Komárom mindennapjai is felfordultak a koronavírus-járvány miatt. Az emberek láthatóan idegesek, mondjatni félnek. Az utcák üresebbek mint máskor.

 

 

Szájmaszkot szinte mindenki visel. Többé kevésbé kesztyű is látható az embereken. A helyiek frusztráltak az üzleteknél kialakult helyzetből is adódóan. Ha két személy megy bevásárolni, két kosár szükség. Aggódnak, ki lehet a fertőzött a várakozók körében. Türelmetlenek, egyesek előzködni próbálnak. Rá is szólnak emiatt egymásra.

 

 hirdetes_300x300  

 

A helyi színház környékén nincs senki. Mint ahogy műsorajánló sem. Az iskolák kapui zárva, mindez a járvány rohamos terjedésének köszönhetően.

 

 

Ebéd után itt-ott bizony több bevásárolásból hazafelé tartó idős embert látunk. Mindez annak ellenére, hogy a kormányzati intézkedések meghatározták számukra a bevásárlási időt.

 

 

Április második hetében a gyógyszertáraknál is sokan gyülekeznek. Kint az épület előtt. A kellemes időnek köszönhetően kihasználják az emberek a tavaszias napsugarakat.

 

 

Beszélgetésüket is elkapjuk: „Én már viccnek fogom fel, ami itt zajlik. Az emberek bele fognak bolondulni ebbe a bizonytalanságba” – mondja az egyik. „Elegem van ebből! Órákat sorakozni, teszik az eszüket az elárusítók, miközben a boltban egymás hegyén hátán vannak az emberek”- jegyzi meg a másik.

 

 

Dunaszerdahelyhez, Bőshöz, Gútához hasonlóan Komáromban sem javul a helyzet. Ami érthető, hiszen nem tudni, mi vár ránk holnap…

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.