Nem hozott érdemi eredményt a mai ötpárti egyeztetés a parlamenti választásokon való esetleges közös indulásról. Az MKP, a Most-Híd, az Összefogás, a Magyar Fórum és az MKDSZ hétfő délután az MKP székházában találkoztak.

 

Kiszivárgott hírek szerint továbbra is főleg önmagukról vitáznak, azaz, hogy ki legyen, illetve ne legyen a közös listán, valamint, hogy a választási listát az MKDSZ, avagy az Összefogás adja-e.

 

Nem egységes az MKP

 

 hirdetes_810x300  

Mint ismert, az MKP, az Összefogás és a Magyar Fórum nem kér a Kočner Threema üzenetei miatt immár vállalhatatlan, toxikussá vált Bugár Bélából (pontosabban Menyhárt, Őry, Bárdos és Farkas kért volna, de az MKP Országos Elnöksége ezt elutasította). Továbbá, e három párt közös indulás esetén kizárná a Smerrel való koalíció lehetőségét. Az MKP elnöke egyébként e téren is megengedőbben nyilatkozik, ami jól mutatja, hogy az MKP egyáltalán nem egységes a Bugár vezette Most-Hídhoz való viszonyulás terén.

 

A vegyespártból az Összefogásba átlépett Nagy József a napokban úgy fogalmazott, hogy:

 

„az MKP elnöke következetesen (megszakítással) igyekszik összeboronálni az összeboronálhatatlanokat.”

 

Beáldoznák Bugárt?

 

A mai találkozón egyébként a Most-Híd tárgyalódelegációja óvatosan már jelezte, hogy hajlandóak lennének Bugár beáldozására, amennyiben a többi párt is személyi áldozatokat hoz. A Körkép.sk úgy tudja, ez leginkább Csáky Pált, esetleg Berényi Józsefet és Simon Zsoltot érintheti.

 

Az elhúzódó tárgyalások, melyeken a legfontosabb, a választók érdekeit képviselő program részleteiről alig alig esik szó, egyre inkább fárasztják a felvidéki magyarságot. Míg más ellenzéki pártok már a választási listájukat (SaS) és programjukat (KDH) hirdetik, a PS/Spolu és magyar tagozata pedig Fordulópont című választási programjával roadshow-zik a magyarlakta területeken.

 

Az érdemi előrelépés nélküli ötpárti tárgyalássorozat, melynek következő fordulója várhatóan e hét csütörtökön lesz, csak a választók passzivitását erősíti.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.