Nyitókép: reprofoto (Facebook)

 

Nehéz újabb és újabb jelzőket találni arra, amit a Most-Híd és annak elnöke a magyar himnusz betiltása kapcsán művel.

 

Bugár Béla két nappal a pozsonyi tüntetés előtt úgy érezte, rúg egy jó nagyot minden magyarba, akiknek fontos a himnusz melletti kiállás.

 

Bugár Béla: A himnusz-ügyet nem a parlament előtt, hanem a parlamentben lehet megoldani

 hirdetes_300x300  

 

Pénteki videójában kioktató, elfojtott agresszióval teli hanggal beszélt (ITT érdemes elolvasni, milyen agresszívan fenyegetőzve válaszol a kommentekre is). Pont úgy, mint egy bukott politikus, aki tudja, hogy befejeződött számára a történet és karrierje végén már csak a népharag várja. Aki fél mindattól, ami áldásos tevékenységének köszönhetően visszaköszön rá. Ez pedig sajnos főleg a megvetés és az utálat. Mert nincs még egy felvidéki magyar közszereplő, aki negatívabb emóciókat lenne képes kiváltani az emberekből, mint Bugár Béla.

 

Így aki mindezek ismeretében az MKP elnökeként mégis úgy nyilatkozik, hogy nyárig ki kell egyezni vele, különben baj lesz, az nem a felvidéki magyarság érdekeit nézi, hanem az oligarchák alkalmatlan csicskása. Az ilyet ugyanolyan megvetés és népharag fogja kísérni, mint amivel az áruló Bugár szembesül.

 

Menyhárt: Nyárig együttműködés kell a Most-Híddal, különben nagy baj lesz

 

A Most-Híd elnöke a vasárnapi tüntetés kapcsán mondott mást is. Mégpedig azt, hogy a kérdést már megoldották, így az egész sima hangulatkeltés. Majd egy minisztériumi osztály különösebb relevanciával nem rendelkező álláspontjára hivatkozik, miszerint a himnuszéneklés nem büntethető.

 

Mondja ezt akkor, miközben gyorsított eljárásban ők maguk kénytelenek oltani a tüzet a parlamentben, ami trehány hozzáállásuk és az érdekképviselet ismételt elárulása miatt fennállásuk legnagyobb botrányává dagadt.

 

Szerencsére akad olyan parlamenti képviselő, aki tudja, hogy Bugár mellébeszél, ezért ott lesz a tüntetésen. Pont úgy, ahogy azt a vele készült interjúnkban a Körkép.sk kérdésére kilátásba helyezte, majd pénteken portálunknak meg is erősített. Ondrej Dostálról van szó, aki az egyedüli felelős hozzáállást tanúsította a himnusztörvény parlamenti vitájában.

 

Himnuszügy – Ondrej Dostál a Körképnek: A koalíció ezzel az előrehozott választásokra is játszhat (Interjú)

 

Az embereket jogos felháborodásuk hozza a parlament elé, Béla. Oda, ahol te már 30 éve lebzselsz, miközben a felvidéki magyar szavazatoknak köszönhetően egyre csak gazdagodsz.

 

A magyar himnuszt nem adjuk. Mivel a parlamentben elárultatok bennünket, mi összefogással védjük meg azt a parlament előtt. Akár a Most-Híddal szemben is.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 45 olvasónak tetszik ez a cikk.