Nyitókép: aktuality.sk

 

Gépfegyverrel felszerelkezett rendőrök jelentek meg kedd délután a Penta pozsonyi székhelyén, a Digital Parkban. A hírről több szlovák portál is beszámolt szemtanúkra hivatkozva. A beavatkozás feltehetően a Gorilla-üggyel áll kapcsolatban, ahol az egyik főkolompos a Penta vezére, Jaroslav Haščák volt. Tavaly a NAKA-nál vallomást is kellett tennie a Marian Kočnerhez fűződő kapcsolatáról is.

 

Király Zsolt: Már Haščák is bilincsben. Ki lesz a következő?

 

A Denník N információi szerint a rendőri beavatkozásokra a Digital Park 6. és 7. emeletén kerül sor, ahol a Penta partnereinek székhelye is van. A Penta szóvivője egyelőre nem tudott nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

 

 hirdetes_300x300  

 

Szemtanúk szerint több tucat rendőr jelent meg délután az épületnél, utasítást adtak a liftek blokkolására, majd az épület hatodik és hetedik emeletére mentek.

 

„Elvették a mobilokat, notebookokat, az embereket őrizetbe vették. Azoknak az egyszerű alkalmazottaknak, akik akkor épp ezeken az emeleteken tartózkodtak, ott kellett maradniuk, hátratett kézzel a falhoz állítva”

 

nyilatkozta egy szemtanú a Denník N-nek. Nem sokkal később az épületben tartózkodó embereket kiterelhették az utcára.

 

Gorilla-ügy – Haščák a felvételeken: “A demokrácia egy szar rendszer, a választó szart sem ér” (Összefoglaló)

 

Feltehetően az „Isten malmai” és a „Tisztítótűz” elnevezésű akciók folytatásáról van szó, mikor is elfogták többek között Dušan Kováčik volt speciális ügyészt és Tibor Gašpar korábbi országos rendőrfőnököt.

 

Az Aktuality.sk úgy tudja, hogy a rendőrség őrizetbe vette Jaroslav Haščákot, mégpedig úgy, hogy behívták kihallgatásra, ahonnan már nem engedték el. A jelek szerint korrupcióval és pénzmosással vádolják.

 

Haščákkal együtt letartóztatták a SIS elhárításának korábbi főnökét, Ľubomír Arpášt és feleségét, aki szintén a titkosszolgálatnak dolgozott korábban. Őket is pénzmosással és korrupcióval vádolják.

 

A NAKA letartóztatta az SIS elhárításának egykori vezetőjét

 

A NAKA rendőrei 17 óra után magát Haščákot is a Penta székhelyére vitték. A rendőrség itt a jelek szerint a Gorilla-üggyel kapcsolatos dokumentumokat keresnek.

 

A NAKA akciójának kezdetével hasonló időben Igor Matovič kormányfő közösségi oldalán annyit osztott meg, hogy

 

„A maffia csak annyira erős, amennyire gyenge az ország. Pont”

 

Bár nyíltan nem mondta ki, feltehetőleg a Penta elleni akcióval lehet kapcsolatos hozzászólása.

 

Matovič: így lopott el a PENTA a Smer segítségével 400 milliót az egészségügyből

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.