Egyre fokozódik a hangulat a ma esti összecsapás előtt. A Körkép.sk információi szerint már a Szlovákia-Magyarország Eb-selejtező mérkőzést megelőző napon több száz magyar szurkoló volt a városban.

 

Az alábbi felvételeken a meccsre érkezett szurkolók mindegy százfős csoportja látható Nagyszombat belvárosában a meccs előestéjén, mégpedig Szeged, Szentes, Makó, Hódmezővásárhely, Haladás, ZTE, Körmend, Dunaújváros, Sopron, Komló szurkolók.

 

Nagyszombat belvárosa a meccs előestéjén. Szeged, Haladás, ZTE szurkolók.

 

 hirdetes_810x300  

 

 

A fő probléma a bejutással lehet. A szervezők ugyanis nem éppen igazságos módon, menet közben változtatták meg a szabályokat, szigorítva a feltételeket (további hasznos információk ebben a cikkünkben).

 

Szlovák-magyar: Hiába lesz érvényes jegyük, nem engedik be a szlovák szektorokba a magyar állampolgárokat

 

Ennek köszönhetően a hivatalos kommunikáció szerint magyar állampolgár csak a vendég, szlovák állampolgár csak a hazai szektorba mehet be. Mintha nem akarnák figyelembe venni, hogy Szlovákiában fél millió magyar él, akik Bugár Bélát leszámítva (szerk. megj. a Most-Híd elnöke egy korábbi kérdésre azt válaszolta, hogy mivel Szlovákiában él, egy ilyen meccsen természetesen a szlovákoknak szurkolna) a magyar válogatottnak fognak szurkolni.

 

A vendégszektor kapacitása 1890 fő. Ezen felül saját becslésünk szerint további 2-3 ezer magyar szurkoló érkezhet még a stadionhoz, többségük érvényes belépőjeggyel a hazai szektorokba.

 

Szlovák-magyar előtt: A magyar tábor már nagyban készül, a szlovák még alszik

 

A jegyvásárlás feltételeit betartva jutottak jegyekhez, melyeket ki is fizettek. A mérkőzést megelőző napokban mégis az az információ került nyilvánosságra, hogy bejutásuk nem garantált, és a pénzük visszafizetése sincs megoldva.

 

Így sajnos szinte biztosra vehető a konfliktus, melyet a szervezők vélhetően a magyar szurkolókra kívánnak majd kenni. Pedig van megoldás. Jobban járna mindenki, ha a kapu mögötti 12,13, 43, 44 szektorokat is átminősítenék vendégszektornak, és az érvényes belépővel rendelkező vendégszurkolókat beengednék a stadionba.

 

A meccs hangulata, ha lehet, ezzel még fokozódna, és nem kellene attól tartani, hogy a stadionon kívül vált át agresszióba a népharag.

 

A Körkép.sk mindenesetre ott lesz a találkozón, és már a nap folyamán élő bejelentkezésekkel, képekkel, videókkal jelentkezünk.

 

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 

Körkép.sk/KZS

További ajánlott írások:

 

13 perc alatt elfogytak a jegyek a szlovák-magyarra. Sok szurkoló a szlovákok közé próbál majd bejutni

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.