Nyitókép: Körkép.sk

 

Egyre furcsább irányt vesz Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnökének, kampányfőnökének, listavezetőjének, nyomdatulajdonosának államfőjelölti kampánya. Óriásplakát-kampánya, mely eurótízezrekbe kerül, több kérdést is felvet. Többek között, hogy hová tűnt róla a Magyar Szövetség logója. Hiszen a jelöléséhez szükséges aláírásokat a párt első körben épp a párttagok között kezdte el gyűjteni 0,50 eurócentért aláírásonként.

 

A közvéleménykutatások szerint egyre rosszabb számokat mutató Forró Krisztián államfőjelölti kampánya a napokban új elemmel bővült. A Barack Obamától lopott logó, és a Gyimesi Györgytől inspirálódott szlogen mellett Forró februárban indult óriásplakát-kampányával igyekszik leplezni, hogy igazából semmilyen érdemi választási kampányt nem folytat.

 

 hirdetes_300x300  

Mást mond és mást csinál

 

Az ugyanis, amit beharangozott, és az, amit napi szinten bemutat, köszönőviszonyban sincs egymással. Forró indulásakor azt ígérte, választási kampányában elmagyarázza a szlovákoknak, melyek azok a területek, ahol sérülnek a nemzetiségi jogok Szlovákiában. Azt ígérte, hogy rámutat, hol szorul határozottabb érdekképviseletre a felvidéki magyarság.

 

Aztán, amikor aláírásainak leadásakor felsorakozott Forróval szemben a teljes szlovák média, Forró unottan, amolyan „legyünk már túl rajta aztán menjünk haza” alapon alig másfél perces, közhelyekkel tarkított, általános szólamokat felvonultató beszédében elintézte az egészet.

 

Király Zsolt: Ok, Krisztián! De miért?

 

Majd jött az újabb meglepetés, a februári óriásplakát-kampány. Melynek grafikája így néz ki:

 

Forró februári óriásplakátja. Kép forrása: Körkép.sk

 

A billboard több fontos kérdést is felvet, melyek mellett nem mehetünk el szótlanul:

 

  1. Miért hiányzik a billboardokról a Magyar Szövetség logója? Kinek a jelöltje így Forró?
  2. Talpra magyar! hirdeti a szlogen, alatta a Barack Obamától lopott logó, mely helyett sokkal inkább indokoltabb lenne a Magyar Szövetség logója. Talán csak nem szégyenli a pártelnök saját pártját?
  3. A szlogen „tükörfordítása” szlovákul Forró kampánycsapata szerint így hangzik: Maďari volia svojho, azaz a magyarok a sajátjukra szavaznak. Ez a mondat azonban nem állja meg a helyét. Az összes releváns felmérés szerint ugyanis Forró legfeljebb a magyar válaszadók 40 százalékának szavazatára számíthat. 60 százalékuk más szlovák jelöltre (jellemzően Peter Pellegrinire, Ivan Korčokra, illetve Igor Matovičra) szavaz. Forróra ráadásul csak a Magyar Szövetségre szavazók fele szavaz.  Kampányszlogenje tehát nem felel meg a valóságnak.
  4. A magyar állanfőjelölt kampányában azt hirdeti, azt hangoztatja, hogy nemcsak a felvidéki magyarok, hanem a velük együtt élő szlovákok, cigányok és ruszinok jelöltje is kíván lenni. Szlogenje, a Talpra magyar! ellentmond mindennek.

 

Eurótízezrek ki az ablakon 

 

Forró februári plakátkampánya 10 848 euróba került. melyet a Galántai járásból származó pártelnök két, korábbi Galántai járásból származó titkárának cége kezel. Varga Hajnalka és Hajos Katalin H and K Plus s.r.o.-ja korábban már több, gyanús, eurószázezrek átfolyásához nagyon hasonlító tranzakcióban szerepelt. Forró egyébként a többi jelölttel ellentétben (például Korčok) nem tünteti fel, hány óriásplakátot bérel az adott hónapban, amivel csak kampánya átláthatatlanságának mértékét növeli.

 

Forró  3 237 euróért gépkocsit bérel a Kobalt, s.r.o.-tól, mely szintén a lakóhelyéhez közeli Galántai járásból származik. Ügyvivői, tulajdonosai a galántai Helena Šimeková, illetve a vezekényi Bártok Ladislav.

 

Nagy a baj Forró Krisztián stábjában! Ha így folytatja, óriási bukás lesz számára az államfőválasztás

 

A pártelnök államfőjelölti bannerjait 2 845 euróért a komárimi EGM, s.r.o. készítette, melynek vezetője Asztalos Zoltán. Forró transzparens számlájából egyébként az is kiderül, hogy papíron ő maga finanszírozza saját kampányát, mégpedig eddig 50 ezer euróval. A közösségi médiában, azaz a Facebookon pedig 10-12 euróért reklámozza bejegyzéseit, hogy elérést produkáljon és lájkokat szerezzen.

 

Forró indulását a Magyar Szövetség tagjai támogatták aláírásukkal. Köszönetképpen a pártelnök lehagyta a pártlogót a billboardról. Kép forrása: Körkép.sk

 

Az államfőválasztás első körét március 23-án tartják Szlovákiában.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.