Nyitókép: Körkép.sk, montázs

 

Elindult a Körkép.sk hírlevele, amelyben a nap legfontosabb felvidéki, belpolitikai, háborús vagy épp gazdasági eseményeit vesézzük ki

 

A mai híreket válogatta és kommentálta: Micskó András.

 

Hírlevelünkben ezúttal a következő témákat vesszük górcső alá:

 hirdetes_810x300  

 

  1. Káčer szerint az EU és a NATO segít majd legyőzni a válságokat.
  2. Lavrov Venezuelában: Össze kell fogni a nyugati szankciók ellen. 
  3. Gyimesi György kilép az OĽaNO frakciójából.

 

Minden magyar igaz barátja, Káčer miniszter úr, ma ismét bizonyította alkalmasságát. Nem annyira magyar és szlovák választóinak, mint tengerentúli és brüsszeli pártfogóinak. Persze egy pillanatig sem gondolok olyat, hogy bárki bármikor megbízta volna őt bármilyen álláspont támogatásával! Egy ilyen komoly embertől már az is meglepő volna, ha egy bátor magyarozás és egy jólsikerült orbánozás között esetleg hozzáérne holmi jelentéktelen, számokkal ékesített papírdarabokhoz, de hogy ne a saját meggyőződése vezetné megfontolt döntéseiben, az teljességgel lehetetlen!

 

Adótartozás, Globsec, Bajnai Gordon, sok százezer eurós állami szerződések – rákerestünk a neten Rastislav Káčerre

 

Káčer úr már számtalanszor meggyőződött arról, hogy magas pártfogói – vagyis az EU és a NATO – segítették legyőzni az ő válságait és nehézségeit, és akkor bizonyára a választóiét is segíteni fogják, tehát nem beszél a levegőbe. Ebből láthatjuk is, hogy ugyan Káčer úr évei meghaladják országáét, de tapasztalatai cseppet sem látszanak jelentősebbnek, mint egy újszülött csecsemőé. Ha nem így volna, gondolhatna arra is, hogy mennyire hatékony volt az EU segítsége országa számára a covid idején, vagy arra, hogy – éppen most – micsoda elánnal támogatta Brüsszel az ukrán búzadömpingben tönkrement szlovák gazdákat (biztos azok is magyarok)!

 

Persze mindig vannak sötét agyú és lelkű szabotőrök, akik nem értik a lényeget, mint például ügyvezető kormányának többi minisztere, akik a hatásos támogatás ellenére felfüggesztették a gabonabehozatalt! Oroszbérencek! Tudjuk, hogy Káčer úr persze nemmel szavazott (ha volt ilyen szavazás), de hát ilyen az élet, aki korpa közé keveredik, azt összemásszák a disznók. Hogy csak a lengyelek árnyékában született meg a döntés? – hát… az igazságtudat büszke fényében a cím kicsit pontatlanra sikeredett… A helyes az lett volna: EU és a NATO és a lengyelek. A lényeg, hogy előre nézzünk. A többi csak kukacoskodás…

 

 

Iratkozz fel levelezőlistánkra, hogy végigolvashasd a cikket. Ha ezt megtetted, ellenőrizd spam fiókodat, nem oda érkezett-e az email.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!