Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

A Komáromi FC 23 éves csapatkapitánya januártól már a Fortuna Liga harmadik helyezettjének csapatát erősíti, miután 2024 május végéig szóló szerződést írt alá az MFK Rózsaheggyel.

 

A bajnokságban 8 gólig és 7 gólpasszig jutó Domonkos Kristóf a Komáromban eltöltött két éve alatt a Transfermarkt mértékadó német portál szerint megnégyszerezte értékét. Szögletgólja bejárta a szlovák és a magyar sportsajtót, a másodosztály 16 edzőjéből 12 az idény álomcsapatába jelölte.

 

A DAC-nál nevelkedő játékos nem szívesen távozott Komáromból, új csapatával azonban minden esélye megvan a nemzetközi kupaszereplésre is. Interjúnkból kiderül, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett a tavaszi idény végén, ahogy arra is rákérdeztünk, hogy mit válaszolt volna egy dunaszerdahelyi megkeresésre.

 

Hogy tetszik Rózsahegy? Sikerült már körülnézni a klubnál? Mikor találkozik az új csapattársaival?

 

 hirdetes_300x300  

Az első benyomások jók, szimpatikus csapatnak tűnik. Ma (szerdán – a szerk. megj.) érkeztem úgyhogy még a csapattársakkal nem találkoztam, holnap részt veszek egy terhelési vizsgálaton, majd pénteken megkezdődik a felkészülés, akkor lesz az első edzés.

 

Remek őszt futott Komáromban, a csapat a tabella 3. helyén áll, akár a feljutás is reális lehetőség. Megfordult a fejében, hogy esetleg kivár a klubváltással?

 

Nem szándékoztam mindenképp váltani, mindig is szerettem Komáromban. Remek csapat jött össze és mindenképp jó úton halad a klub. Jött ez a megkeresés, volt mellette még pár ajánlatom, de ez keltette fel igazán az érdeklődésem. Végül úgy döntöttem, meg kell hoznom ezt a lépést.

 

Oszlopos tagja, vezéregyénisége volt a KFC-nek. Nem próbálták marasztalni?

 

Persze, a vezetőségnek is át kellett gondolnia az egészet. Jeleztem feléjük, hogy van ez a lehetőség és szeretném magam kipróbálni egy magasabb szinten. El kell mondani, hogy végtelenül rendesek voltak, mert bár szerették volna, ha maradok, de még ha nehezen is, hajlandóak voltak elengedni.

 

Tavasszal már a Fortuna Ligában bizonyíthat a Komáromi FC eddigi csapatkapitánya

 

A Rózsahegy 11 ponttal marad le a listavezető Slovan mögött, abszolút reális esélye van a nemzetközi kupaszereplésnek. 

 

Mindenképp úgy gondolom hogy a csapat célja az, hogy meglegyen az európai kupaszereplés. Az már más kérdés, hogy ez sikerülni fog-e. Úgy gondolom, hogy ha az eddigi lendület megmarad, akkor mindenképp.

 

Lehet, hogy nyáron már Domonkos Kristófnak szurkolhatunk például az Európa Konferencia Ligában?

 

Hát, először is szeretnék beilleszkedni, megküzdeni a helyemért a kezdő csapatban. Ez nyilván nem lesz egyszerű, de az eddigi eredmények sem maguktól jöttek. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ott legyünk a csapattal a nemzetközi színtéren.

 

Radványi megtartaná a mostani keretet, élvonalbeli csapatokkal is megmérkőzik a felkészülés során a KFC

 

Nyilván eltelik bizonyos idő amíg beilleszkedik az új csapatnál. Ősszel 8 gólt és 7 gólpasszt jegyezett Komáromban. Milyen eredménnyel lenne elégedett tavasszal MFK-mezben?

 

A harmadik hely a tabellán a nemzetközi kupaszerepléssel együtt gyönyörű lenne!

 

Az átigazolásáról hallva több olvasónkban is megfogalmazódott, hogy miért nem a DAC-ban folytatja… Tőlük nem volt megkeresés?

 

Tőlem is mindenki ezt kérdezi, de nem, nem kerestek meg.

 

Pedig minden bizonnyal javukra vált volna. Ha keresték volna, igent mond nekik?

 

Hát, ha komolyan gondolták volna, valószínűleg igen. Szívesen fociznék otthon, de ez van. Talán majd egyszer…

 

II. liga: Komáromi találat lett a hónap gólja – videókkal

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.