Nyitókép: webnoviny.sk

 

Ma tartja tisztújító közgyűlését a Most-Híd. Az igazi kérdés nem is az, hogy Solymos László milyen arányban kap majd bizalmat, hanem hogy Bugár Bélára milyen szerep hárul a vegyespárt további tevékenységében.

 

Nincs könnyű helyzetben Solymos László, a Most-Híd reménybeli új elnöke. Úgy kell(ene) ugyanis átvenni a párt irányítását, hogy félre is állítja meg nem is az immár közutálatnak örvendő Bugárt.

 

Bugár = Mečiar és Fico

 hirdetes_810x300  

 

Béla ugyanis pont olyan karriert ír le, mint Mečiar vagy Fico. Nehéz tőle megszabadulni, hiába mondtak róla végítéletet a választók.

 

A mai közgyűlés nemcsak a Most-Híd jövőjét határozhatja meg, hanem a felvidéki magyar politika következő négy éves időszakára is hatással lehet. Ami teljesen más irányt vehet Bugárral, mint nélküle.

 

A legkártékonyabb felvidéki magyar politikus saját elmondása szerint 31 év után immár nyugdíjasként sem tervezi visszavonulását, helyette inkább tanácsadóként maradna. Ami habitusából, nárcisz jelleméből adódóan azt jelenti, hogy továbbra is ott ólálkodna a döntéshozók körül.

 

Bugár tanácsára ismét összeállhat az MKP és a Most-Híd

 

Hogy ez mit jelent? A jéghegynek való ütközést és gyors elsüllyedést. Bugár ugyanis semmit sem változott, amit legutóbbi interjújában is ékesen bizonyított.

 

Bugár-interjú a szlovák sajtóban: De mi tényleg megállapodtunk az MKP-val, amit ők felrúgtak…

 

Solymos László tanácsadójaként újramelegíthetik a választások előtt az utolsó pillanatban meghiúsult forgatókönyvet az MKP és a Most-Híd összegyúrásáról. Elvégre ez lenne az érdeke a két párt polgármestereinek és megyei képviselőinek, akik abban bíznak, hogy a következő választásokon átmenthetik magukat a magyar szavazatoknak köszönhetően.

 

Az MKP oldalán az Őry Péter-Menyhárt József tandem csakúgy, mint a parlamenti választások előtt, most is készen áll erre.

 

Tanácsadóként is fő kerékkötő marad

 

Csakhogy épp Bugár szerepe lehet a kerékkötője ennek az elképzelésnek. A felvidéki magyar választópolgárok ugyanis már egyre nehezebben vezethetők meg. Nem lehet akármit lenyomni a torkukon, ezt már a köztárasági-elnöki, EP és parlamenti választások is mutatták.

 

Így tehát aki hidas vagy MKP-s politikusként a magyar szempontból még érdekes, talán utolsó választási megmérettetésen győzni szeretne, az a kísértetként itt riogató politikai hulla szellemirtásában érdekelt.

 

Ellenkező esetben a függetlenek és az OĽaNO-s magyarok győzelmeire fogadhatunk majd 2022-ben.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több hasonló anyagot készíthessünk nektek!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 29 olvasónak tetszik ez a cikk.