Nyitókép: patria.rtvs.sk

 

Az OĽaNO ma konkrét együttműködési ajánlatot tett az MKP-nak a parlamenti választásokon való közös indulásra, egyben hivatalos tárgyalásokra kérte fel a párt képviselőit.

 

Matovič: Koalíciót ajánlunk az MKP-nak. Grendel: Fico is ajánlattételre készülhet a most alakuló új magyar párt kapcsán

 

Grendel Gábor szerint az ajánlat őszinte és azért is szükségszerű, mert félő, hogy ha nem ők, akkor Robert Fico környékezi meg a magyarokat annak érdekében, hogy megőrizze hatalmát. Ez a megkeresés szerinte nem feltétlenül az MKP-hoz érkezik majd, könnyen lehet, hogy a most alakuló új politikai pártnak adnak ajánlatot.

 hirdetes_300x300  

 

A Körkép.sk ezzel kapcsolatban Grendel Gábort (OĽaNO) kérdezte.

 

Azt mondta, hogy ha nem az OLaNO-tól, akkor Ficotól kapnak majd ajánlatot a magyarok, és a most alakuló új magyar pártot említette. Az Összefogásra gondolt?

 

Eljön az ideje, amikor konkrétabb leszek.

 

Azt is mondta, hogy mindez annak érdekében történhet Fico részéről, hogy becsatornázzák a magyar szavazatokat, bejussanak a parlamentbe, majd ott összeálljanak a Smerrel. Fennáll ez a veszély?

 

Egyértelműen. Minden mandátum kulcsfontosságú lesz. Nem engedhetjük meg azt a luxust, ami a Sme rodina párttal történt meg 2016-ban. A mai napig az ö 3 képviselőjére támaszkodik a koalíció.

 

A szlovákiai magyar sajtóban egy ideje már arról írnak, az Összefogás nevű új párt mögött az oligarcha Világi Oszkár áll. Erre ő maga tett utalást a HN-ban megjelent cikkében, amikor a Most-Híd – MKP tárgyalások meghiúsulása után arról írt, a választók nem leválthatók, de a pártok igen. Majd zászlót is bontott az Összefogás. Osztja a gyanút az ismert oligarcha és az Összefogás kapcsán?

 

Ha hideg-meleget játszanánk, azt mondanám: langyos.

 

Körkép.sk/KZS

További ajánlott írásunk:

Az Összefogásnak nevezett nagy átverés

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.