Nyitókép: webnoviny.sk

 

Frissítve: 14.07 „A durva támadások nem lehetnek a kulturált közélet része. Ezeket, mint minden kulturált ember, elutasítjuk” – reagált a vegyespárt az MKP és az Összefogás január 21-i nyilatkozataira.

 

Tegnap dörgedelmes reakciót váltott ki mindkét magyar párt részéről Bugár Béla nyilatkozata.

 

A szlovák-magyar vegyespárt korábbi elnöke, Solymos László pártelnök tanácsadója ugyanis azt mondta, ha nem sikerül hárompárti megállapodást kötni, akkor legalább a Most-Hídnak és az MKP-nak meg kellene egyeznie.

 hirdetes_300x300  

 

Bugár akar dönteni az MKP helyett

 

Solymos szintén folyamatosan azt sugallja, mintha az MKP és a Most-Híd vezetősége között az egyezség már meg is született volna. Hasonló taktikát folytattak a parlamenti választások előtt is, amikor Menyhárt Józsefet és Őry Pétert már sikerült átállítaniuk a saját oldalukra, az MKP országos elnöksége azonban végül ellenállt.

 

A Körkép.sk megkérdezi olvasóit Bugár és Menyhárt politikai közeledéséről - Körkép.sk
Igen uram…. – Menyhárt József alárendelt helyzetben Bugár Bélával. Kép: Körkép.sk

 

Bugár és Solymos szavai ezúttal is az MKP belső ügyeibe való durva beavatkozást jelentenek. AZ MKP ugyanis alulról építkező párt, ahol a döntéseket nem egy szűk kör, hanem az Országos Tanács, ill. a Kongresszus alkotja.

 

Erre mutattunk rá tegnapi elemzésünkben is, mely után nem sokkal az MKP is megszólalt hasonló szellemben.

 

Király Zsolt: A Most-Híd ismét átvenné az irányítást az MKP felett?

 

Az MKP már nem kér Bugárból

 

Forró Krisztián határozott hangnemben azt nyilatkozta, hogy nem kér Bugár Béla tanácsaiból, az egységről szóló döntés meghozatala ugyanis az OT és a Kongresszus feladata. Ezzel lényegében elhatárolódott Solymos László (Most-Híd) tanácsadójától. Ide tartozik, hogy Bugár Bélát sokan továbbra is a Most-Híd valódi elnökének tartják, aki a háttérből irányítja a dolgokat.

 

Csütörtökön délután csatlakozott az MKP-hoz az Összefogás is, akik a közösségi oldalunkon, Eltanácsolt tanácsadó címmel közzétett nyilatkozatban azt írták:

 

Az Összefogás sem kér Bugárból

 

„A leghatározottabban elutasítjuk, hogy az osztogasson tanácsokat az egység megteremtéséhez, aki szétverte a magyar egységet (2009), a maffiakormány szolgálatába állította pártját (2016) és onnan a Kuciak-gyilkosság után sem akarta kivezetni (2018), majd meghiúsította a magyar egység létrejöttét (2019), mert nem tudta elengedni Fico kezét!

 

Nyugtalanítónak tartjuk, hogy a most elhangzott, kirekesztő és fölényes „tanácsait” már egyes tárgyalópartnereinktől SZÓ SZERINT hallhattuk: „Gyorsan kell megegyezni”, “Az Összefogás a kerékkötő!” “A Híd csak az MKP-val egyezzen meg!

 

Bugár Béla saját bevallása szerint szívesen oszt tanácsokat. Mi azt tanácsoljuk a magyar közélet megújításában és egységében érdekelt barátainknak és partnereinknek, hogy döntéseik során ne a hiteltelen politikusokra hallgassanak, hanem a magyarság érdekeit kövessék!“”

 

Egy eltanácsolt tanácsadó
Neželaný poradca (SK text nižšie)

✋ A leghatározottabban elutasítjuk, hogy az osztogasson…

Közzétette: Összefogás – 2021. január 21., csütörtök

 

 

A Most-Híd továbbra is ragaszkodik Bugárhoz

 

A Most-Híd és Solymos László azonban úgy néz ki, továbbra is ragaszkodik Bugár Bélához. Védik a magyarság körében árulónak tartott politikust, aki önös céljai miatt szétverte a magyar egységet. Ezt hivatott megerősíteni pénteki reakciójuk is, melyben kiálltak korábbi elnökük mellett, és érdemeit méltatták.

 

„Bugár Béla az a szlovákiai magyar politikus, aki négyszer tette kormányzó erővé a szlovákiai magyar politikát. Egy éve nem aktív résztvevője a szlovákiai politikai életnek, de véleményére természetesen még hosszú ideig odafigyelnek.

 

Szlovákia egy olyan demokrácia, amelyben véleményszabadság van. Senkit nem kötelez a másik véleménye és ennek hangot adni természetes. A durva támadások viszont nem lehetnek a kulturált közélet része. Ezeket, mint minden kulturált ember, elutasítjuk.“

 

??Béla Bugár je tým maďarským politikom, ktorý maďarskej menšinovej politike dal váhu tým, že jej predstaviteľov ako…

Közzétette: Most-Híd (Híd-Most) – 2021. január 22., péntek

 

Frissítve: Időközben Solymos László pártelnök külön posztban is kiállt (egyes vélemények szerint) pártbeli főnöke mellett.

 

Solymos László: A tények Bugár Bélát igazolják

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.