Ibolya
  • HUF: 394.10
  • USD: 1.02
  • 20 °C
  • 27 °C
Mindennapjaink

Zöldet kapott magyarellenesség Szlovákiában. Nemzetgyalázás? Ugyan! A Speciális Ügyészség ejtette a Soltész Arpád elleni vádakat

A Körkép.sk birtokában levő 14 oldalas indoklás szerint a NAKA után a Speciális Ügyészség is ejtette a vádat.

Nyitókép: startitup.sk

 

A Körkép.sk birtokában levő 14 oldalas indoklás szerint a NAKA után a Speciális Ügyészség is ejtette a vádat az olvasóink által csak liberálfasisztának tartott Soltész Árpáddal szemben. Soltész ellen két felvidéki magyar állampolgár tett büntetőfejlenetést magyarellenes, nemzetgyalázó megjegyzései miatt. Eredeti cikkének magyar nyelvú szemléje ITT olvasható.

 

Az ügyész felmentő döntésének első oldala. Kép forrása: Németh Titusz archívuma

 

 

Összezártak a szlovákok?

 

Miroslav Ľalík speciális ügyész szerint ugyanis nem áll fenn törvénysértés. A Soltész véleménycikkében foglaltak nem merítik ki szerinte a nemzetgyalázás fogalmát. A speciális ügyész indoklásában a bizonyítékok szabad értelmezését hangsúlyozta, elmondva, hogy első fokon a rendőrség helyesen járt el, amikor elutasította Németh Titusz beadványát. Mint Ľalík írja, a nemzetgyalázás bűntettéhez nem elég a feljelentő szubjektív érzése, “azt objektívan be is kell tudni bizonyítani”.

 

Mint Ľalík írja, a nemzetgyalázás bűntettéhez nem elég a feljelentő szubjektív érzése, “azt objektívan be is kell tudni bizonyítani”. Kép forrása: Németh Titusz archívuma

 

Hasonló választ kapott feljelentésére egyébként Samu István is, aki Németh Tituszhoz hasonlóan, ámde egymástól függetlenül szintén feljelentette a magyar gyökerekkel rendelkező, írásai, magyarsággal kapcsolatos megjegyzései alapján azonban betegesen nemzetgyűlölőnek tűnő Soltész Arpádot. Indoklása további részében Miroslav Ľalík a szlovák és európai jogrendben garantált szólásszabadsággal érvel.

 

Körkép.sk exkluzív: A rendőrség előbb elfogadta a feljelentést, a NAKA azonban leállította a magyargyalázó Soltész elleni eljárást

 

Az ügyész elutasítja azt is, hogy Soltész irománya a törvényben foglalt és leírt formai követelmények alapján extrémista, szélsőséges anyag lenne. Ugyanakkor lehetőségként megemlíti Németh Titusznak, hogy ha gondolja, rémhírterjesztés vádjával feljelentéssel élhet Soltész irományával kapcsolatban.

 

Az indoklás szerint az ügyész  Soltész cikkét kihágásként sem tudja definiálni.

 

Az ügy háttere

 

A szélsőségesen liberális, magyarul is jól beszélő, ámde szlovák érzelmű újságírót azért jelentették fel a Joj TV nevű bulvármédia hírportálján, a noviny.sk-n megjelent cikke miatt, mert abban a magyarok ellen uszított és egy másik nemzetet gyalázott.

 

Soltésznál az Orbán Viktor vezette Fidesz negyedik kétharmados győzelme vágta ki a biztosítékot. A korábban a Ján Kuciak oknyomozó központot is vezető, ám onnan alkalmatlanság miatt elbocsátott provokátor, – ahogy erről a felvidéki magyar sajtóban a Körképen beszámoltunk, – olyanokat írt cikkében, mint hogy Orbán kleptokratikus rendszert működtet, párhuzamot vont az orosz-ukrán háborúval és azzal riogatta a szlovákokat, hogy a putyini Magyarországot izolálni kell, különben a felvidéki Rozsnyó lesz az új Bucsa, vagy hogy a magyarok majd a szlovák nők és gyerekek vérével fognak tankolni és a csontjaikkal fűteni.

 

Körkép.sk exkluzív: Akár börtönbe is kerülhet a nemzetgyalázó Arpád Soltész. A NAKA már vizsgálja a felvidéki magyarok beadványát

 

Németh Titusz a Körképnek elmondta, hogy jelenleg még konzultál ügyvédjével a további jogi lépéseket illetően. Értesüléseink szerint könnyen előfordulhat, hogy Soltész az egyik felvidéki magyar nyári diáktáborban is megjelenik majd vendégként, az egyik magyar nyelvű liberális, progresszív értékrendet valló hírportál meghívására.

 

Korábban a Körképen elsőként számoltunk be arról, hogy Soltész ellen két felvidéki magyar állampolgár is feljelentést tett a rendőrségen. Samu István esetében a komáromi rendőrség indokoltnak tartotta a feljelentést, a NAKA azonban az ő esetében is leállította a nyomozást. Samu a NAKA döntésével szemben nem fellebbezett. Németh Titusz igen, őt így másodfokon a Speciális Ügyészség állította le.

 

Körkép.sk exkluzív: Akár börtönbe is kerülhet a nemzetgyalázó Arpád Soltész. A NAKA már vizsgálja a felvidéki magyarok beadványát

 

Az ügy győztese egyértelműen a magyarokat gyalázó Soltész Arpád. Morális, erkölcsi győztese Samu István és Németh Titusz, akik állampolgári jogukkal érve beperelték a mocskosszájú Soltészt. Az már csak hab a tortán, hogy Szlovákiában a jelek szerint büntetlenül lehet gyalázkodó, becsületbe gázoló cikkeket írni a magyarsággal szemben.

 

Körkép.sk exkluzív: A rendőrség előbb elfogadta a feljelentést, a NAKA azonban leállította a magyargyalázó Soltész elleni eljárást

 

Szintet lépett a liberális téboly: Soltész atomháború árán is az oroszok elleni háborúra uszít

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gabor
2022. jún. 29. 20:13

Egy ilyen senkiházi SZAR emberrel nem kell foglalkozni , majd a sors kiméri neki a megérdemelt büntést !

Dodo
2022. jún. 30. 10:45

Amig magyar magyart tamad addig a szlovakok orulnek es tamogatjak ezt mar megszokhattuk.

kulcsargeza
2022. jún. 30. 11:08

Érdekes, amikor az ultralibsik népirtásról képzelegnek. Igazából a saját tudatalattijukat vetítik ki a világra. Szóval ezek a liberálnácik már csak ilyenek.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket