Nyitókép: Körkép.sk

 

Május 13-án tartja az Országos Tanács ülését a Szövetség-Aliancia MKP platformja. A pozsonyi találkozón döntenek a jelöltistáról, megszavazzák a platform választási programját, illetve hivatalossá válhat Gyimesi György érkezése is a Szövetség-Aliancia kötelékébe.

 

Szombaton eldől a kérdés

 

 hirdetes_810x300  

A Most-Híd szintén készül a szombatra. A nemzetáruló Rigó Konrád, a NAKA által vizsgált, súlyos rendőrségi ügyekkel szóba hozott Solymos László, valamint a szélsőséges liberális Agócs Attila biztosan távozik a Szövetség kötelékéből. Formálisan Gyimesi miatt. Valójában azonban azért, mert már jó ideje párhuzamos tárgyalásokat folytatnak a szlovák pártokkal, az ő listájukon való indulásról.

 

A Körkép.sk úgy tudja, a magyarságot immár másodszor is elárulni készülő hidasok a Hlasszal, a Demokratákkal, a PS-szel és Simon Zsolt hosszú nevű, szlovák többségű pártjával is tárgyalnak.

 

A Most-Híd platform ugyan napok óta hangoztatta, hogy ezzel széteshet a Szövetség. Valójában azonban a Szövetség csak megtisztul a toxikus, számító politikusoktól. Ami viszont szétesett, az paradox módon a Most-Híd. Annak dunaszerdahelyi platformjának elnöke, a szintén toxikus Balódi Ladislav ugyanis a napokban lemondott pozíciójáról. Háttérinformációk szerint már megegyezhetett a Hlasszal a közös indulásról. Ezzel kapcsolatos döntés azonban még nem született.

 

Balódi, a parazita politikus

 

Balódi mindenesetre már átverte a magyarokat. Először az MKP-t, amikor azok hátán felkapaszkodva megyei képviselői mandátumot szerzett, majd gyorsan intézett magának 32 286 eurót megyei pénzből a Nemeshodosi Nagy Lakomára, ami már tavaly is a Hlas kampányrendezvényeként szolgált.

 

„Jó istét” magyarok! Itt a Hlas-Szövetség koalíció?

 

Balódi a magyar választókat is átverte, hiszen a mit sem sejtő, a tavaly októberi önkormányzati és megyei választásokon a Szövetség listájára szavazó választópolgároknak fogalmuk sem volt arról, hogy egy fekete bárányt engednek be a csordába. Balódinak eddig tartott a pártfegyelem. Megszerezte, amit akart (pénz, megyei mandátum, polgármesteri szék), indulhat a politikai ügyeskedés immár egyedi alapon.

 

Megy vagy szakad a Most-Híd?

 

A Most-Híd platform maradéka szintén nincs egyszerű helyzetben. Hiszen ha nem távoznak testületileg mind, azzal azt mutatják, nem egységesek, és többüknek megfelel Gyimesi György érkezése.

 

Ha pedig beváltják fenyegetésüket, és testületileg kilépnek a Szövetségből, azzal 45 hidas hely szabadul fel a Szövetség listáján. Amit nem biztos, hogy be fognak tudni, illetve akarni tölteni a másik két platform részéről. Főleg úgy, hogy az egy nagyobb teherliftbe elférő Összefogás platformnak, akiket Világi Oszkár oligarcha irányít, emberük sincs elég, akiket javasolhatnak. Épp elég gondjuk van azzal, hogy összeszedjék a nekik járó 30 indulót.

 

Így vagy úgy, május 13-án kiderül, hogy erősödik-e a Szövetség Gyimesivel és képes-e tisztulni, hála a távozó hidasoknak.

 

Körkép.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.