politika

Csáky: Az MKP listája adjon teret a magyar összefogásnak, vagy az MKP induljon szlovák koalícióban

Nem létezik olyan forgatókönyv, mely garantálná a magyar jelenlétet a parlamentben.

A Pátria rádió vendégeként Csáky Pál vázolta, az MKP és a felvidéki magyarság politikai túlélésének lehetőségeit.

 

Az MKP korábbi elnöke világosan kifejtette, hogy a párt számára az Összefogás listáján való közös indulás nem jöhet számításba, inkább az MKP listáját kellene magyar összefogás listaként megnyitni a„civilek“ előtt.

 

Testvérharc a magyarok között: Az MKP talán el sem indul a következő parlamenti választásokon

 

Csáky ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy a választási listák leadásáig a süllyedő Most-Híd még új ajánlatot tesz az MKP-nak. Ennek esélyét azonban elenyészőnek tartja. A gond szerinte ott van, hogy nagyon sok a sérelem, nagyon sok békát kellene a feleknek lenyelni.

 

„Minden vonat elment, és nincs 100 %-os bejutást garantáló választási lehetőség”

 

– mondta.

 

 

Szólt az újonnan alakult, párton kívüli kezdeményezésekről is.

 

„Az Összefogás nevű mozgalom önmagában méltánylandó gondolat. Azzal van gond, hogy becsapják az embereket azzal,hogy politikai párttá akarnak válni.  Ahhoz gyűjtik a szavazatokat és egy hónappal a lista leadása előtt akarnak választási pártot produkálni. Az MKP jelenleg a legerősebb politikai formáció. Gondoljunk csak bele, ha az MKP nem indulna a választásokon. Van itt egy kemény, elszánt, felvidéki magyar réteg, amely az MKP-ra akar szavazni. Ezeknek az embereknek a hitével nem szabad hazardírozni. Az MKP-nak indulnia kell a választásokon, de nagylelkűnek kell lenni a civil szférával is. Gyertek fel az MKP listájára, gyertek velünk mindannyian a magyar összefogás közös platformra“

 

– fogalmazott Csáky.

 

Az MKP korábbi elnöke Bárdos Gyulát tudná elképzelni listavezetőként. A lista 2-5. Helyén őt az MKP, a hatodik és a hetedik helyen az Összefogás és a Kerekasztal 1-1 embere követhetné, majd a 11. helyig újra MKP-sok, őket Simon Zsolt, Nagy József és a civil szféra többi tagjai, illetve további MKP-tagok követhetnék ún. cipzárként.

 

Saját maga egy ilyen listán afféle önkritikát is vállalva a 150. helyen indulna.

 

Mi zajlik a felvidéki politikában? Mindenki megőrült? Dehogyis!

 

Amennyiben a liberális pénzemberek és oligarchák által támogatott Összefogás lista elutasítaná ezt az ajánlatot, Csáky szerint az MKP-nak koalícióban szlovák pártokkal kellene indulnia.

 

A korábbi EP-képviselő szerint a legnagyobb gond az, hogy nagyon kevés az idő a végső döntés meghozataláig, és nem létezik olyan forgatókönyv, mely garantálná a magyar jelenlétet a parlamentben.

 

Körkép.sk  

További ajánlott írások:

 

Amiért a felvidéki magyarság majd inkább otthon marad. Csodálkozunk?

 

Hogyan lesz az Összefogásból változást hozó erő? Hát, így sehogy

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Csordás János
2019. Sze. 07. 20:27

Kedves Pali, ezt akkor kellett volna mondanod, amikor még Brüsszelben tevékenykedtél. Most már se hatalom, se funkció. Politikai nyugdíjasokra is szükség van. A választók kiábrándultak belőletek, ideje tudomásul venni, megváltozott a helyzet. Az MKP az utóbbi években nem mutatott fel sehol sem eredményeket, süllyed a hajója, mely épp a híd alatt tanyázik, sajnos. Nem így kell politizálni, tessék gatyába rázni a fiatalokat, produkáljanak a régiókban érdekképviseletet, főként Rimaszombatban. Hisz csak vannak!!! Nézzetek szét, értékeljétek a helyzetet, mert helyzet van, eredmény nincs.

Fehér István
2019. Sze. 08. 06:56

"Ezeknek az embereknek a hitével nem szabad hazardírozni" - Csáky Pál ezen állításával egyetértek, ahogyan a saját magának szánt 150. hellyel is. Annyit azonban tegyek hozzá, hogy az elmúlt 30 évben az összes magyarul beszélő politikus ezt tette, már ami a hazardírozást illeti (nagyon - nagyon kevés a kivétel!)! Végtelenül elszomorít, hogy immár opcióként merül fel a koalícióban való indulás szlovák pártokkal! "... nem létezik olyan forgatókönyv, mely garantálná a magyar jelenlétet a parlamentben" - mondja az MKP volt elnöke. Hát dehogyis nem létezik! Kizárólag hiteles magyar embereket kell a listára meghívni, mert igenis vannak ilyenek! A másik, amit 30 éve a felvidéki magyar politikusok gyáván eltolnak maguktól, s még a saját szótárukból is kizártak, ez a TELJESKÖRŰ TERÜLETI AUTONÓMIA!!! Ez az egyetlen, ami még ma is biztosítaná megmaradásunkat a saját szülőföldünkön! És pontosan ez az, amit a "szlovákos " koalíció egyértelműen kizár! Nem más ez, mint gyávaság, ami az egyébként is rohamos eltűnésünket segíti! Tényleg még mindig ehhez akarnak asszisztálni?

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás