Nyitókép: Facebook, Forró Krisztián

 

A vártnál tovább tart a szignók összegyűjtése Forró Krisztián számára ahhoz, hogy államfőjelölt lehessen. A Magyar Szövetség elnökének egy hónap alatt sem gyűlt össze a jelöltségéhez szükséges 15 ezer aláírás. Olvasóink elmondása alapján Forró aktivistái pénzért gyűjtik az aláírásokat, portálunknak elmondták, minden egyes aláírás után 50 eurócentet kapnak a politikus körétől.

 

A döcögős kezdet miatt a magyar jelölt várhatóan egészen január végéig kitolja az aláírások gyűjtését.

 

Folyamatosan érkeznek az aláírások és a január 25-ig beérkezetteket tudjuk feldolgozni

 

 hirdetes_810x300  

– tudta meg a Körkép.sk a jelölttől. Érdeklődésünkre, hogy hol tart jelenleg a gyűjtés, mennyi aláírás jött össze, a párt sajtóosztálya nem kívánt érdemben válaszolni.

 

Január 30-ig adhatják le jelöléseiket az államfőjelöltek

 

A pártelnök választási weboldala mindenesetre a hivatalos kampány második napjára sem készült el. Logóját pedig amint arra rámutattunk, Barack Obama 2008-as kampányából lophatta. Forró mindezt tagadja, szerint a kísérteties hasonlóság pusztán véletlen.

 

A pártelnök választási weboldala egyelőre a hivatalos kampány második napjára sem készült el.

 

Legutóbbi cikkünk után, melyben transzparens számlájának hiányára rámutattunk, ugyan már orvosolta a problémát, pénzmozgás a számláján azonban egyelőre még nincs.

 

Forrónak egyelőre nincs mit mondania saját jelöléséhez

 

Kérdésünkre, hogy milyen kampánnyal készül és mennyit szán rá, a pártelnök azt válaszolta, hogy  elsősorban a személyes kapcsolatfelvételre igyekszik majd helyezni a hangsúlyt, hogy minél több emberrel tudjon találkozni, minél több ember mindennapos problémáját ismerje meg.

 

Nem számolunk nagy költségvetéssel és a költségvetés még nem végleges.

 

– reagált.

 

Céljairól, elképzeléseiről Forró csak a szükséges számú aláírások összegyűjtése után kíván nyilatkozni. Leghamarább tehát január végén, a hivatalos kampány elrajtolása után hetekkel. A közvéleménykutatások mindenesetre nem túl biztatóak, jelenleg alig 0,6 százalékon mérik Forrót, akinek legalább 5,1 százalék és 97 ezer szavazat elérésére van szüksége ahhoz, hogy ne valljon szégyent.

 

A választási kampány egyébként már tart, hivatalosan január 9-én vette kezdetét és március 21-ig, a választásokat megelőzó 48 óráig tart.

 

Összehasonlításként, az SNS elnöke, Andrej Danko egyelőre még csak fontolgatja indulását, de pártja már jelezte, hogy egy hét alatt összegyűjtötték számára a szükséges számú, 15 ezer aláírást.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!