Nyitókép: Körkép.sk

 

Október 2-án, szombaton Somorján, a Kormorán szállodában tartja alakuló kongresszusát az Aliancia-Szövetség, amely a parlamenten kívüli Most-Híd, az MKP és az Összefogás egyesülésével jött létre. A sajtótájékoztatóra 14.00 órakor kerül sor.

 

A kongresszuson megválasztják a küldöttek a közös párt elnökét és vezetőségét.

 

 hirdetes_300x300  

A Most-Híd, az MKP és az Összefogás a szeptemberi kongresszuson hagyta jóvá a Szövetség megalakulását, az alapszabályt és egyéb dokumentumokat. A pártok platform formájában működnek a Szövetségen belül.

 

Az Aliancia-Szövetség elnökét az MKP fogja adni, aki várhatóan Forró Krisztián lesz. Az Országos Tanács elnökére a Most-Híd platform Solymos Lászlót javasolja, az Összefogás platform pedig Mózes Szabolcsot fogja jelölni a párt alelnökének.

 

Az Aliancia-Szövetség struktúrája leginkább az MKP-t követi: Alapszabály-elemzés

Míg az Aliancia-Szövetség az alakuló kongresszusra készül, Ravasz Ábel a liberális Miroslav Kollárral (Spolu) egy „nemzeti kisebbségekkel baráti”csoport létrehozását jelentette be pénteken a parlamentben, amely a parlament elé kerülő kisebbségekkel kapcsolatos jogszabály-tervezeket fogja véleményezni az egyes ülések előtt. Ravasz Ábel saját politikai jövőjét illetően egyelőre kivár, az Aliancia-Szövetség munkájában viszont nem kíván részt venni.

 

Gyimesi konkurenciát kapott a parlamentben – Ravasz Ábel mellékpályán a liberálisokkal szövetkezne

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.