Nyitókép forrása: a Vasas FC fb-oldala/Varga Jennifer

 

A Vasas FC második, a komáromi FC pedig ötödik felkészülési mérkőzését abszolválta kedd este a budapesti csapat Fáy utcai edzőpályáján. A felvidéki csapat javára írt 2:0-ás győzelem bizonyítja, hogy jó úton halad a Jozef Olejník vezette még mindig csak formálódó keret.

 

A Vasas FC mérkőzés-összefoglalója szerint mind a két csapat támadólag lépett fel már a kezdetektől. Az első helyzet a komáromiaké volt – a Csákvár ellen szombaton szépítő gólt szerző De Nguidiol 15 méterről ollózott a kapu fölé.

 

A hazaiak 10. percben indított támadását az utolsó pillanatban akadályozták meg a lila-fehér védők.

 hirdetes_300x300  

 

Három húzóember nélkül, kiegyenlített játékkal KFC Komárom – Aqvital FC Csákvár 1:2

 

A 21. percben aztán a komáromiak megszerezték a vezetést:

 

Holík vett át jól egy labdát, majd 10 méterről a hálóba lőtt.

 

Ezután sem álltak le a vendégek, és a 29. percben tovább növelték előnyüket miután De Nguidiol 11 méterről tekerte a labdát a bal sarokba.

 

A második játékrészt jobban kezdték a budapestiek. Borbély távoli lövése csak kicsivel kerülte el a kaput, a 68. percben Rétyi próbálkozott 15 méterről, de a komáromiak kapusa a helyén volt.

 

A Fortuna Ligában folytatja a komáromi Mészáros András

 

A 74. percben még egy szép támadás végén Király tette le a labdát Rétyinek, akinek éles szögből lőtt labdáját a lila-fehér védők blokkolták.

 

A Vasas nem legerősebb felállásával fogadta a komáromiakat, ahogy Olejník edző gárdája sem állt még össze teljesen a július 19-én kezdődő bajnokságra. Ettől függetlenül már észrevehető volt a lila-fehérek javuló tendenciája, ráadásul ismét sikerült több játékost is kipróbálni, akik közül remélhetőleg sikerül kiválasztani a komáromi gárda következő húzóembereit.

 


Vasas FC – KFC

0:2

Fáy utcai edzőpálya, 300 néző

 

Vasas FC: Bősz – Terbe, Szilágyi, Gál (Kapornai, 63.), Lakatos – Hinora (Medgyesi, 58.), Borbély, Király – Tóth L., Nagy Z., (Erős, 66.) Rétyi

KFC: L. Leckéši, M. Pittner, S. Antálek, S. Pagáč, D. Ujlaky, J. Holík⚽️, M. Šimko, A. Fokaidis, M. Končal, L. Knezević, C. De Nguidjol⚽️

Cserék: D. Jankovič, P. Begáň, Kiss T., R. Kollár, Varjas L., K. Szobolevszky, D. Karasz, Solymosi L., I. Janković


 

Stabil lábakon áll az utánpótlásnevelés Komáromban, szép eredményeket értek el a franciaországi tornán

 

A Vasas FC ausztriai edzőtáborozása utáni első edzőmérkőzésén és stadionavatóján a DAC csapatát fogadta és győzte le 3:0-ra. A KFC elleni kedd esti felkészülési mérkőzés után szerdán 11 órától már Mezőkövesd ellen lépnek pályára. Július 13-án két szlovákiai ellenféllel is megmérkőznek: először 10 órától a Somorja, majd 18 órától a Nyitra csapata ellen.

 

A KFC felkészülése során sorra nehéz ellenfelek ellen játszott. Rögtön a nyári pihenő után az idei bajnok Slovant fogadták Komáromban (0:3), majd 2:0-s vereséget szenvedtek a tavalyi bajnok Spartak Trnavától. Ezt követően megmérkőztek a fortunaligás Aranyosmaróttal (3:2), múlt szombaton pedig az NB II-es Aqvital FC Csákvárt fogadták (1:2).

 

Háromgólos Slovan-győzelem született Komáromban

 

A komáromiak utolsó felkészülési mérkőzésükön július 13-án hazai pályán fogadják a Dorogi FC-t.

 

A lila-fehérek számára információnk szerint az előzetes tervekkel ellentétben nem július 20-án, hanem július 19-én kezdődik meg a szlovák országos másodosztály, mégpedig egy csallóközi rangadóval, mikor is a DAC farmcsapatát, sz FC ŠTK 1914 Somorját fogadják majd a komáromi Városi Stadionban.

 

Összeállt a 2. liga – Csallóközi derbivel rajtol a szezon

 

Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.