Nyitókép: sita/illusztráció

 

Az idei év utolsó bajnokijára utaznak a DAC játékosai és szurkolói Pozsonyba. A tabella első két helyezettjének összecsapása mindenképpen izgalmasnak ígérkezik.

 

A Slovan és a DAC összecsapása szombaton 15:30-kor veszi kezdetét a téglamezei stadionban. A szigorú biztonsági intézkedések miatt érdemes időben érkezniük a dunaszerdahelyi szurkolóknak.

 

Hagyományosan közös vonatos és autós utakat szerveztek a szurkolói csoportok – a rendőrség mind a két esetben kíséretet biztosít a magyar drukkereknek a stadionig az esetleges összecsapásokat elkerülendő.

 hirdetes_810x300  

 

Már készülődik a Slovan a szombati derbire, némileg visszavágnak a “hupikék törpikézésért”

 

A hónap meccse

 

A Fortuna liga a Hónap meccsének nyilvánította a mai rangadót, nem véletlenül. Egyrészt messze földön híres a két csapat és szurkolótábor közti rivalizálás, másrészt, ha a DAC-nak sikerülne győznie, úgy 4 pontra szűkítené a Slovan előnyét a tabella élén.

 

Jobban is állhatnának a sárga-kékek, ha Nagymihályban nem hagytak volna ott három pontot 5 gól ellenében, de ezt a fiaskót igyekeznek elfelejteni és elfeledtetni is.

 

A Slovan annak ellenére – vagy azzal együtt – vezeti a bajnokságot, hogy mellette párhuzamosan készül és részt vesz az Európa-liga csoportmérkőzésein.

 

Míg a DAC szezonbeli 26. tétmérkőzése lesz a mai, addig a Slovan a 35.-nél tart.

 

Szombaton Slovan-DAC, 1100 sárga-kék szurkoló válthat jegyet a derbire

 

Fogyatkozó csapattal

 

Peter Hyballa nincs könnyű helyzetben az utóbbi hetekben. Előbb Kalmár Zsolt esett ki a keretből, miután eltört a bokája a Puskás Aréna stadionavatóján, majd belső viszályok miatt Kristián Koštrna találta magát az öltözőn kívül.

 

A múlt heti, Nyitra elleni hazai bajnokin a klub történetének egyik legfiatalabb kezdője lépett a pályára, a cserepadon három U19-es játékos is helyet kapott. Dominik Kružliak épp a mérkőzés előtti napon sérült le, így egyáltalán nem a megszokott felállásban játszottak a sárga-kékek.

 

Még motiváltabban futballozunk ellenük

 

Vida Kristopher a Slovan elleni találkozón úgy nyilatkozott, hogy

 

 „A Slovan a legnagyobb riválisunk, szeretünk velük összecsapni, hiszen mindegyik játékos még motiváltabban futballozik ellenük. A hazai meccseket talán valamivel jobban kedveljük, a legutolsó kettő remekül sikerült. Áprilisban az én találatommal diadalmaskodtunk és szeptemberben is sikerült a kapuba találnom, amikor ráadásul öt góllal küldtük őket haza.

Meggyőződésem, hogy az ellenfél is nagyon motivált lesz, biztosan szeretnék jóvá tenni az ellenünk elszenvedett legutóbbi vereségeiket. Mi viszont szintén nagy elszántsággal és győzelmi céllal utazunk Pozsonyba. Bízom benne, hogy ismét képesek leszünk csapatként működni. Az első gól dönthet”

 

– véli a magyar szélső, aki a szurkolói szavazás alapján Kalmár Zsolt mögött a második legjobb DAC-játékos volt ősszel.

 

Peter Hyballa: Szeretnék eloszlatni néhány pletykát

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában:


2018.09.15. – Slovan-DAC 3:2, gólszerzők: Šporar 2, Moha – Bayo, Herc, 3919 néző
2019.02.16. – DAC-Slovan 0:1, gólszerző: Šporar (11m), 12 135 néző
2019.03.31. – Slovan-DAC 3:1, gólszerzők: Čavrić, Dražić, Šporar – Davis, 14 030 néző
2019.04.27. – DAC-Slovan 1:0, gólszerző: Vida K., 11 820 néző
2019.09.01. – DAC-Slovan 5:2, gólszerzők: Ramirez 2, Davis (11m), Vida K., Fábry – Šporar (11m), Abena, 11 679 néző

 

A találkozón ma is ott lesz a Körkép.sk helyszíni tudósítója – élő videókért, helyszíni fotókért keresse a Körkép facebook-oldalát!

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!