Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

Az ellenzéki politikusok első alkalommal fogják megpróbálni leváltani Igor Matovič kormányfőt a diplomamunkája körül kirobbant botrány miatt.

 

A Peter Pellegrini körül csoportosuló képviselők indítványozni szeretnék egy rendkívüli ülés összehívását a parlamentben, melynek keretén belül megpróbálnák visszahívni a kormányfőt.

 

 hirdetes_300x300  

Pellegrininek 11 képviselője van a parlamentben, további 26 smeres képviselő pedig szintén hajlandó aláírni az indítványt. A rendkívüli ülés összehívására 30 képviselői aláírás is elegendő.

 

 „Pénteken felszólítottuk Igor Matovič kormányfőt, hogy a diplomamunkája körül kialakult botrány miatt mondjon le. A szakdolgozata kapcsán saját magát tolvajnak nevezte, ezenkívül többször is hazugságokat állított a munkájáról. A Szlovák Köztársaság kormányfője nem lehet egy hazug tolvaj. A kormányfő az elmúlt három napban nem reagált a felszólításra, mindössze képeket posztolt a brüsszeli reggelijéről, ebédjéről és vacsorájáról“

 

– írta Pellegrini a Facebook-oldalán.

 

“Egy hazug tolvaj nem állhat a kormány élén”. Pellegrini lemondásra szólította fel Matovičot

Fico Smerje és Pellegrini Hangja együttműködik

 

Pellegrini szerint a képviselői teljesítik az ígéretüket, és a többi ellenzéki képviselővel együtt készen állnak a rendkívüli ülés összehívására.

 

Robert Fico, a Smer-SD elnöke múlt héten jelentette be, hogy a Smer mind a 26 képviselője aláírja a rendkívüli ülés összehívásához szükséges indítványt. Amennyiben a képviselőknek sikerülne visszahívniuk a kormányfőt, az egész kormány megbukna. Ez azonban eléggé valószínűtlen forgatókönyv.

 

Fico: A Smer-SD képviselői készen állnak Igor Matovič kormányfő leváltására

Matovič: Tolvaj vagyok

 

A Denník N múlt héten hívta fel a figyelmet arra, hogy nemcsak Boris Kollár házelnök szakdolgozata plagiátum, hanem a kormányfőé is, aki két könyvből összemásolt szakdolgozatával szerzett titulust 1998-ban a pozsonyi Comenius Egyetem Menedzsment Karán.

 

Denník N: “Matovič ugyanolyan plagiátor, mint Danko”. A kormányfő reagált a vádakra

 

Matovič a diplomamunkája körül kirobbant botrány óta Brüsszelben tartózkodik az EU-s csúcstalálkozón, így eddig csak a Facebookon tudott reagálni az őt ért vádakra.

 

„Lemondok, miután teljesítettem mindent, amit az embereknek ígértem a választások előtt“

 

– írta Matovič a közösségi oldalán.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!