Nyitókép: sport.sk

 

Peter Hyballa, kinek május 31-ig volt érvényes szerződése a DAC-cal, már rögtön az év elején elbúcsúzott a dunaszerdahelyiektől. Saját bevallása szerint nem akart hosszabbítani, de a szlovák kupát azért szerette volna megnyerni a sárga-kékekkel. Világi Oszkár évértékelőjében kiemelte, hogy az idei cél az Európa-ligában való jobb szereplés, tehát az a minimum elvárás, hogy játékosai továbbjutnak a selejtező harmadik fordulójába.

 

A klubtulajdonos erre hivatkozva küldte el már most Hyballát, mondván, hogy jobb lesz, ha már az új edzővel építik ki a „nyerő” csapatot. Világi a szlovák Šport napilapnak adott interjúban elárulta, hogy a német szakvezető elküldése már hónapokkal ezelőtt megfogalmazódott benne.

 

Peter Hyballa: Köszönöm nektek, támogassátok továbbra is a csapatot és ezt a régiót!

 hirdetes_300x300  
Nehéz volt a döntés

 

A lap internetes portálján elérhető interjúban rögtön az elején meg is kérdezték Világit, hogy mi vezetett Hyballa gyors és nem várt távozásához.

 

„Mérlegeltem, hogy Peter Hyballa szerződése május 31-én lejár. Az utóbbi időben mindig gond volt, hogy ha az új idény kezdete előtt érkezett új edző. Az európai kupaszereplésre való felkészülés, ahol ismét szeretnénk játszani, akkor mindig bonyolultabb volt. Az új edző nem ismerte a játékosokat és nem tudta elégségesen kezelni. Most tudtam, hogy minden bizonnyal nem hosszabbítunk Peter Hyballával, ezért már most télen meghoztam ezt a döntést.

Tudom, hogy sikerek vannak mögöttünk, és hogy jelenleg a 2.-3. helyen állunk, ezért nehéz volt a döntés. Azért, hogy a klub előbbre lépje – és számomra ez a legfontosabb – ugyanakkor ilyen lépésekre is szükség van.”

 

nyilatkozta Világi Oszkár, majd hozzátette, hogy bízik abban, hogy az új edző folytatni fogja a megkezdett munkát és még magasabbra emeli a csapatot.

 

Ezért távozott Hyballa a DAC-tól

 

A klubtulajdonos egyben azt is megjegyezte, hogy Hyballa esetében azt érzékelte, hogy még nem sikerült teljesen kiaknázni a fiatalokban rejlő lehetőségeket.

 

„Érlelődött bennem”

 

Arra a kérdésre, hogy hosszabb ideje fontolgatta-e már Hyballa elküldését, Világi úgy reagált

 

„Igen, már néhány hónapja érlelődött bennem”

 

A DAC tulajdonosa arról is beszélt, hogy úgy érezte, valami megváltozott, valami kiveszett a Hyballával való korábbi kapcsolatukból, és ha még öt hónapig folytatták volna a közös munkát, az már valószínűleg nem hozott volna további sikert.

 

Téli átigazolások a DAC-nál: Oravec a tengerentúlra tart, újvidéki játékos jönne a védelembe?

 

Világi azt is megjegyezte, hogy az utóbbi időben meghozott több döntést is, amit a közvélemény nem tartott túl populárisnak, de végső soron mindig őt igazolták az eredmények.

 

„László Csabát is mindenki itt akarta tartani, de jött Marco Rossi, és az emberek megértették, hogy ez helyes volt. Tulajdonosként a maximumot kell megtennem azért, hogy sikeresek legyünk. Az első helyen nálam mindig a klub lesz.”

 

hangsúlyozta Világi Oszkár, aki azt is elmondta, hogy tudja, hogy egy jó emberrel és jó edzővel vett most búcsút, de „néhány döntés mögött nem kell személyes kapcsolatokat keresni”.

 

„Meglehet, hogy Peter Hyballa számára is ez a legjobb megoldás, aki most biztosan érdekes ajánlatokat kap”

 

Nem szólok bele az összeállításba

 

A klubtulajdonos újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy sosem vitázott Hyballával.

 

„Az én alapelvem, hogy nem szólok bele az összeállításba és az edzők munkájába sem. Az én dolgom, hogy a klub gazdaságilag működjön. Hyballával mindig nagy jól kijöttünk és továbbra is jó a kapcsolatunk. Ez nem a személyes konfliktusról szól.”

 

engedett betekintést filozófiájába Világi, aki beszélt az új edző, Hélder Cristovao feladatairól is.

 

Az egykori portugál válogatott lett a DAC új edzője

 

„Még erőteljesebb munka a fiatalokkal. Azt akarjuk, hogy az A-csapattal jobban együttműködjön az U19-es csapat, és a somorjai farmcsapatunk is. Az az ambíciónk, hogy legalább az akadémiánk legalább egy játékosa bekerüljön az első csapatba. Az edzőknek és a játékosoknak ebben az irányban minél jobban együtt kell működniük”

 

emelte ki a klubtulajdonos, aki azt is elárulta, hogy Cristovao neve már másfél éve is felmerült bennük, akkor viszont végül Hyballával egyeztek meg.

 

„Ő olyan edző, aki a fiatalokkal akar dolgozni. Kicsit másfajta stílust képvisel a futballban, mint Hyballa, de támadó focit akar játszani. Végezetül, ő olyan ember, akinek komoly játékoskarrier van a háta mögött, tehát a fiatal játékosaink számára is nagy példakép lehet”

 

zárta az interjút Világi Oszkár.

 

sport.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.