Nyitókép:

 

Transzparens számlája nincs, weboldala karbantartás alatt. Aláírásait még gyűjti. A mai nappal elkezdődött az államfőválasztási kampány, a magyar jelölt azonban egyelőre még legjobb esetben is csak melegít.

 

Szlovákiában megkezdődött az államfőválasztás előtti hivatalos kampány. A jelöltek saját prezentációjukra fejenként összesen legfeljebb 500 ezer eurót költhetnek. A választási törvény kimondja, hogy a kampány az államfőválasztás időpontjának kihirdetését követő napon kezdődik és 48 órával a voksolás előtt fejeződik be.

 

 hirdetes_810x300  

Ismert a választás időpontja

 

Peter Pellegrini házelnök tegnap bejelentette, hogy az államfőválasztás első fordulójára március 23-án kerül sor. Amennyiben szükséges, azaz egyik jelölt sem szerzi meg a választásra jogosultak legalább a szavazatok felét, úgy a második fordulót április 6-án tartják.

 

A jelölteknek különálló, transzparens számlán kell vezetniük minden kampánykiadást. A törvény  azonban elég tág teret és lehetőséget ad arra, hogy a jelöltek, ha úgy gondolják, a valós kiadásokat elrejtsék.

 

 

Forró körül egyelőre nagy a csend

 

A Körkép.sk szerette volna megtudni, hogy áll a Magyar Szövetség jelöltjének aláírásgyűjtése. Kíváncsiak voltunk arra is, mennyi aláírása gyűlt össze a mai napig, illetve mikor válik hivatalossá a jelöltsége. Igyekeztünk arra vonatkozóan is információt kapni, hogy mikor áll Forró Krisztián a kamerák elé, hogy céljairól, elképzeléseiről beszámoljon választóinak. Kérdést tettünk fel a sajtóosztálynak arra vonatkozóan is, hogy mennyibe került eddig a pártelnök aláírásgyűjtése, mennyi pénzt szán a kampányra és milyen formában lesz az látható.

 

Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk érdemi választ a kérdéseinkre. Amint erre sor kerül, beszámolunk róla olvasóinknak.

 

Ami a kampány megjelenítési formáit illeti, Forró Krisztián egyelőre eléggé le van maradva. Weboldala pillanatnyilag elérhetetlen, jelenleg így néz ki:

 

Forró weboldala nem készült el a kampányra.

 

 

Nem találtuk meg az interneten a nevére nyitott transzparens számlát sem, melyet a választási törvény kötelezően előír minden jelölt számára.

 

Maga Forró Krisztián egyelőre az eddig közzétett közvéleménykutatások alapján mérhetetlen. A SANEP legutóbb 0,6 százalékra mérte, ami messze elmarad a jelölttől elvárt számoktól. Az egyetlen elfogadható eredmény  Forró számára 5,1 százalék feletti eredmény lenne (a referencia Bárdos Gyula korábbi elnökjelölt cseppet sem izmos eredménye). Forró a legutóbbi Median SK felmérésben nem szerepelt, melynek okairól ITT írtunk bővebben.

 

A magyar jelölt számára minden 5,1 százalék, illetve 97 ezer szavazat alatti eredmény csalódással érhet majd fel. Ha leszerepel, az kikezdheti pártelnöki pozícióját a Magyar Szövetség élén, emellett gyengítheti a párt EP-mandátumhoz jutási esélyeit. Amennyiben jól szerepel, azzal Berényi József brüsszeli mandátumszerzésének esélyei növekednek.

 

Forró magyar államfójelöltként legutóbb újév napján nyilvánult meg, megszólalása azonban nem volt a legszerencsésebb. Legutóbb azzal vetette észre magát, hogy lenyúlhatta Barack Obama korábbi, elnökjelölti logóját, szerinte azonban mindez csak a véletlen műve volt.

 

Mi várható 2024-ben a világban és Szlovákiában? – A Körkép.sk tippjei

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.