Jeromos
  • HUF: 421.17
  • USD: 0.98
  • 13 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

média

Gyimesi a liberális, hidas Pátriában: Inkább vagyok fecske a parlamentben, mint szarka a Szövetségben

Ha egy párt elksefteli, eladja, elsumákolja a magyar érdekeket ahogy a Most-Híd is tette, az nem magyar párt.

Nyitókép: Gyimesi György Fb-oldala

 

„Hallottam a velem kapcsolatos új narratívát, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Inkább leszek fecske a parlamentben, mint szarka, akikből van elég az Aliancia-Szövetségben es az oda igyekvő politikusok között is“ – fogalmazott az alakuló hárompárti Szövetségről Gyimesi György.

 

Az OĽaNO magyar nemzetiségű képviselője volt a vendége a Most-Híd barát, liberális beállítottságú Pátria rádió szombat délelőtti műsorának, melyben több témakör is felmerült.

 

A liberális média támadásairól

 

„Hogy a munkámat hogyan ítéli meg a magyar es a szlovák liberális média, az egy dolog. A liberális sajtó akkor kezdett el támadni, amikor rájöttek, hogy nemzeti-konzervatív elveket vallok. Ez jelenleg szitokszó az európai értékek mellett, amit ezek a médiumok vallanak“

 

– mutatott rá a kormánypárti politikus a magyarországi ellenzéki és a szlovákiai liberális médiumok hasonló módszereire.

 

„Sosem hagytam, hogy a fejemen ugráljanak. Ma sem fogom hagyni“

 

– reagált Gyimesi a  műsorvezető sokadik tendenciózusos kérdésére. Szerinte ugyanis a magyarság céljait nem lehet elérni azokkal az eszmékkel, amiket az őt támadók vallanak.

 

„Magyar virtusra van szükség. Ezzel szemben pont azok, akik a liberalizmust hirdetik és szolidárisnak állítják be magukat a többséggel szemben, pont ők gáncsolnak. Kettős mérce van a szlovák médiában. Akik nekik nem tetszik, azokat el kell tiporni. Akik pedig liberális eszméket vallanak  azokat piedesztálra  állítják“

 

– magyarázta a magyar politikus az SaS, Za ľudí, Hlas, Progresszív Szlovákia tagjaival szembeni enyhébb bánásmódot a szlovák sajtóban, szemben azzal, ahogy például az OĽaNO, vagy a Sme rodina politikusait megítélik ugyanazok.

 

Bugár ismét megszólalt: Az Összefogás anyagilag lekötelezett Orbánnak, Gyimesi a Szövetségben a hidasok számára elfogadhatatlan

 

A műsorvezető számon kérő kérdésére, hogy miért találkozott a héten ismét Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszterrel Pozsonyban, Gyimesi szinte mentegetőzve volt kénytelen válaszolni, hogy az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről és a határon átnyúló együttműködés részleteiről tárgyaltak.

 

„Parlamenti képviselőként ha csak tehetem, próbálom felgyorsítani az OĽaNO által vezetett minisztériumokban a folyamatokat. Szlovákiának Magyarországgal van a leghosszabb határa. Az emberek nem tudnak találkozni egymással. Nekünk ezt el kell intéznünk. Ha bizonyos minisztériumi alkalmazottak ezt nem tartják olyan fontosnak, vagy más feladatuk is van, megsürgetem a dolgokat“

 

– magyarázta.

 

A (vegyespárti) Aliancia-Szövetségről

 

Gyimesi nem kívánt beleszólni az alakuló három párt belső folyamataiba. Azt viszont elmondta, hogy amit kívülről lát, az az, hogy a Szövetségnek se füle, se farka, de még csak közös ideológiája sincs.

 

“Aki magyar, velünk tart!” – Kedélyes Bugár-Forró találkozó volt Tallóson (Fényképpel)

 

A műsorvezető Bugár Bélát mentegetve próbálta azt sulykolni a rádióhallgatókba, hogy a Most-Híd korábbi elnöke nem mondott olyat, hogy a Szövetség nem lehet magyar pár. Pedig a Körképen korábban megírtuk, hogy Bugár részéről ilyen bizony elhangzott.

 

Gyimesi György (OĽaNO) a Pátria rádió műsorában 2021. május 15-én. Kép: (GyGy Fb-oldala)

 

Gyimesi György a Most-Híd alelnökének, Agócs Attilának a napokban adott interjúját hozta fel negatív példaként.

