Nyitókép: mkp.sk

 

Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának korábbi elnöke már nem tagja a párt átmeneti ügyvivő testületének.

 

A Körkép.sk értesülését több, a párt legbelső köréhez tartozó forrás is megerősítette. Berényi döntése nem az Igor Matovič által június 2-ára összehívott, Trianonnal kapcsolatos találkozón Őry Péter által átadott Memorandum miatt született. Ellenkezőleg. A memorandum átadása már csak Berényi kilépésének következménye.

 

A memorandummal kapcsolatban egyébként ma Duray Miklós is megszólalt, aki a Felvidék.ma-n azt írta, a memorandumtól nagyobb butaságot nem is tud elképzelni, és aki kezdeményezője volt, annak a továbbiakban már nem volna szabad „zseniális“ ötleteivel befolyásolnia a közéletünket. A Körkép.sk egyébként úgy tudja, a memorandum az MKP elnöki székébe vágyó Őry Péter ötlete volt.

 hirdetes_810x300  

 

Nem a memorandum miatt

 

Berényi döntése a Körkép.sk értesülései szerint már legalább két héttel ezelőtt megszületett. Okai között belső konfliktusok állnak, elsősorban azzal kapcsolatban, ahogy a választások óta a pártot az átmeneti elnök, Őry Péter vezeti (vagy nem vezeti).

 

Berényit a napokban Csáky Pál is nyíltan támadta. Csáky a közösségi oldalán megjelent írásában úgy fogalmazott, Berényinek el kell döntenie, hogy az MKP-ban akar-e maradni, vagy valahol máshol.

 

Őry Péter pedig az eddigi ősellenség, a Világi Oszkár által irányított Paraméteren szólt oda Berényinek, hogy tudomása szerint az MKP-ból senki sem tagja Igor Matovič kormányának.

 

Alkalmas az MKP jelenlegi, Őry, Menyhárt, Bárdos, Csáky, Farkas fémjelezte vezetése a felvidéki magyarság további képviseletére?

Betöltés ... Betöltés ...

 

A háttérben: Matovič vagy Pellegrini?

 

A Körképen az elmúlt napokban több publicisztikában, elemzésben is foglalkoztunk a magyar párt sorozatos rossz lépéseivel, és ezek lehetséges indítékával.

 

Az egyik vált olvasata a jelenlegi párton belüli konfliktusnak, hogy míg Berényi és több erős járás meghatározó politikusa, valamint a párt ifjúsági szervezete és más közéleti szereplők az Igor Matovičcsal való konstruktív együttműködést tartanák ajánlatosnak, addig Őry, Menyhárt és mások, a Most-Híd új vezetésével és Bugár oligarcháival együtt Peter Pellegrini felé mozdulna.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.