Király Zsolt: Rigó Konrád önszorgalomból osztja ki saját párttársait - Avagy nem, Márki-Zay támogatása nem diplomácia - Körkép.sk
Vélemény

Király Zsolt: Rigó Konrád önszorgalomból osztja ki saját párttársait – Avagy nem, Márki-Zay támogatása nem diplomácia

Rigó téved. Márki-Zay jelenleg egyáltalán nem releváns szereplő.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Rigó Konrád önszorgalomból osztja ki saját párttársait. Vajon ki adott neki erre mandátumot? A hidas gőg mindenütt megnyilvánul. Valóban ez szolgálja a megbékélést?

 

2021. október eleje, Somorja-Csölösztő, Kormorán szálló: A Szövetség-Aliancia alakuló közgyűlésén Rigó Konrád (Most-Híd) a következő szavakkal szólt párttársaihoz: Ha nem fejezzük be a médián keresztül való szurkálódást, üzengetést, akkor jobb, ha szélnek eresztjük ezt a csapatot.

 

2021. november közepe: Rigó nyilvánosan kritizálja Forró Krisztiánt, amiért az részt vett a Fidesz kongresszusán.

 

2021. december eleje: Rigó ismét odaszúr egyet a széles nyilvánosság előtt Forró Krisztiánnak, amiért a Szövetség elnöke a Körképnek adott interjújában hibának nevezte, hogy Szlovákia budapesti  nagykövete Márki-Zay Péterrel fotózkodott, ezzel is támogatva az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét.

 

Forró Krisztián a Körképnek: Márki-Zaynak szurkol a szlovák külügyminiszter a magyarországi parlamenti választásokon?

 

Rigó Konrád tehát alig két hónap alatt sorra bizonyítja, hogy saját maga sem tud megfelelni az önmaga által elvárt intelmeknek, hiteltelenné téve mindazt, amit a pártegyesülés kapcsán megfogalmazott. Magyarán, hogy egységben az erő. Valószínűleg nyilvánvaló számára, hogy a Szövetségre nézve inkább erősíti a kétséget és széthúzást, mint az erőt és egységet. A kérdés, hogy mindez tudatos-e?

 

Rigó lehúzza az egész Szövetséget

 

Ez egyébként a Szövetségen belüli MKP-sok legnagyobb kínja is, azaz, hogy a választók által elutasított Most-Híd politikusai immár a Szövetségen belül, a többiek kárára folytatják mindazt, ami saját politikai bukásukhoz vezetett.

 

Önmaga kritikájaként is indított petíciót a Szövetség az R7-es mielőbbi meghosszabbítása érdekében (Videóval)

 

Gyimesi lebuktatja a felvidéki magyar kultúrmaffiát. Kép forrása: Körkép.sk

 

A felvidéki magyar kultúrmaffia. Kép forrása: Körkép.sk

 

Rigó Konrád a Bugár Béla által meghonosított parazita politizálás egyik mintapéldánya, aki újabban a kultúrmaffia fejeként vált híressé. Egyes vélemények szerint ugyanis ő volt a vegyespárti kultúrmaffia feje, mely cinkosaival évekig fosztogatta a Kisebbségi Kulturális Alap eurómillióit.

 

Gyimesi lebuktatta a hidas kultúrmaffiát! Így osztogatták egymásnak évekig a milliókat a Szövetség-Alianciába igyekvő hidasok

 

De nézzük meg közelebbről Rigó érvelését, miszerint semmi gond nincs abban, ha Szlovákiai budapesti nagykövete Orbán Viktor kihívóját támogatja. Rigó szerint:

 

„A nagykövetek munkájának része, hogy a fogadó országban a lehető legtöbb releváns közéleti szereplővel találkozzon és kapcsolatot tartson fenn, különös tekintettel a politikai szereplőkre, pártállástól függetlenül.   Amennyiben ez a személy a fogadó országban az ellenzék vezetője és akár az ország következő miniszterelnöke lehet, úgy a nagykövet, hogy úgy mondjam, kutya kötelessége, hogy részt vegyen ilyen találkozókon. Ezt diplomáciának hívják!”