 

„El kell olvasni azt a beszélgetést, ami rendes magyar emberben kiverte a biztosítékot. Az MKP, az anyahajó pedig meg sem szólalt. Nem cáfolta, hogy ez a párt másról fog szólni. A vegyespárti politikusok, akik vannak vagy négyen, átmentették magukat a Szövetségbe, és már ők a hangadók, ők határozzák meg a közös politikát. Amíg ez nem lesz tisztázva, addig az emberekben kételyek maradnak“

 

– mutatott rá az Aliancia-Szövetség vegyespárti jellegére Gyimesi.

 

„Amit én érzek az emberekkel való találkozásokkor, hogy erős, egységes magyar pártra vágynak. Olyanra, amely a magyar érdekeket fogja képviselni első és utolsó sorban is. És ha valaki azt mondja, hogy ez nem lesz etnikai párt, akkor nincs miről beszélni“

 

– tette hozzá.

 

Agócs Attila: A Szövetség nem etnikai párt

 

Gyimesi feltette a kérdést, hogy ha két magyar és egy vegyespárt egyesül, abból mi lesz, ha nem vegyespárt? Szerinte erre sem kaptak még egyértelmű, világos választ a magyar választók.

 

Gyimesi szerint ugyanakkor tudatosítani kell, hogy ahol magyarok élnek, az nem színtiszta magyar vidék. Szlovákok, romák, ruszinok is élnek a területen, így az elért sikerek a magyarokkal együtt élő többi nemzetiségnek is kedveznek.

 

„De én az érdekről beszélek. Arról, amit a Most-Híd nevű vegyespárt az elmúlt 10 évben eladott. Nekik a kseft volt a magyar érdek. Az volt a fontos számukra, hogy Fico ne haragudjon, így lemondtak a kettős állampolgárság rendezéséről is“

 

– mutatott rá a Most-Híd elmúlt évekbeli megalkuvó politikájára.

 

Király Zsolt: Csáky kimondta, hogy a király meztelen. A Szövetség nem a magyar jövőt jelenti

 

Gyimesi szerint a magyar embernek azt kell éreznie, hogy akik a parlamentben ülnek, azok az ő érdekeit képviselik, mert így lesz hiteles a dolog. Szerinte ha egy párt elbizniszeli, eladja, elsumákolja a magyar érdekeket, az nem magyar párt.

 

„Azok, akik megosztották a magyarságot, most átmennének az Aliancia-Szövetségbe, és ott próbálják folytatni mindazt, amit eddig. Emiatt vannak aggályaim“

 

– fogalmazott.

 

Az OĽaNO magyar politikusa elmondta, hogy miután Berényi József  felhívta rá a figyelmet, a Csemadok elnökével, Bárdos Gyulával is egyeztetve megírta a Csemadok állami támogatását biztosító törvényt, mely jelenleg a kulturális miniszter jóváhagyására vár.

 

Ezt követően kerülhet a koalíció asztalára és bízik abban, hogy megszavazzák.

 

„Én nagyon szívesen megvédem ezt a törvényt a parlamentben. (…) Nem vagyok egy plankton féle ember, aki csak úgy van, és hagyja magát sodorni az árral“

 

– zárta Gyimesi György.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 60 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

bel
2021. máj. 15. 17:17

Hiába támadják a megélhetési politikusok, GY.GY. nyíltan és őszintén kifejti a véleményét azokban a kérdésekben, amelyek minket érintenek.

Attila Sz
2021. máj. 15. 19:36

Ezt nagyon szépen mondta Gyimesi úr, "a HID-asok el ksefteltek a magyar érdekeket csak azért, hogy Ficonak is okés legyen és hát maguknak a Hidasoknak is okes legyen".....és a naiv-amatőr MKP-sok pedig tarsultak velük... Bravó!

Béla
2021. máj. 15. 22:36

Tisztelt Gyimesi Úr? Az Isten tartsa meg az ijen embereket, ki ki mer állni, ijen aljas támadasoknak, akik életük már vajmi vagyonokért a saját szüleiket, nagyszüleiket, kik megszenvedték magyarságukat. Hajrá és sok sikert, találjon ,,társakat,,?

Dallos Szilvia
2021. máj. 17. 13:35

Ki volt a riporter? Sajnos nem tudtam meghallgatni a műsort.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket