A pénteki hivatalos megnyitó után, az olimpia szombati versenynapján rögtön szurkolhatunk a magyar és a szlovák küldöttség néhány tagjának. Nézzük, hogy kiket láthatunk majd a képernyőn.

 

Február 10., Szombat – MAGYAR sportolók

 

Magyar idő szerint egységesen 11 órától kezdődnek a rövid pályás gyorskorcsolya selejtezők, valamint a női váltó elődöntője. A kiírás szerint 13:50-ig be is fejeződnek a versenyszámok

 

  • férfi 1500 méteren Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba lesz érdekelt, valamint őket tartják éremesélyesnek is. Ebben a számban ráadásul már a döntőre is sor kerül még szombaton, előreláthatólag magyar idő szerint 13:50 körül
  • női 500 méteren Jászapáti Petra és Keszler Andrea próbálják kiharcolni a továbbjutást a selejtezőből.
  • női 3000 méteren a magyar váltó szerepel az elődöntőben

 

 hirdetes_810x300  
A Liu-fivérek, Forrás: isu.org

 

A Liu testvérek közül ebben a számban Liu Shaolin Sándor 2016-ban EB-, öccse pedig világbajnoki ezüstérmes volt. A magyar váltó az előző két olimpián 5. ill. 6. helyen végzett, bízunk benne, hogy idén sikerülhet akár a dobogót is elérni.

 

Február 10., Szombat – SZLOVÁKIAI sportolók

 

Ugyancsak 11 óra körül kezdenek a szánkósok, ahol Jozef Ninis és Jakub Šimoňák is indul a férfi egyes 1. és 2. futamában.

 

Ninis jó formában érkezett Dél-Koreába, múlt hétvégén Lettországban négy számban is sikerült élete legjobbját teljesítenie. Ha kitart az eddig tapasztalt javuló formája, akkor akár ő is hozzájárulhat a szlovák érmek számának gyarapításához.

 

Déltől biatlonban lesznek érdekeltek a szlovák sportolók, mégpedig a hölgyek (Négyen az ötből: Ivona Fialková, Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová, Alžbeta Majdišová, Terézia Poliaková) szerepelnek majd a 7,5 km-es sprintszámban.

 

Anastasia Kuzminová, forrás: aktuality.sk

 

A szlovák küldöttség tagjai közül szombaton egyértelműen az orosz származású Anastasia Kuzminuvá számít favoritnak, aki a Szocsiban és Vancouverben sprintben megszerzett olimpiai elsőségeit szeretné megvédeni. Kuzminová mellett még jó formában van idén Paulína Fialková is – érdemes lesz rá is odafigyelni a 7,5 kilométeres sílövészet sprintszámában.

 

A magyar érdekeltségű versenyeket az M4Sport-csatorna, míg a szlovák érdekeltségű versenyszámokat az STV1 közvetíti. Ezen kívül a leginkább közkedvelt sportágakat az Eurosport 1-es és 2-es csatornáján is elérhetjük.

 

Körkép.sk/KPA

Nyitókép: Szuhorang, a 2018-as phjongcshangi téli olimpiai játékok egyik kabalafigurája a kangnungi olimpiai parkban 2018. február 6-án. Az ötkarikás játékokat február 9. és 25. között rendezik több dél-koreai helyszínen.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Kapcsolódó tartalom:

 

Rajtol a XXIII. téli olimpia. Minden, amit érdemes tudni róla

 

Megkezdődött a phjongcshangi téli olimpia (fotók)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!