Hagyományos évértékelő cikkünkben évente egyszer lerántjuk a leplet a Körkép.sk olvasottsági mutatóiról.

Íme, minden idők legjobb számai, melyek 2014-ben az áttörést jelentették a főleg a felvidéki magyarság számára íródó gondolkodó blogportál számára.

2014: 70 %-os növekedés

Az olvasottsági mutatókat a google analytics alapján mérjük. A legkifejezőbb mutató egy portál esetében az egyedi látogatók száma, azaz hogy hány különböző IP címről/hány különböző személy olvassa.

Tavaly 174 866 ilyen személy látogatott Körkép.sk-ra, ami 69,28 %-al több, mint 2013-ban. Olvasóink száma (amikor egy látogató többször is visszatér) 270 919 (+ 45,46 %-os növekedés), az oldalletöltéseké  pedig 400 821 (+29,28 %.). Mindezt átlagosan napi egy cikkel értük el! Elmondhatjuk, hogy az elmúlt esztendőben minden harmadik szlovákiai magyar háztartásba eljutottunk.

Ezek a mutatók több esetben hirdetőink érdeklődését is felkeltették. Aki 2015-ben is szeretne reklámozni a Körkép.sk-n, itt nézheti meg médiaajánlatunkat.

Támogasd hirdetéseddel a Körkép.sk-t! Médiaajánlatunk.

2014-ben színes, mindig aktuális, sajátos hangvételű, helyenként társadalmi vitákat kiváltó portállá fejlődtünk. 13 szerzőnk és vendégszerzőink az elmúlt 12 hónap alatt összesen 395 bejegyzésünk volt, 47-el több mint tavaly (ez 13,5 százalékos növekedés). Ezen kívül 6 szlovák cikkünk is megjelent teljes értékű szlovák nyelvű aloldalunkon.

 hirdetes_300x300  
korkep 2014
A Körkép.sk szerzői gárdájának egy része. Kép: Körkép.sk

2014-ben is több újdonsággal szolgáltunk olvasóinknak. Új rovatokat vezettünk be, mint „a Körkép-TV”, ahol saját videókkal jelentkezünk, vagy az „egészség rovat„, a “csináld magad“ illetve tanácsadó rovat, élő közvetítések a DAC hazai mérkőzéseiről, rendszeres kvízek cikkeinkben, ahol nyerni lehet.

Minden harmadik felvidéki magyar háztartás olvasta a Körképet

Ezenkivül megtartottuk a legsikeresebbek rovatainkat is. Folytattuk a felvidéki sikersztorik-sorozatot, bemutatva példaképeinket a felvidéki magyarság számára, a hónap kommentárját,  külpolitikai elemzéseket, exkluzív tartalomként gasztrocikkeket. Hajszálrepedések sorozatunkban bemutattuk a felvidéki magyarság történetének és útibeszámolókkal, filmkritikákkal, fesztivál-beszámolókkal, novellákkal, versekkel is rendszeresen jelentkeztünk.

Kövess minket a Facebookon is, plusz tartalommal!

2014 a választások éve volt, melyre külön készültünk. Nagy örömünkre szolgál, hogy úgy az államfőválasztás (a Körkép.sk egyedüliként a szlovákiai magyar médiumok közül szinte az összes releváns államfőjelölttel, köztük Andrej Kiska azóta megválasztott államfővel exkluzív nagyinterjút készített), mint az önkormányzati választások során piacvezetővé váltunk a felvidéki magyar online médiumok között.

Korkep_abszolut
A Körkép.sk olvasottsági mutatói a kezdetektől. Forrás: Körkép.sk/google analytics

Olvasóink a Körkép.sk-n kapták meg a legtöbb, leggyorsabb, legátfogóbb tájékoztatást. Személyes jelenléttel az egyes kampánystábokban, hogy a választások után a Körkép.sk-n jelenhessenek meg a legelső, átfogó elemzések, melyeket a releváns magyarországi sajtó is átvett és hivatkozási alapként használt.

