Nyitókép: Magyar Fórum Fb-live, reprofoto

 

Simon Zsolt szerint az MKP-val lehetetlen volt a tisztességes, korrekt, becsületes politikai együttműködés.

 

„Úgy látom, hogy itt a Fekete Pétert keresik. Az MKP Simonnál keresné, de nézzenek inkább a saját kezükbe”

 

– nyilatkozta a Világi Oszkár befolyása alá tartozó Simon Zsolt ma délelőtt.

 hirdetes_810x300  

 

A Magyar Fórum elnöke épp egy még nála is kisebb mikropárt, az ODS-szel való közös indulást jelentette be. Ennek kapcsán tért ki a Szövetséggel folytatott, és csúfos véget ért tárgyalásokra. A Magyar Fórum elnökének nem tetszett, hogy Forró Krisztián, a Szövetség elnöke ma a magyar egység szétverésével vádolta meg Simont.

 

Forró Krisztián: Simon Zsolt továbbra is a magyar egység szétverésén dolgozik

 

„Ha valaki a magyar egység szétveréséről beszél, elsősorban nézzen tükörbe. Forró tegye fel magának a kérdést, hogy miért nem szólították meg a Magyar Fórumot akkor, amikor a Szövetség-Aliancia létrehozásáról tárgyaltak?”

 

– nyilatkozta Simon.

 

Körkép.sk-hírlevél: A Szövetség ezúttal talán elkerülte a Magyar Fórum nevű aknát, de a baj már megtörtént

 

Az ODS-szel való közös indulással szerinte csak új alternatívát kerestek azután, hogy a Szövetséggel becsukták egymás előtt az ajtót. Simonnak nem tetszett, hogy az MKP nem ült le velük tárgyalni, hanem csak a Most-Híd és az Összefogás platform.

 

„Mi teljesértékű politikai párt vagyunk. Nem tárgyalhatunk platformokkal”

 

– mutatott rá Simon, aki szerint azzal, hogy az MKP oda sem jött, a tárgyalások nem voltak kiegyensúlyozottak.

 

Körkép.sk-hírlevél: Gyimesi indíthatja el azokat a folyamatokat, amelyek biztosítják a felvidéki magyarság politikai képviseletét

 

„Berényi szájából elhangzott, hogy hajlandóak a Szövetség-Magyar Fórum névváltoztatásra, de az MKP a saját kvótájából nem adna helyeket”

 

– próbált érvelni tovább Simon. A történethez hozzátartozik, hogy Solymos László, Rigó Konrád (mintkettő Most-Híd platform) és a korábbi új szós Mózes Szabolcs (Világi-féle Összefogás oligarchaplatform) legutóbb felháborító és gusztustalan módon az MKP kárára ment el tárgyalni Simonnal. És épp az MKP helyeiből ajánlottak fel négy helyet Simonéknak az első 30-ból. Mindezt az MKP tudta nélkül. Politikai partnerek, akik komolyan gondolják a közös indulást, ilyet nem tesznek.

 

Bugár is megszólalt

 

Eközben Bugár Béla is támadásba lendült. Azután, hogy az elmúlt időszakban kilépett a Most-Hídból, továbbra is a vegyespárt nevében, Solymos és Rigó egyfajta politikai keresztapájaként nyilatkozik. Többek között azt mondva, hogy ha Gyimesi György ott lesz a Szövetség-Aliancia listáján, az a Most-Híd távozását vonná maga után a pártból. Hogy ez Bugár szavaival ellentétben miért lenne inkább jó, mint rossz hír a felvidéki magyarság számára, arról itt írtunk részletesen.

 

Gyimesi György és az MKP húsvét után folytatja a tárgyalásokat a nemzeti, konzervatív, patrióta, keresztény magyar erők összefogásáról és közös indulásáról. A jelek szerint ebből nemcsak Simon Zsolt és Bugár Béla, hanem egyes hidas politikusok (Rigó Konrád, Agócs Attila, Solymos László) sem kérnek majd. Az Összefogás platform még nem tudja, hogy fog dönteni. Erre vonatkozóan majd a Villa Rosában kapnak vélhetően új instrukciókat a csallóközi oligarchától.

 

Körkép.sk-hírlevél: Világi kiadta az utasítást: A DAC már a Most-Hídnak és az Összefogásnak kampányol

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.