Nyitókép: körkép.sk

 

Pénteken 20 órától szezonja talán legfontosabb mérkőzését játsza a DAC. Ha győz, akkor ott lesz a európai kupaporondon, ha veszít, akkor pedig fejek hullhatnak a klubnál.

 

Trencsén csapatát fogadja a DAC az Európa Konferencia Ligába való bejutásért rendezett play-off döntőjében. A Liptószentmiklós elleni 4:2-es győzelem bíztató alap, a trencséniek azonban nyilván nem adják olcsón a bőrüket, így remélhetőleg ma is jó játékot mutatnak majd a hazaiak.

 

Dominik Kružliak, a DAC csapatkapitánya a keddi győzelem utáni nyilatkozatában kiemelte, hogy megfelelően álltak hozzá az elődöntőhöz, szép gólokat szereztek, helyzeteik alapján pedig akár nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna.

 

 hirdetes_300x300  

„Még keményebb csatára számítok. A Trencsén minőségi csapat, a játéktudásuk alapján a felsőházba tartoznak. Tavasszal jó formába lendültek, sok meccset megnyertek, így önbizalommal telve érkeznek. Jól kell regenerálódnunk és felkészülni taktikailag, továbbá erőnlétileg is. Jó mérkőzésre számítok és bízom benne, hogy végül kijutunk az európai kupaporondra”

 

jelentette ki a DAC 25 éves középhátvédje.

 

A gyenge bajnoki szereplés után is még nyitva a DAC előtt Európa kapuja. Ehhez előbb Liptószentmiklóst kell legyőzniük a sárga-kékeknek

 

A DAC ma 111. mérkőzését abszolválja a Mol Arénában. A klub statisztikái szerint az eddigi 110 meccsből 90-et a Fortuna Ligában, 6-ot ez európai kupasorozatokban, 5-öt a Slovnaft Cup-ban játszottak, a fennmaradó 9 pedig felkészülési találkozó volt.

 

Akárcsak az elődöntőkön, a döntőn is egy meccsen dől el a győztes kiléte, döntetlen esetén 2×15 perces hosszabbítás következik, és ha akkor sem születik döntés, marad a büntetőpárbaj. A mérkőzésen jelen lesz a VAR.

 

A play-off és a selejtezők eddigi összecsapásai

 

A Fortuna Liga jelenlegi lebonyolítási rendje a 2017/18-as szezontól van érvényben. A 22 fordulós alapszakaszon és a 10 körös rájátszáson kívül az európai kupasorozatokba való kvalifikációt eldönteni hivatott play-off (abban az esetben, ha egy olyan csapat a Slovnaft Cup győztese, amely a bajnokságban a dobogón végzett), továbbá az élvonal 11. helyezettje és a másodosztály 2. csapata közötti bennmaradási selejtező is a része.

 

Egy lépésre a DAC az európai kupaszerepléstől (Képgalériával)

 

Az előző négy idény mindegyikében rendeztek bennmaradási selejtezőt, amelyet azonban idén a SZLSZ eltörölt. A Szered ugyanis nem kapott rajtengedélyt, így kiesett, és a helyére a Besztercebánya lép, amely a II. liga második helyén végzett. Ezzel egyúttal a tizenegyedikként végző Aranyosmarót is megőrizte az élvonalbeli tagságát.

 

Ami az európai kupasorozatokba való kijutásért zajló play-offot illeti, ez csak 2019 tavaszán nem került megrendezésre, amikor is az akkori bajnokságot a hetedik helyen záró Nagyszombat lett a kupagyőztes.

 

A Mol Aréna kapui másfél órával a kezdés előtt, tehát 18:30-kor nyitnak, belépőjegyet 18 óráig vásárolhatnak azok, akik még nem éltek a lehetőséggel. Azok, akik inkább otthonuk kényelméből követik az eseményeket, a Nova Sport televízió 1-es csatornája és a voyo.markiza.sk internetes televízió kínálja szolgáltatásait.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!