Az online felületről 2014 nyarán is kiléptünk az offline világba. A felvidéki nyár legnagyobb nyári rendezvényen, a Martosi Szabadegyetem szerveztünk nagy sikerű, közéleti és társadalmi beszélgetéseket. Körkép sátrunkban olyan vendégek fordultak meg, mint Ablonczy Bálint, Bódis András, Hevesi Krisztina, Méder Áron, a Kaltenecker-sörgyár képviselője, stb.).

Korkep_Martos
A Körkép.sk sátor programja a 2014-es Martosi Szabadegyetemen

Az erről készült videók saját YouTube-csatornánkon megtekinthetők.

Olvasóink mintegy fele Szlovákiából, harmada Magyarországról érkezik. Ezen kívül Románia, USA, Nagy-Britannia, Németország, Csehország, Ausztria, Szerbia, Ukrajna, Franciaország, Svájc…összesen a világ 144 országából.

Korkep 2014_kontintensek
Látogatóink megoszlása az egyes kontinensek szerint. Forrás: google analytics

Látogatóink 54 %-a férfi és 46 %-a nő, akik 80 %-ban vissza is érnek az oldalra. Korcsoport szerinti megoszlás szerint 76,5 %-ban 44 év alattiak, ami hirdetési szempontból is vonzó.

Korcsoport szerint:

18 – 24 év: 27,5%

25 – 34 év: 33,5 %

35 – 44 év: 15,5 %

45 – 54 év: 12,5 %

Látogatóink 22,8 %-a mobilkészülékről olvas bennünket. Ezek között többségben vannak az Apple termékeit használók, őket követik a Samsungosok.

A legolvasottabb írásaink 2014-ben (kattints a cikkre):

1. Márton-napi hagyományok, szokások – 12 641 olvasás

2. Re: Nora-Soul Slížová – Som za zrušenie maďarských škôl  – 10 767 olvasás

3. Ivo Nesrovnal: Maďari, ostaňte Maďarmi – 9 768 olvasás

Ivo Nesrovnal: Magyarok, maradjatok meg magyarnak! – 7 248 olvasás

4. Luca-napi babonák, népszokások és hiedelmek – 9 252 olvasás

5. Szlovákia választ – Önkormányzati választások 2014. A legtöbb hír, percről percre a Körképen – 8 472 olvasás

6. A magyar, mint a hülye szinonímája – az új szlovák szlengszótár szerint – 6 217 olvasás

7. A milliárdos DAC-vezért nem érdekli a kétnyelvűség – 5 793 olvasás

8. Húsvéti szokások és hagyományok – 5 197 olvasás

9. A magyar gyomor étke – 4 402 olvasás

10. Ezért nem szavazhatnak a magyarok Hurošovskýra – 3 549 olvasás.

A Körkép.sk Facebook oldalán 2014 végére követőink száma meghaladta a 4500-at. Facebook oldalunkat már csak azért is érdemes követni, saját cikkeink mellett ott az érdekesebb magyar es szlovák eseményeket is bemutatjuk és kommentáljuk.

Néhány adat Facebook-rajongóinkról (a kép kattintással nagyítható):

Korkep_FB
A Körkép.sk Facebook-követőinek megoszlása nem és életkor szerint. Forrás: FB

 

Jelenleg mintegy 13 állandó szerzőt tudhatunk sorainkban, többen pedig vendégszerzőként küldik el írásaikat.

2015-ben merész terveink vannak, melyekről hamarosan olvasóink és értesülhetnek. Addig is köszönjük mindenkinek a töretlen bizalmat és várjuk olvasónkat a közös gondolkodásra 2015-ben is.

A Körkép.sk csapata

További ajánlott írások:

1. Rekordok éve – Körkép 2013

2. Bugár csak a harmadik. Best of Körkép 2012

3. Best of Körkép 2011

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!