A Körkép.sk elsőként közli: Berényi József kilépett az MKP ügyvivő elnökségéből - Körkép.sk
Dóra, Dorottya
  • HUF: 388.38
  • USD: 1.08
  • -5 °C
  • 2 °C
Belföld

A Körkép.sk elsőként közli: Berényi József kilépett az MKP ügyvivő elnökségéből

Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának korábbi elnöke már nem tagja a párt átmeneti ügyvivő testületének.

Nyitókép: mkp.sk

 

Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának korábbi elnöke már nem tagja a párt átmeneti ügyvivő testületének.

 

A Körkép.sk értesülését több, a párt legbelső köréhez tartozó forrás is megerősítette. Berényi döntése nem az Igor Matovič által június 2-ára összehívott, Trianonnal kapcsolatos találkozón Őry Péter által átadott Memorandum miatt született. Ellenkezőleg. A memorandum átadása már csak Berényi kilépésének következménye.

 

A memorandummal kapcsolatban egyébként ma Duray Miklós is megszólalt, aki a Felvidék.ma-n azt írta, a memorandumtól nagyobb butaságot nem is tud elképzelni, és aki kezdeményezője volt, annak a továbbiakban már nem volna szabad „zseniális“ ötleteivel befolyásolnia a közéletünket. A Körkép.sk egyébként úgy tudja, a memorandum az MKP elnöki székébe vágyó Őry Péter ötlete volt.

SJE Nyílt nap

 

Nem a memorandum miatt

 

Berényi döntése a Körkép.sk értesülései szerint már legalább két héttel ezelőtt megszületett. Okai között belső konfliktusok állnak, elsősorban azzal kapcsolatban, ahogy a választások óta a pártot az átmeneti elnök, Őry Péter vezeti (vagy nem vezeti).

 

Berényit a napokban Csáky Pál is nyíltan támadta. Csáky a közösségi oldalán megjelent írásában úgy fogalmazott, Berényinek el kell döntenie, hogy az MKP-ban akar-e maradni, vagy valahol máshol.

 

Őry Péter pedig az eddigi ősellenség, a Világi Oszkár által irányított Paraméteren szólt oda Berényinek, hogy tudomása szerint az MKP-ból senki sem tagja Igor Matovič kormányának.

 

Alkalmas az MKP jelenlegi, Őry, Menyhárt, Bárdos, Csáky, Farkas fémjelezte vezetése a felvidéki magyarság további képviseletére?

Betöltés ... Betöltés ...

 

A háttérben: Matovič vagy Pellegrini?

 

A Körképen az elmúlt napokban több publicisztikában, elemzésben is foglalkoztunk a magyar párt sorozatos rossz lépéseivel, és ezek lehetséges indítékával.

 

Az egyik vált olvasata a jelenlegi párton belüli konfliktusnak, hogy míg Berényi és több erős járás meghatározó politikusa, valamint a párt ifjúsági szervezete és más közéleti szereplők az Igor Matovičcsal való konstruktív együttműködést tartanák ajánlatosnak, addig Őry, Menyhárt és mások, a Most-Híd új vezetésével és Bugár oligarcháival együtt Peter Pellegrini felé mozdulna.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Kergemarha
2020. jún. 11. 16:16

Összevesztek a koncon. Ha majd leállnak az anyaországi pénzek, valószínűleg fizikailag is egymásnak esnek. Én csak egy kávét kérek.

Ölvedi Balázs
2020. jún. 11. 17:23

Egy Pestről kitartott és kézi verérelt szervezet.Remélhetőleg a tagság is felébred és otthagyja ezeket a senkiket. Berényinek ezt már hamarább meg kellet volna tennie y, de jobb későn, mint soha.

B, Gy.
2020. jún. 15. 15:51

Latni kell a fatol az erdot.Mi szlovakiai magyarok gyengek vagyunk hogy sorsunkat jobbra foditjuk.Ha nem fogadjok el Magyarorszag tamogatasat hiszen magasabb korokben dontenek a nagyobb dolgokrol akkor akkor csak almodozhatunk a jogaikrol.Most nem feltetlenul a kormagyra kell gondolni hanem aki tamogat minket pl. a magyar ellenzekre ok sokat tettek a szlovakiai magyaroert.......

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket