Nyitókép: Földváry Terézia

 

Manapság egyre ritkább, de azért még vannak olyan községek, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a hálaérzet kifejezésére. Egy-egy figyelmesség, még ha csak apró öröm is, valljuk be, nagyon jól eshet az embernek…

 

Sárosfa községben manapság is örömmel fejezik ki köszönetüket az emberek. Földváry Terézia, a község polgármestere ezzel kapcsolatban a Körkép.sk-nak elmondta, hogy „magánkezdeményezésről van szó, mely hosszabb múltra tekint vissza”. A Csemadok helyi alapszervezetével mindazokat, akik segédkezni szoktak, önkéntesek, vagy kiveszik a részüket bizonyos helyi jellegű problémák megoldásából, egy-egy fánkkal, vagy süteménnyel ajándékozzák meg.

 

Kép: Laky Erzsébet – archív felvétel

 

 hirdetes_300x300  

A Csemadok helyi alapszervezetének tagjairól köztudott, hogy nagyon aktívak.  Alkalomadtán számos finomságot készítenek jótékonysági jelleggel. Csallóköz szerte, de egyre többen már Pozsonyban is ismerik az isteni bozdaszörpüket. Olykor ezekből a készítményekből is félretesznek  az önkénteseknek, segédkezőknek.

 

Kép: Laky Erzsébet – archív felvétel

 

Természetesen említést kell tennünk arról is, hogy a köszönet kifejezésébe maguk a lakosok is bekapcsolódnak. Jó példa erre a sorozatos koronavírus-tesztel, ahova egyes sárosfaiak számtalan finomságot, például fánkot vittek a tesztelés során segédkezőknek. Hozzá kell tennünk azt is, hogy a tesztelésen segédkezőket más településeken is meglepik.

 

Meglepetés a tesztelésen segédkezőknek (Kép: Földváry Terézia FB-oldala)

 

A Csemadok helyi alapszervezetével kapcsolatban megtudtuk, hogy a korlátozó intézkedések és kiszámíthatatlan fejlemények miatt közösségi rendezvényt nem tarthatnak, s  nem is terveznek, viszont kivárásos alapon tevékenykednek. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulóját egyrészt magukban ünnepelték, másrészt betartva az óvintézkedéseket a sárosfai temetőben található Bittó családi sírboltnál helyezték el a  megemlékezés virágait, illetve a Csemadok tagok közös koszorúját. Főhajtással és mécsesgyújtással tisztelegtek a hősök előtt.

 

“A legfontosabb a lelki készülődés” – Karácsonyi interjú Földváry Teréziával, Sárosfa polgármesterével

 

Földváry Terézia, az alapszervezet elnöke ismertette a járványhelyzet ellenére tervezett két eseményüket. Egyik a Mikulás-nap (a korlátozásoktól függően), a másik pedig, hogy a falu közösségének egy betlehemet szeretne készíttetni. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, kulturális eseménnyel egybekötött felszentelése is várható.

 

 

Laky Erzsébet

 

Ízek harca Sárosfán – Képekkel, videókkal fűszerezve

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.