Előd
 • HUF: 364.14
 • USD: 1.16
 • 7 °C
 • 14 °C

Hirdetés (X)

Vélemény

Király Zsolt: Csáky kimondta, hogy a király meztelen. A Szövetség nem a magyar jövőt jelenti

Ha már ilyen nyíltan fotózkodnak, mi mehet a háttérben?

 Nyitókép: SME

 

Miközben az MKP által eurómilliókból kitartott pártmédia (Ma7, Felvidék.ma) a propagandát hirdeti, miszerint minden a legnagyobb rendben, az Aliancia-Szövetség növekszik, a Mostosok pedig átvették az új vegyespárt irányítását, a magyar párt törzsgárdája egyre hangosabban adja jelét nemtetszésének.

 

Tegnap a Körképen maga a korábbi pártelnök, Csáky Pál fogalmazta meg nyíltan, őszintén, hogy a Most-Híd “hülyéi“ taccsra teszik a Szövetséget. Gondoljunk bármit is Csáky politikai ténykedéséről, szavaira érdemes odafigyelni.

 

A Körkép.sk megkérdezi olvasóit: Csáky szerint az Aliancia-Szövetség helyett valódi magyar pártra van szükség. Egyetértesz ezzel?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Tényleg le kellene nyelnünk a vegyespárti békát?

 

Forró Krisztián előde szerint ugyanis Agócs Attila (Most-Híd) szavai, miszerint az Aliancia – Szövetség nem etnikai párt, és ezt a békát mindenkinek le fog kelleni nyelnie, legfeljebb 3 százalékot ér majd számukra a parlamenti választásokon.

 

B-terv! Magyar „egység” helyett Solymosék már az új vegyespártot építik

 

Csáky szerint az ilyen tiszta beszéd nagy esély a kimaradtak számára. A korábbi miniszterelnök-helyettes azt is hozzáteszi, hogy egy igazi magyar pártra van szükség, hiszen „6 százalék ott hever az utcán.“

 

Mit jelentenek Csáky Pál szavai a tisztességes, magyar érzelmű választó számára?

 

Csáky Pál: A Szövetség Agócs Attila féle hülyékkel nem kap többet 3 százaléknál

 

Elég a hallgatásból

 

Leginkább azt, hogy immár az MKP korábbi elnöke sem hisz az Aliancia-Szövetségben. Mi több, egyenesen egy valódi etnikai, azaz magyar párt létrehozására biztat. Mielőbb. Az MKP ugyanis már elveszett.

 

Ha hozzávesszük Berényi József, Csáky utódának és Forró Krisztián közvetlen elődének szavait, aki szerint az MKP – Most-Híd szövetség kevés lesz az öt százalékhoz (a mérhetetlen Összefogás pedig legfeljebb a tortaszeletek elosztásánál tolakodik), nagy a baj az új, Aliancia-Szövetség nevű vegyespárt háza táján.

 

A felvételen balról Szilas polgármestere, mellette narancssárgában Rigó Konrád, a Most-Híd alelnöke, majd Bugár Béla, Solymos László pártelnök tanácsadója. Bugárral szemben Forró Krisztián, az MKP elnöke, mellette Zupkó Tamás. Vezekény polgármestere. Forró jobbján Érsek Árpád, a Most-Híd korábbi minisztere. Az asztalfőnél Horváth Zoltán, tallósi polgármester áll. Kép: Körkép.sk (olvasói felvétel).

 

Amikor tehát Forró Krisztián nyíltan fotózkodik a magyarság legfőbb árulójának tartott Bugár Bélával (és bérenceivel), aki Solymos László (Most-Híd) tanácsadójaként nyilatkozatsorozatban üzenget, hogy felejtsétek el, magyarok, hogy az Aliancia-Szövetség magyar párt lehet, már a nagy öregek is kongatják a vészharangot.

 

Mert ha Bugár-Forró már ilyen nyíltan pózolnak is, mi mehet a háttérben?

 

Berényi József: Csak magyar párt létrehozására vagyunk nyitottak, a vegyespárti felfogás tőlünk idegen

 

Meg kell szólalni

 

Mit tehet ilyenkor a felvidéki magyarság politikai jövőjéért aggódó tisztességes magyar, aki a nemzeti, etnikai alapú politizálásban hisz? Mit tehet ilyenkor az a több ezer MKP tag, funkcionárius, ilyen-olyan helyi, önkormányzati, megyei képviselő, polgármester, szimpatizáns, gerinces szavazó?

 

Az Agócs-interjú margójára: Bugár nincs és mégis van, a Szövetség pedig nem etnikai párt

 

Mindenekelőtt azt, hogy megtöri végre a kenyérgyáva, alibista hallgatást, és kiáll a magyar közösség jövője, érdekei mellett. Vagy ennyire csak a jövő évi esetleges újraválasztás lehetősége lebeg a szeműk előtt, hogy már az Agócs által hangoztatott békát rágcsálják?

 

Egyre láthatóbb, hogy forrong a mély és a némaság, pozícióhoz való ragaszkodás immár az MKP-sok pozícióját is veszélyezteti a jövő évi választásokon. A Csáky szavaival élve Most-Hídas hülyékkel kitömött Aliancia-Szövetség ugyanis mindannyiunk közös magyar jövőjét temetheti maga alá.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 53 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

zoltan
2021. máj. 13. 09:29

Eddig mindig az MKP ra szavaztam a vegen mar csak szanalombol de ra kenyszerittenek szo szerint hogy masra szavazzak.

  Borbély József
  2021. máj. 13. 11:06

  Zoltán,én jobbat mondok-maradj távol a szavazástól.Magyar embernek jelenleg nincs opciója ebben a tót országban!

   Goofy
   2021. máj. 13. 12:23

   Teljes mértékben egyetértek! Magyar embernek jelenleg nincs más választása.

   Laci
   2021. máj. 13. 13:37

   Pontosan én véleményem is ez!

B, Gy.
2021. máj. 13. 13:00

Bugar ujraelesztette a Hidat az MKP segedletevel.Hat nem lehetunk buszkek erre a nagy osszeborulasra.Most mar csak a szavazokon mulik rakerul a pecset vagy sem.Lehet,hogy megint kintrekedunk a parlamantbol.

  f.
  2021. máj. 14. 18:27

  Mégis mit vártál? Régi jó ismerősök, barátok, családtagok, hisz együtt kedzték! És mint tudjuk, hogy CSAKIS az számít, nem az, hogy ért e ahhoz amit csinál bárki a felvidéki magyar nyelvű politikában, ezért tartunk ott, ahol!

Perpetuum
2021. máj. 14. 22:09

Neha azon gondolkodom, hogy csak azt irjuk igy nem jo, ugy rossz, ezt igy azt ugy. De vajon azon kivul, hogy megirjuk a tutit, tudtunk, tudunk mast is csinalni?! Vmiert ok vannak ott. De miert? Miert ha olvasva itt a hozzaszolasokat es cikkeket nem vagyunk veluk megelegedve. Es megis ok, nincs alternativa. Ket rossz kozul kell valasztani? Ok vagy tavolmaradni. Se ez, se az.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket