Nyitókép: Csölle Melinda

 

Jókedvű, hangulatos futás és kocogás jellemezte a felső-csallóközi jubileumi megmérettetést.

 

Idén immár negyvenedik alkalommal hirdették meg a határokon túl is ismert és közkedvelt Barátság Futóversenyt. A koronajárvány miatti óvintézkedések betartása mellett is sokan döntöttek úgy, hogy rajthoz állnak Diósförgepatonyban.

 

 hirdetes_300x300  

 

A szervezők nagy örömére így az április 17-i Barátság Futóversenyt Varga Gyuri bácsi indította el.

 

 

Hodossy Péter „sebesen” futott – eredménye 39:31 – , így idén ő lett a verseny leggyorsabb résztvevője. Az érmek átadásában a dunaszerdahelyi HC DAC kézilabdázója, Bugár Cintia is segítkezett.

 

Kép: Koczó Vincze

 

Hodossy Péter versenyző közösségi oldalán arról írt, hogy a verseny ugyan nem eredeti „pompájában” került megrendezésre, a futók a virtuális jelleg ellenére is jót edzettek a 40 éve megszokott útvonalon.

 

 

A nyárasdi Csölle Melindát az elmúlt napokban külön is bemutattuk a Körképen. A példaértékű életét elő édesanya is saját közösségi oldalán ismertette a versenyen szerzett élményeit  a TopRun Nyárasd egyik résztvevőjeként.

 

Kép: Koczó Vince

 

Elmondta, hogy ezúttal picit lazábban futottak, az első 6 km-en beszélgettek, majd az utolsó 4 km-t már mindenki a saját futótempójában futotta. Megtudtuk azt is, hogy két futó, Csölle Terézia és Csölle Melissa otthon tették meg a versenytávot.

 

„Minél többet mozgunk, annál boldogabbak, csinosabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk” – Interjú Csölle Melindával a mozgás szerelmesével

 

Koczó Vince szervező örömmel és elégedett újságolta a Körképnek, hogy nagyon jó érzés, hogy a futók, versenyző lelkesedésének köszönhetően a körülmények ellenére is megtarthatták a versenyt.

 

„Boldog vagyok, hogy hagyományaink életben tartására idén is sort tudtunk keríteni. Bízok benne, hogy egyre több ember kap kedvet a mozgáshoz, futáshoz”

 

– nyilatkozta portálunknak.

 

Kép: Tóth Tibor

 

A szervezők nevében Koczó Vince fejezte ki köszönetét mindazoknak, akik részt vettek a 40. Barátság Futóversenyen. A versenyzőket, érdeklődőket jövőre is várják, s bíznak abban, hogy immár óvintézkedések nélküli forduló lesz.

 

 

A szervezőkkel együtt mi is gratulálunk a versenytáv teljesítéséhez, a versenybe való aktív bekapcsolódásához. Jó egészséget kívánok mindenkinek.

 

Laky Erzsébet

Képek: Csölle Melinda

 

Futóverseny a barátság jegyében – koronavírus idején is

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.