Nyitókép: mti/archív felvétel

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, Soros György nem hagyta szó nélkül, hogy a magyar-lengyel szövetség győzött a vétóügyben. A milliárdos nem csak Orbánt és a lengyeleket bírálta, de elővette Angela Merkelt is. Ahogy az várható volt, Orbán Viktor magyar miniszterelnök válaszolt Soros írására.

 

Soros György krokodilkönnyeket hullat. Ez ugyan nem adja vissza a spekuláns által kifosztott emberek, családok, vállalkozások millióinak pénzét, de szerény elégtételnek jó.

 

írta Orbán az „Európa nem hódolt be” című válaszában, mely a miniszterelnök.hu oldalon jelent meg.

 

Győzött a magyar-lengyel szövetség a vétóügyben

 hirdetes_300x300  

 

„A világ legkorruptabb emberének és hálózatának jó oka van a csalódottságra. Európa nem hódolt be, Soros grandiózus tervét az Európai Tanács ülésén megakasztottuk. A reflektorfény a költségvetési pénzekre, a helyreállítási alapra, a ki, mihez és hogyan férhet hozzá kérdésére irányul. Hiába, anyagias világban élünk. Ám az unió költségvetésének pénzeit eddig is minden tagállamban szigorú és többszörös európai felügyelet alatt tartották. A kutya máshol van elhantolva.”

 

folytatta a magyar kormányfő, majd rámutatott, hogy a múlt heti ülés valódi tétje az volt, hogy ki fogja irányítani Európát a jövőben – a tagállamok polgárai által megválasztott kormányok és a belőlük álló tanács, vagy egy Soros által kiépítendő új hatalmi struktúra?

 

„A terv olyan egyszerű, mint amilyen grandiózus. Egy pénzügyi központ, Soros György központja NGO-k, kutatóintézetek, elemző műhelyek és aktivisták ezreit finanszírozza, akik befolyásolják a mainstream média irányvonalát. Összevásárolja és hálózatba szervezi parlamenti képviselők kritikus mennyiségét, a Bizottság kulcspozícióiba juttatja a neki dolgozó embereket, mint Timmermans és Jourová. Végül elfogadtat egy jogszabályt, amely politikai előfeltételeket – gender, migráció, nyitott társadalom, liberális demokrácia – szab ahhoz, hogy a tagállamok hozzáférjenek az uniós forrásokhoz.”

 

fogalmazott Orbán azzal, hogy ezek szerint

 

„A nemzeti szuverenitásukhoz, keresztény gyökereikhez és a hagyományos családmodellhez ragaszkodó országokat, mint Lengyelország és Magyarország erre a jól megfont kötélre kell felakasztani. A vonakodókat pedig, mint a jobb sorsra érdemes közép-európai országok és a renitenskedő skandinávok, ki kell rendelni a nyilvános autodaféra, hogy megérthessék a liberális érvelés lényegét.”

 

Soros szerint Merkel és Orbán egyezségének legfőbb áldozatai a magyarok

 

A magyar kormányfő szerint azonban az „utolsó pillanatban Európa kormányai felébredtek”, elolvasták azokat a jogállamisági jelentéseket, melyeket „Soros György és Frans Timmermans íratott Jourová asszonnyal”.

 

„Hirtelen mindenki megértette, hogy az ítélet már a bírósági tárgyalás előtt elkészült, és Magyarország és Lengyelország után mások is sorra kerülnek majd.”

 

Orbán rámutatott, hogy az Európai Tanács múlt heti döntése nyílt ellenszegülés Soros György hatalomátvételi kísérletével szemben.

 

Nem a németek, hanem Orbán és Kaczyński mondták tollba a vétókompromisszumot

 

„Politikai kérdéseket nem lehet összekötni pénzügyi kérdésekkel, szubjektív kritériumok nem lehetnek pénzügyi döntések alapjai, és az unió alapszerződésében rögzített jogi eljárásrend nem cselezhető ki Soros-módra. Az Európai Unió megőrizte egységét és győzött.”

 

jelentette ki a magyar miniszterelnök azzal, hogy Soros György vesztett és itt lenne az ideje, hogy „az európaiak végre hazaküldjék Amerikába”.

 

„Nincs magyarázat arra, hogy mi, európaiak miért tűrjük, hogy egy amerikai spekuláns amerikai pénzzel uniós befolyásolási rendszert építsen és vásároljon. Amíg az európai vezetők ezt az utolsó lépést nem teszik meg, újra és újra hatalomátvételi kísérletekkel kell szembenéznünk a jövőben is. Máris itt van az asztalon Soros György műhelyéből a migrációs és a gender akcióterv. Ideje lenne pontot tenni Soros György európai ámokfutásának végére.”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.