Károly, Karola
  • HUF: 360.66
  • USD: 1.21
  • 1 °C
  • 7 °C
Belföld

Haščák a mai napot is rács mögött tölti. Akár 20 évet is kaphat

Fennáll a szökés veszélye

Nyitókép: topky.sk

 

Több súlyos bűncselekmény, köztük különösen nagy anyagi károkozás írható a rovására, ami akár 20 év szabadságvesztéssel is büntethető. Ráadásul fennáll a veszélye annak, hogy megszökik. A DenníkN információi szerint a bazini Specializált Bíróság vélhetően vizsgálati fogságot rendel majd el Szlovákia második leggazdagabb, egyben leghatalmasabb emberére, Jaroslav Haščákra.

 

A Penta vezére, aki időközben már lemondott a pénzügyi befektető csoportban betöltött tisztségeiről (de maradt társtulajdonos) a ma éjszakát már a tömlöcben töltötte, és a következő napokban is marad rács mögött.

 

Az ügyész csütörtök délután kérvényezheti vizsgálati fogságba helyezését, melyről legkorábban pénteken dönthetnek. Haščák a DenníkN szerint különösen veszélyes, szabadlábon ugyanis befolyásolhatja a tanúkat, akadályozhatja az igazságszolgáltatást, vagy folytathatja a törvénytelenségeket.

 

Haščákot december 1-jén mintegy félszáz, felfegyverzett elitkommandós tartóztatta le a Gorilla-ügy miatt. A rendőrség a Penta központját is átvizsgálta. A témával kapcsolatos korábbi cikkeink ITT, ITT és ITT olvashatók.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket