Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Az utóbbi napokban két új játékos igazolásáról számolt be a Komáromi FC. Először kapustéren érkezett megnyugtató bejelentés, majd egy rég várt visszatérőről is beszámolt a klub.

 

Ásványi Balázs és Matej Slávik távozása után egyértelművé vált, hogy a komáromiak kénytelenek lesznek új kapust szerződtetni. Információink szerint a felkészülési idő kezdetétől többen is megfordultak próbajátékon a liláknál, végül a szerb Miroslav Grujičić mellett tették le voksukat az érintettek.

 

A játékos ismerős lehet azoknak, akik figyelték a Slovnaft Cup fordulóiban a KFC-t. A Losoncról érkező szerb hálóőr 9 szerb élvonalbeli mérkőzésen szerepelt, valamint hazáját képviselve részt vehetett a 2012-es U19-es Európa-bajnokságon is.

 hirdetes_300x300  

 

“Azért csatlakoztam a KFC-hez, mert magas szintű szakmai munkát végeznek, valamint hogy az én segítségemmel is magasabb szintre is törhessünk, mivel a csapat minősége alapján többre is képesek vagyunk, mint a tabella 12. helye. Vezetőedzőnk nagyon sikeres karrierrel büszkélkedhet, szerettem volna vele dolgozni és megmutatni, milyen kapus vagyok.”

 

nyilatkozta az aláírás után Grujičić, aki például a KVSE ellen is megbízható teljesítményt nyújtott a kapuban.

 

Újabb felvidéki magyarral erősített a Komáromi FC

 

Ezt követően újabb jó hírről számolt be a klub. Ahogy arról korábban a Körképen elsőként számoltunk be, Goran Matić ismét lila mezben tűnt fel a felkészülés során. A szerb támadó középpályás másfél év után tér vissza Komáromba, ahol a szurkolók fájlalták hiányát az elmúlt időszakban.

 

“Örülök, hogy visszatértem. Sok új játékos érkezett távozásom óta, de a többségükkel ismerjük egymást. Jól összerakott csapatunk van, sok fiatal tehetség, pár idősebb, tapasztalt játékos és egy jó edző, aki a taktikán túl a játékosok egyéni előrelépésében is segít. A csapaton belüli légkör kitűnő, szerintem minden képességünk megvan a célunk eléréséhez és megvédjük a II. ligában való szereplés jogát.”

 

nyilatkozta a játékos, aki korábbi komáromi szereplése során 40 mérkőzésen 16 gólt és 14 gólpasszt jegyzett.

 

KFC: Észak-komáromi győzelem született Dél-Komáromban

 

Biztató eredményekkel várják a tavaszi rajtot

 

A komáromiak háta mögött igényes felkészülési időszak van. Miroslav Karhan irányítása alatt január 22-től február 19-ig 9 edzőmérkőzést játszottak le – mérlegük 3 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség. A március 7-i szezonkezdetig még két felkészülési mérkőzésük van hátra: február 23-én a Spartak Nagyszombat B-csapatával, március 1-jén pedig a Puskás Akadémia II-vel mérik össze erejüket.

 

Az eddigi információk alapján biztató az igazolt és megtartott játékosok listája, valamint a mutatott játék is.

 

Domonkos Kristóf marad Komáromban, új érkezőket is bejelentettek

 

Korábbi eredmények a felkészülés során:

 

Dorogi FC – KFC 0:0

FK Senica – KFC 0:0

FK Pohronie – KFC 2:1

KVSE – KFC 1:3

Lipót SE – KFC 1:3

Ménfőcsanak ESK – KFC 0:4

NK Nafta 1903 Lendava – KFC 0:0

Ferencváros – KFC 4:2

FK Slovan Duslo Šaľa – KFC 3:1

 

Saláta Kornél hosszabbított Komáromban – átigazolási hírek a KFC-től

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.