 

Orbán vagy Márki-Zay? A Szövetség megosztott

 

Időközben egyébként az Összefogás platform vezetője, Mózes Szabolcs is Rigó és a Most-Híd platform oldalára állt a Márki-Zay vitában. Így jól körülírható két szekértábor alakult ki a témában, mely egyúttal a magyarországi választásokhoz való hozzáállást is jelzi a részükről.

 

Az egyik oldalon van Gyimesi György és a Szövetség felét adó MKP, mely a Fidesz és Orbán Viktor mellett áll, nyíltan kritizálva, hogy szlovák hivatalos személyek belefolynak a magyar választási kampányba és az ellenzék jelöltjének szurkolnak.

 

Egymás mellett a Szövetség-Aliancia liberális szárnya. Kép forrása: Körkép.sk

 

A másik oldalon pedig a Most-Híd és az Összefogás platform található, név szerint Solymos László, Rigó Konrád és Mózes Szabolcs, akik szerint semmi kivetnivaló nincs Pavol Hamžík nagykövet és Mikuláš Dzurinda Márki-Zay melletti kiállásában, szerintük ugyanis erről szól a diplomácia.

 

Csakhogy tévednek.

 

Márki-Zay ugyanis egyelőre nem releváns politikai szereplő. Azzá majd a jövő áprilisi parlamenti választások után válhat. Addig egyszerű jelölt, ellenzéki politikai szereplő. Mint amilyen a Kétfarkú Kutyapárt elnöke is például.

 

Egy nagykövet számára MZP nem releváns szereplő

 

A nagykövet mindig hivatalban levő politikust legitimál, természetesen pártállástól függetlenül. Ezt helyesen írja a kultúrmaffia feje.

 

Kép forrása: facebook.com/Márki-Zay Péter, kollázs: körkép.sk

 

Ha a személy, akivel fotózkodik és ezzel politikai üzenetet fogalmaz meg az ellenzék vezetője, akkor az aktuális hatalommal, azaz a Fidesz-KDNP-vel és Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben foglal állást.

 

Ha fordított esetben, választási kampányban Szijjártó Péter jött volna ide és találkozik Peter Pellegrinivel vagy Robert Ficoval, mit szólt volna mindehhez a budapesti szlovák nagykövet főnöke, Ivan Korčok külügyminiszter?

 

Bizonyára nem tetszett volna neki. Mint ahogy Gyimesinek és Forrónak sem tetszett az, amit Hamžík és Dzurinda csinált.

 

Ezt ugyanis politikai befolyásolásnak nevezik, kedves Rigó Konrád. Nem pedig diplomáciának.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 37 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2021. dec. 04. 11:24

Mkp Forro Krisztián annyiszor de annyiszor le írtuk hogy ne társulatok a hidasokal, szinte lassan konyorogtunk és mit csináltatok nem vettétek figyelembe a valasztoitikat !! És nézd meg kiknek volt igaza nektek vagy nekünk? Megvolt mondva alakítani új pártot és ki hagyni a hidasokat! Mer így be ne jutok! AZOK A FELMÉRÉSEK LEHETNEK HAMISAK IS BÉLA VÉGET!! Mert érdekes módon nemi is észleltek volna hogy valami módon kíváncsiak lenne bárki is a véleményünkre

B, Gy.
2021. dec. 04. 13:32

Rigo nem tudja lenyelni a bekat ,hogy a partjuk zatonyra futott es csak rombolasra kepesek epitkezes helyett.

András
2021. dec. 05. 00:01

Most-Hídnak első sorban Bugár, Czucz és Hideghéti jóléte az első számú feladata, utána a második a nemzet ellenesség!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Kövessen minket