Paula, Vanda
  • HUF: 357.68
  • USD: 1.21
  • 0 °C
  • 5 °C
Vélemény

Király Zsolt: Már Haščák is “bilincsben”. Ki lesz a következő?

A rémület bűnözői körökben egyre fokozódik, mindehhez „csak“ egy valódi változást hozó választásra volt szükség

Nyitókép: SME

 

Lám, mennyit változott az ország alig kilenc hónap alatt. 2020. március 1-jén megtudtuk a parlamenti választások eredményeit, rá kilenc hónapra, 2020. december 1-jén pedig már le is tartóztatták az ország leghatalmasabb és egyik leggazdagabb emberét.

 

Jaroslav Haščák Penta vezér nem akárki, közép-európai léptékben is komoly szereplő. Szlovákiában szinte élet-halál ura volt az elmúlt években. Választási ciklusokon keresztül kormányozta a mindenkori kormányok minisztereit. Minderről bizonyíték, mi több, hangfelvétel is készült. Igen, a Gorilla aktáról beszélünk.

 

Haščák sokukat magával ránthatja

 

Arról az aktáról, melyben egyébként 41-szer szerepel a leggazdagabb felvidéki magyar, Világi Oszkár oligarcha neve is különböző privatizációs bizniszek, százmilliós jutalékok, személyi jelölések kapcsán. Anno erről magát Világit is kérdeztük, aki ma már inkább a Körképet fenyegeti.

 

December 1-jén azonban Haščákot, az eddig érinthetetlen Haščákot, Szlovákia második leggazdagabb emberét kommandósok gyűrűjében letartóztatták, vizsgálati fogságba helyezéséről az elkövetkező órákban dönt a bíró. A vád: korrupció és bűncselekményből származó pénz tisztára mosása.

 

Egyelőre minden nagyon friss, minden nagyon új. De ami elképzelhetetlennek tűnt, az sorra valósággá válik. Maffiózók, oligarchák, ügyészek, bírók, csúcsrendőrök, államtitkárok ülnek már rács mögött, és a cunami egyre magasabb.

 

Politikusok és a magyar vonal

 

Lassan a politikai szereplők és a magyar vonal is sorra kerül.

 

“A maffia csak annyira erős, amilyen gyenge az állam”

 

– írta közösségi oldalán ma Haščák lekapcsolása idején Igor Matovič kormányfő.

 

A rémület bűnözői körökben egyre fokozódik, mindehhez „csak“ egy valódi változást hozó parlamenti választásra volt szükség. A többit – szabad kezet kapva – elvégzi a független igazságszolgáltatás.

 

Ezek az igazán fontos dolgok, koronavírus-járvány alatt is. Mert a COVID-19-et előbb-utóbb legyőzzük, de a maffia elleni harc még csak most kezdődik.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 59 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Hmmm
2020. dec. 01. 21:56

Igornak azért van arca

Fehér István
2020. dec. 02. 06:03

Helyes! Csak így tovább!

Bendegúz Ábrahám
2020. dec. 03. 14:13

A kérdésre a válasz: Remélem a szlovák focibírók is sorra kerülnek, mert már csak a vak nem látja, hogy milyen kettős megítéléssel főjja a meccseket némelyikük. Lásd Ziemba, Glova....

musztafa ibrahim
2020. dec. 03. 17:18

Hoppá hopp. Pár napja még aztat írtam, hogy nem látom Haščák kezén a bilincset, amit gyorsan töröltetek is. Mostanra meg csak idézőjeles lett a bilincs. Igy már okés, jók vagytok mindenképp.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket