Nyitókép: Facebook.com/Magyar Bálint archívuma

 

A dunaszerdahelyi Magyar Bálint, egykori kiváló sportoló – az atlétika majd az országúti kerékpározás területén – most edzőként is bizonyít.

 

Az edzők, bár komoly szerepük van abban, hogy sportolóik sikereket érjenek el, sokszor mérhetetlenül kevés elismerést kapnak munkájukért.

 

Magyar Bálint, aki atlétaként több országos sikert is elért a junior versenyeken, majd felnőttként az országúti kerékpározás területén, manapság edzőként tevékeny, és máris bizonyította, hogy itt is komolyan veszi munkáját.

 

 hirdetes_300x300  

A fiatal dunaszerdahelyi egykori kiváló sportoló tudatosan építette edzői munkáját, hiszen még aktív sportpályafutása alatt folyamatosan képezte magát, több edzői képesítést szerzett nívós helyi illetve külföldi egyetemeken.

 

Kerékpárversenyzőként saját magát edzette, így figyeltek fel rá versenytársai, fordultak hozzá segítségért, és kérték fel, hogy legyen az edzőjük.

 

A kitartó munka pedig védenceinek is meghozta a várt sikereket.

 

Magyar Bálint még aktív sportolóként, fotó forrás: Facebook.com/Magyar Bálint archívuma

 

Bálint filozófiája, hogy a jó tréner nem csak edzői munkát végez, de ha kell akkor pszichológus, táplálkozási tanácsadó, fizikoterapeuta is egyben. Vagy ha épp arra van szükség, akkor egy barát, aki meghallgatja a vele együtt dolgozó sportolót.

 

Magyar Bálint több dunaszerdahelyi futballtehetséggel is foglalkozik, mint erőnléti edző. A szülők megbíznak benne, és elismerik szakmai tudását, munkáját. Vannak olyan tanítványai, akik az edzések alatt két korcsoportot is fejlődtek.

 

Az igazi edzői sikereket a kerékpársportban könyvelheti el, de sokkal közelebb áll hozzá, amikor az edzéseken látja, irányítja, segíti a védencei fejlődését az állóképesség területén.

 

Mint mondja, a kerékpáros edzések teljesen másképp zajlanak, ott a folyamatos kommunikáció, kapcsolattartás kap inkább szerepet a felkészítés során, ugyanis az edzői utasítás távkapcsolatban történik.

 

Košútová Mónika verseny után és közben, facebook.com/Magyar Bálint archívuma

 

A pozsonyi Košútová Mónikával több szlovák országos versenyt nyertek meg, és az osztrák Mörbisch am See településen megrendezett versenyen elért 3. dobogós eredményének köszönhetően védence kvalifikálta magát a Skóciában, Glasgow városában megrendezett világbajnokságra időfutamban, ahol Mónika végül megszerezte az előkelő 8. helyet.

 

Bálint neve a határon túl sem ismeretlen, hisz ő készíti fel versenyeire a magyarországi Skuba Ákost. A vele való kemény közös munkának köszönhetően 2023 hozta meg felkészülésük gyümölcsét. A 15 fordulóból álló összetett Országos Bajnokságban a 3. helyen végzett, ami kiváló eredménynek minősül.

 

Skuba Ákos, facebook.com/Magyar Bálint archívuma

 

Ezen kívül vele készül a dunaszerdahelyi Berecz Roland is, aki a hegyikerékpározás szakágban jeleskedik. A ŠKODA Svätojurský MTB maratonon korosztályában harmadik helyezést ért el.

 

Magyar Bálint és Skuba Ákos, facebook.com/Magyar Bálint archívuma

 

Az egyik legnehezebbnek ígérkező verseny tavaly mégis a 6-fordulós, a pozsonyi megyei 2023-as kupáért vívott harc volt. Versenyzője a hat fordulóból ötön tudott részt venni, és kategóriájában M50- M59 – ig 3280 ponttal a 7. helyezést érte a 150 versenyző közül.

 

Magyar Bálint munkájával nem csak a fiatal sportolókat segíti az előrejutásban, de Dunaszerdahely, Csallóköz és Felvidék hírét is sikerrel öregbíti.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

 

Sikeres szezont zártak a Trinitas Sport Club országúti kerekesei – Képekkel

Igazi Tour de France hangulat magyar kerekesekkel a „L ’Etape Slovakia“ versenyen – Beszámoló képekkel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.