Nyitókép: SITA/AP

 

Közösségi oldalán mondott véleményt az Ukrajnának szánt szlovák vadászgépekről a Szövetség-Aliancia elnöke.

 

Forró Krisztián úgy fogalmazott hogy:

 

három fiú szerető édesapjaként nagyon veszélyesnek tartom, hogy Szlovákia vadászrepülőgépeket szállítson Ukrajnának!

 

 hirdetes_300x300  

A Szövetség-Aliancia elnökeként ezzel egyértelműen jelezte, hogy politikailag nem támogatja a szlovák vadászgépek átadását Ukrajnának.

 

Az utóbbi időben ez már nem az első egyértelmű nyilatkozata Forró Krisztiánnak, mellyel a nemzeti, konzervatív értékrend mellett teszi le a voksát, és a magyar érdekek melletti kiállást hangsúlyozza.

 

Káčer veszélyes és nagyotmondó ripacsként viselkedik, de sokkal aggasztóbb, ami a Szövetségben történik

 

Ezt támasztotta alá minapi üzenete is a szélsőségesen liberális, nemzetáruló Rigó Konrádnak, melyben neve kimondása nélkül, de egyértelművé tette számára, hogy aki Rastislav Káčer külügyminiszterrel barátkozik, abból a közösségünk nem kér.

 

Ha valaki azt mondja, hogy Káčerrel akar barátkozni, akkor azt mondom, menjen hozzá. De azt tudatosítani kell, hogy ebben az esetben a mi közösségünk nem kér belőle, sem a barátaiból

 

nyilatkozta Forró.

 

Az MKP platform ráadásul a választásokig átnevezné a Szövetséget Magyar Szövetséggé, amit a Most-Híd és az Összefogás platformok elutasítanak.

 

Káčer az utóbbi időben több vállalhatatlan kijelentést tett az Orbán-kormánnyal és Magyarországgal szemben.

 

A Most-Híd platform nemzetáruló vezetője miatt egyre toxikusabbá válik a Szövetségen belül. A hidas politikusok ráadásul hiányoztak a hétvégi eseményeken megjelent Szövetség „politikusok” közös fotózásáról is. Rigó Konrádék értesüléseink szerint már tapogatózó tárgyalásokat folytattak a Mikuláš Dzurinda fémjelezte Kék Koalícióval, mely pártelnökének, úgy tudjuk, Bugár Béla lehet a nemzetiségi tanácsadója.

 

A parlament kedden tartja rendkívüli ülését azokkal a MiG-29-es vadászgépekkel kapcsolatban, amelyeket Szlovákia Ukrajnának adhat át. Az ülést az ellenzéki Smer-SD kezdeményezte.

 

Robert Ficoék állásfoglalásban rögzítenék, hogy a parlament nem ért egyet a döntéssel annak alkotmányellenes volta miatt. A Smer emlékeztet arra is, hogy a kormánnyal szemben bizalmatlanság fogalmazódott meg, emiatt nincs hatásköre alapvető külpolitikai kérdésekben döntenie.

 

Fico szerint alkotmányellenes a MiG-29-esek Ukrajnába küldése, Čaputovát “amerikai szolgálólánynak” nevezte

 

Eduard Heger (OĽANO) megbízott miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány ezzel kapcsolatban egyelőre nem fordul Alkotmánybírósághoz, hanem alkotmányjogászok véleményét kéri ki.

 

“Természetesen igen” – Heger hajlandó lenne “NATO-akción keretében” szlovák katonákat küldeni Ukrajnába

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.