Nem csak Soros pénze jön Szlovákiába, hanem ideológiája és a módszerei is - Körkép.sk
Vélemény

Nem csak Soros pénze jön Szlovákiába, hanem ideológiája és a módszerei is

A kormányválság, Matovič, Gyimesi és a Szputnyik-ügy körüli libsi hisztéria csak ízelítő volt

Nyitókép forrása: businessinsider.com

 

Közvetlenül Soros Györgyhöz köthető tulajdonosokhoz kerül Szlovákia egyik országos lapja, a SME. Az eddig oligarchakézen lévő Petit Press kiadó megvásárlása a felvidéki magyar nemzeti konzervatív olvasók számára azt jelenti, hogy kíméletlen ideológiai, lejáratásoktól hemzsegő mediális harcra kell felkészülnünk. Mert Sorossal nem csak a pénze jön Szlovákiába, hanem ideológiája, módszerei és az eszközei is.

 

Új status quo

 

Már 2018-ban, a Kuciak-gyilkosság után látni lehetett, hogy Szlovákiában új status quo áll fel. Az addigi erőegyensúly arról szólt, hogy az ország külpolitikája és sajtójának túlnyomó része legyen liberális, nyugatorientált, és akkor békén hagyják az oligarchákat. A kettős gyilkosság után a nemzetközi liberális erőtér ezzel már nem elégedhetett meg. A fordulópontot azonban nem Ján Kuciak és Martina Kušnírová halála jelentette, hanem az a pillanat, amikor Andrej Kiska államfő szépen megkérte Juraj Šeligát és társait (a tüntetések szervezőit), hogy vessenek véget a megmozdulásoknak.

 

Kiskáéknak és a formálódó balliberális progresszív körnek ugyanis még időre volt szüksége ahhoz, hogy felépítsék önmagukat. A tüntetések leállításának kérése jelezte az elhatározást, hogy beszállnak a nagypolitikába. A status quo-nak meg kellett változnia, ami azt jelenti, hogy egyes oligarcháknak leáldozik, helyüket pedig új személyek veszik át. Olyanok, akik a progresszív politika mentén érvényesítik majd érdekeiket – illetve gazdáik érdekeit.

 

Megváltozott frontvonalak

 

Három évvel később a frontvonalak leplezetlenül megmutatkoztak. Megbuktatták Igor Matovičot, módszeresen támadják a konzervatív, bevándorlásellenes, családpárti értékeket valló politikai erőket. Hangulatot keltenek a V4-ekkel és a magyar kormánnyal szemben. A tények eltorzításával, valóságos mediális rohamokkal ostromolják az olvasók érzékeit, ahol nem a tények és az igazság a fontos, hanem a benyomáskeltés valaki ellen, vagy valaki mellett.

 

A CNN igazgatója elismerte, hogy az egyetlen céljuk Trump eltávolítása volt az elnöki székből

 

Módszerek és eszközök

 

Ahogy kisajátították a jogállamiság fogalmát, az elmúlt néhány évben a liberálisok úgy telepedtek rá a dezinformációra is. Fegyvert kovácsolnának belőle Szlovákiában. Nem véletlenül foglalkozik vele olyan gyakran Ivan Korčok külügyminiszter is. Oka ugyan van rá, hiszen valóban rengeteg álhírgyár működik. Ám itt is tetten érhető a kettős mérce. A liberális dilemma a következő: hogyan lehetne más (nem liberális) ideológiát képviselő sajtót és személyeket elítélni a nyilvánosság előtt, ha egyszer szólásszabadság van? Az mégsem mondható, hogy a saját véleményük miatt járatják le őket.

 

Mindjárt más a helyzet ha azt állítják, hogy a célba vett illető dezinformációkat terjeszt, és külföldről fizetik. Esetleg radikális, szélsőséges elvek motiválják. A dezinformáció a mediális harc szuperfegyvere, erre hivatkozva kapcsolták le élő adásban annakidején Donald Trump mikrofonját is. És ennek alapján fogják rá széles néprétegekre, akik nem liberálisokra szavaznak, hogy dezinformációval megvezetett „hasznos hülyék”.

 

Trump is belebukott

 

Ugyanezt a taktikát követték az Egyesült Államokban az elnökválasztások idején. És bár utólag, egy jól irányzott rejtettkamerás felvétel le is leplezte az objektív tájékoztatást hirdető mainstream oldal elfogult politikai manipulációját, Biden az elnök, Trump pedig nem az. A liberálisok világában csakis a végkifejlet számít – bármi áron, bárki kárán.

 

Nagyjából erre lehet majd számítani nálunk is, néhány éven belül. Hogy pontosan mikor, az a parlamenti választások időpontjától függ. Addig is a képzeletbeli frontvonalnál megkezdődnek a csapatösszevonások. Egy Soros ide, egy Valášek a PS-be, egy Kollár a SPOLU-ba, egy vegyespárt a magyar etnikai képviseletbe.

 

Szputnyik-ügy és a liberális média – avagy üdv a posztigazság korában

 

Felkészületlenül

 

Felvidéki magyar szempontból egyáltalán nem vagyunk felkészülve erre az új helyzetre. Az egyesülő politikai képviselet saját identitásával sincs tisztában. A nemzeti konzervatív értékrendet érő konkrét támadásokat pedig nem lehet üres frázisokkal kivédeni.

