Nyitókép: Instagram, Rikkie Valerie Kollé

 

Mai hírlevelünkben a következő témákat vettük górcső alá:

 

1. Pénisze van a holland szépségkirálynőnek – Transzneműként győzik le a nőket a férfiak

2. Simon Zsolt bemutatta választási listáját – De minek?

3. Čaputová mandátum nélkül utazik a vilniusi NATO-csúcsra

 hirdetes_810x300  

 

A híreket kiválasztotta és azok összefüggéseit megírta: Király Zsolt

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ingyen végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

1. Pénisze van a holland szépségkirálynőnek – Transzneműként győzik le a nőket a férfiak

 

Egy férfi lett a legszebb nő – legalábbis a Miss Universe hollandiai versenyén. A férfiként született Rikkie Valerie Kollé a hétvégén nyerte meg a Miss Hollandiát.

 

A női nem igazi megalázása, sárba tiprása. Hol vannak most a feministák?

Töke van a menyasszonynak.

Szegény holland nők. Ennyire lenézni őket.

Mikor fog szülni ez a szépség?

Hát, ez amúgy a csajok alázása.

Ártány lett Hollandia szépe! Egy herélt!

Beteg világ

Hova fajul el már ez a világ? Tiszta szégyen!

 

Ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokkal fogadták olvasóink a hírt. Ez egyébként már a második alkalom, hogy egy férfi nemi szervvel született, és magát nőnek kikiáltó személy szépségversenyen diadalmaskodik. 2018-ban Spanyolországban Angela Ponce nyerte meg a Miss Universe nemzeti fordulóját. Az idei Miss Németországon pedig a transzszexuális Saskia van Bargen a második helyen végzett.

 

Tényleg feje tetejére állt a világ? Mi történik itt, kérem szépen?

 

Nos, a választ a Miss Universe liszensz-tulajdonosának kiléte adja meg. Ő egy 44 évvel ezelőtt szintén férfiként született transznemű nő, egy bizonyos Anne Jakrajutatip.

 

A thaiföldi Anne médiavállalkozó és digitális tartalomterjesztő, a világ harmadik leggazdagabb transznemű személye. Két gyermeke van, mindkettőt béranya hordta ki. Vagyonát a Forbes 2020-ban 210 millió amerikai dollárra becsülte.

 

Ő az, aki 2022-ban októberében 20 millió dollárért megvásárolta a Miss Universe, Miss USA és a Miss Teen USA jogdíjait. Hogy miért? Azért, hogy a befogadó kultúrát és a transzneműséget propagálhassa.

 

Ehhez pedig egy szépségverseny, vagy annak ifi verziója ideális megoldás. Amikor tehát a lába között farokkal született férfi, Rikkie Valerie Kollé megnyeri Hollandiában a női szépségversenyt, valójában Anne Jakrajutatip akaratát teljesíti. Mint ahogy Németországban is Saskia van Bargen. Divatot csinálva a transzneműségből, bátorítva a fiatalokat, hogy vállalják önmagukat. Ami mind szép és jó, de miért a nők között? Miért nem a transzneműek versenyén?

 

A Miss Universe tulajdonosa maga is elmondta, hogy a versenyt már nem is tekinti szépségversenynek, hanem női szerepvállalási versenynek.

 

A holland győztes, aki majd a salvadori világdöntőre mehet (fenn lesz a dobogón?), jól tudja, hogy komoly hátszele van. Le is nyilatkozta koronával a fején, hogy ez még csak a kezdet és szeretne példaképpé válni.

 

Hogy kiknek a példaképévé, azt nem tudjuk.

 

Mert hogy a nők, tini lányok vélhetően nem ilyen példaképekre vágynak, az szinte biztos. Épp ideje átnevezni a Miss Universe-t Miss Transzveszti versenynek, és akkor senkit nem zavar és érdekel, hogy mit csinálnak a sajátjaik között ezek a lógó fütykössel született férfiak. Mert most a nők között pucsítanak.

 

2. Simon Zsolt bemutatta választási listáját – De minek?

 

Vannak olyan politikai pártok, melyek teljesen feleslegesen indulnak a választásokon. Mert azokon leginkább ők maguk veszítenek. Ezek közé tartozik a Modrí-Most, és ide sorolható Simon Zsolt hosszú nevű pártja is.

 

Jó sok pénzt belefektetnek a….mibe is? A nagy semmibe. Mert ki mer velünk fogadni bármiben, hogy egyikük sem éri el a 3 százalékot sem?

 

Sokkal valószínűbb tehát, hogy…

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ingyen végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.