniós pénzből meztelenkedjenek egy ifjúsági csereprogramnak hazudott sztríptíz showban.

 

A Štandard ráadásul felhívta a figyelmet, hogy a videó születésekor az egyik színpadon szereplő nő még nem volt felnőttkorú.

 

Ami a szlovák szálat illeti, az egyik uniós pénzen vetkőző hölgyemény a Saplinq alkalmazottja, többek között az „önkéntesek” betanításával foglalkozik. A másik, 16 éves „fellépő” a Saplinq önkéntese, aki részt vett például a Kassai Pride szervezésében.

 

Az, hogy végül hogyan nézett ki a spanyol kéjutazás szlovákiai verziója idén januárban, nem lehet tudni. Miután Šimkovičová politikai üggyé emelte a progresszívok által szent tehénként védett LMBTQ-projektek visszásságait, és a Štandard is elkezdett foglalkozni az üggyel, a Dragtivism lezárta Instagram-fiókját és elzárta magát a nyilvánosságtól, nyilván okkal.

 

A Saplinq 2023-ban különféle pályázatok és támogatások révén 600 ezer euróból gazdálkozdhatott, 2020 óta mintegy 1,4 millió eurós bevételre tett szert. A legtöbb bevétele az EU-tól származik az Erazmus+ programon keresztül.

 

Ez tehát a Šimkovičová elleni bizalmatlansági indítvány háttere, és láthatjuk, hogy a valódi kultúrához a progresszívek érveinek nincs semmi közé. Azt is érdemes kiemelni, hogy a szivárványos aktivisták már a kormányellenes tüntetéseken is megjelentek, ahol érdekes módon Šimkovičová mellett a tüntetések egyik szervezőjét a KDH-t is gyalázzák – mivel az  magát kereszténydemokrata konzervatívnak vallja magát, és elutasítja az LMBTQ-ideológiát.

 

Középiskolás aktivistákat toboroznak a liberális alapítványok Szlovákiában az LGBTI-propaganda iskolai terjesztéséhez

 

Többszázezer eurót kapott szexuális show oktatásra az egyik LGBTI szervezet. Šimkovičová véget vet a gyakorlatnak

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.