 

Sajtó szempontjából a helyzet kétesélyes. A jelentős erőforrásokkal rendelkező „médiacsalád” egyre kevésbé konzervatív. Az egységesülő politikai irányvonalat követve próbál szolgalelkűen megfelelni a politika elvárásainak. Csakhogy ezzel – mivel vegyes- és liberális, ha úgy tetszik progresszív ideológia is került a csapatba – szükségszerűen feladja a célokat és az elveket, amelyekért és amelyek mentén létrejött.

 

Így fordulhatott elő, hogy a magyarországi kormány és választók jóindulatából felépített “médiacsalád” Magyarország-ellenes, szélsőliberális, a Smer korrupt kormányzatának korábbi haszonélvezőit propagálja…

 

Nem szabad megfeledkezni a tétről, amely a játék szereplőit mozgatta. A felmérések szerint jelenleg egyetlen valódi konzervatív párt kerülne csak be a parlamentbe, az is a harmadik helyen. Az MKP összeállt a Most-Híddal. Már nem csak a balliberális sajtó, hanem maga Peter Pellegrini is belengette, hogy hajlandó lenne kormányozni a jelenlegi kormánykoalíció egyes pártjaival. Ezzel egyidőben a Denník N bejelenti, hogy magyar nyelvű rovatot indítana, Soros György pedig megvásárolja a SME-t.

 

Ennek alapján, a kormányválság, Matovič, Gyimesi és a Szputnyik-ügy körüli libsi hisztéria csak óvatos ízelítő volt.

 

Király Zsolt: Soros megérkezett! Mi történik a szlovákiai sajtóban?

 

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 28 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Alma
2021. ápr. 23. 23:32

Jobb lesz ha figyelitek mit csinál a vén csirkefogó, mert soha semmit nem önzetlenségből vagy emberszeretetből tett.

Attila Sz
2021. ápr. 24. 10:31

Hát szerintem az már most borítékolható sajnos, hogy ki-kik lesznek a következő Szlovák kormányban. Hlas-SaS-Progressivne Slovensko és a SME rodina!Pellegrini nem hiába volt nem is olyan rég Amerikában(mert hogy nem szabadságon volt az is tutti) és utána"tiszta véletlenül"hatalmas irodahazat bérelt maguknak a Hlas-nak Pozsony belvárosában, ahol nem 2filler a bérleti díj, és "tiszta véletlenül" szolgálati kocsikat is tudnak vásárolni... Milyen érdekes ugye és még sorolhatnam a sok veletlent, mert hirtelen milyen szoros kapcsolatot ápol a Szlovákia "USA-ból szponzorált hercegnőjevel" Caputova-val... Úgyhogy ez a dolog már előre le van játszva sajnos... Nem csoda, hogy egyre több média felületet kezdenek kapni ezek a libernyak férgek(Korcok, Klus, Sulik, Simecka, stb. és sajnos a mi kis"maffiozonkat "Kollárt is kilóra megvasaroltak). Úgyhogy 100szonak is 1 a vége, kezdődik számunkra konzervatív-vallásos emberek számára a vég. Szomorú, tényleg szomorú.

Attila Sz
2021. ápr. 24. 11:00

És ha már az erdekessegeknel-furcsasagoknal tartunk..... ugye az is milyen érdekes, hogy mikor vizsgálati fogságba helyezték Hascak-ot a PENTA tulajdonosát és fenyegették öt hogy a"Gorilla ügyért, adocsalasert, Kocnerrel való uzleteleseert, sok évet talán életfogytiglanit fog kapni" és láss csodát ki is engedték és már senki nem is beszél róla! Csak nem ez volt az üzlet, hogy ha "Hascak eladja a Penta által birtokolt Peti Press részvényeit Soros-nak, akkor ejtik a vádat ellene"?....

Perpetuum
2021. ápr. 24. 15:31

Aki akar, mas forrasbol (is) tajekozodik. Idosebbek nem lesznek liberalok, fiatalok nem olvasnak sajtot, mi pedig akik maradtunk ha megtartjuk a jozan eszunket, nem befolyasol az amit rank akarnanak eroltetni. Ha vmit nem akarunk, hiaba akarjak rankeroltetni. Szerintem a velemenyem.

Dezsi
2021. ápr. 24. 16:40

Annyira el vagytok Ti itt mind menve, mint a 7.20-as, a Kórképpel együtt. A szomszédban már megették a sorosozást, jelenleg a felvidéki magyarok a cél, amihez a Körkép kíméletlenül aszisztál. Mától egy olvasótokkal kevesebb!

    Alma
    2021. ápr. 25. 10:10

    Kár hogy kevés infód van Gyuribáról és az is véleményes...

Attila Sz
2021. ápr. 25. 07:18

"Dezsike" örülök, hogy te nem vagy"elmenve".... Biztos mert valami komoly"hirforrasi csatornabol"ertekezel mint pl.a Paraméter, Új szó vagy esetleg a Markiza híradó 😀, de ajánlanám meg a CNN-t is ha esetleg értesz angolul, szóval ők a" leghitelesebbek " 😘

Brindzás Vojto
2021. ápr. 25. 14:09

Jánosik tangagatyában!!!

Brindzás Vojto
2021. ápr. 25. 14:10

Jánosik a szlovák George Floyd!!!! Szenzációs!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket