Nyitókép: Körkép.sk

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hagyományos mérkőzés előtti csoportos vonuláson végül a Leverkusenben lévő fradisták teljes létszámban részt tudtak ma venni, dacára annak, hogy a német rendőrök feltartóztatták a Fradi-vonatot a német-cseh határon.

 

Mivel nagyjából két órát állt a „fradi-vonat” a határon, a magyar külügynek is közben kellett járnia, hogy az út hátralévő részén előnyt kapjon az Arancsapat-mozdony vontatta vonat, mely 1000 fradi-szurkolót szállított a mérkőzés helyszínére.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint megkérték a német rendőrséget, hogy ne tartóztassák fel tovább a szurkolókat, és a leszállásnál se késleltessék őket, ahogy a vasúttársaságot is, hogy adjanak előnyt a zöld-fehérek vonatának.

 

 hirdetes_300x300  

Ezzel elvileg sikerült 17 óráig megérkezniük Leverkusenbe, és a mérkőzés kezdetéig a stadionba is bejutottak a Fradisták.

 

Szijjártó bejelentette, hogy minden, Leverkusenbe rendelt magyar konzult a pályaudvarra küldtek, így mind ott várták a szurkolókat, hogy a lehető leggyorsabban bejussanak a leverkuseni stadionba. A miniszter elmondta, a magyar konzulok a rendőrökkel és a német hatóságok képviselőivel készítették elő az érkezést, és közbenjártak annak érdekében, hogy a megérkezés a stadionba időben történjen.

 

Frissítés: Szijjártó Péter cikkünk megjelenésével egyidőben közösségi oldalán közölte, hogy a fradi-szurkolóknak sikerült eljutniuk a stadionhoz.

 

Szijjártó: A versenyfutást az idővel megnyertük

 

Az UEFA-hoz fordul a Ferencváros a német rendőrök akciója után

 

Az üggyel kapcsolatban a Ferencváros azt válaszolta az Indexnek, hogy bár a különvonat a szurkolók saját szervezésében indult útnak, mind az FTC, mind a Külügyminisztérium és az érintett országok magyar külképviseletei segítették abban, hogy a szurkolók problémamentesen és időben eljussanak a csütörtök esti mérkőzésre.

 

Az FTC munkatársai a helyszínen már jelezték a Leverkusennek és az UEFA jelenlévő képviselőinek a helyzetet, arra kérve mindenkit, hogy oldják meg a felmerült problémákat”. A klub megköszönte a Külügyminisztérium minden érintett munkatársának hozzáállását és segítő támogatását és úgy folytatták, bíznak abban, hogy „minden szurkolónk időben odaér a BayArénába és együtt tudják buzdítani a csapatot az Európa-liga nyolcaddöntő első mérkőzésén”.

 

Az alábbiakban a Körkép.sk helyszíni fotóit és videóit közöljük a Leverkusenben lévő Fradi szurkolók vonulásáról:

 

 

 

 

 

Közben már ismert a kezdőcsapatok összeállítása is:

 

NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

BAYER LEVERKUSEN (német)–FERENCVÁROS


Leverkusen, 
18.45 (Tv: M4 Sport). Vezeti: Davide Massa (olasz)

A kezdőcsapatok
LEVERKUSEN: 
Hrádecky –  Kossounou, Tah, E. Tapsoba – J. Frimpong, Amiri, Demirbay, Hincapié – M. Diaby, Azmun, Wirtz. Vezetőedző: Xabi Alonso


FERENCVÁROS: 
Dibusz – Botka, Knoester, Abena, Civic – Vécsei, Esiti – A. Traoré, Zachariassen, Marquinhos – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

A kispadok
Leverkusen: Pentz, Lomb (kapusok), Bakker, Schick, Adli, Hlozek, Fosu-Mensah, Azhil, Bellarabi
Ferencváros: Bogdán, Mergl (kapusok), Gojak, Kovacevic, Frederiksen, Wingo, Manner, Tóth A.

Forrás: uefa.com

 

Leverkusen-Fradi előtt – Csercseszov: Tudjuk, hogy mit akarunk játszani

 

Rendkívüli! Feltartóztatták a “Fradivonatot” a németek, mert szerintük a vonat veszélyt jelent Németországra

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!