Nyitókép: Körkép.sk

 

Szlovákia történetének legnagyobb hadművelete kezdődött a hajnali órákban. Szombaton és vasárnap, október 31.–november 1. között a világ országai közül elsőként a teljes lakosság lehetőséget kap arra, hogy ingyen, önkéntes alapon letesztelje magát COVID-19-re.

 

5000-nél is több mintavételi helyen mintegy 20 ezer orvos, nővér és ápoló (köztük 200 magyarországi és 50 osztrák egészségügyi segítő), katonák, önkéntesek, önkormányzati dolgozók tízezrei álltak hadrendbe, hogy felvegyék a harcot a vírussal.

 

Kövesd a több millió lakost megmozgató országos COVID-19 tesztelést a Körképen percről percre frissülő hírfolyamunkban, és vegyél részt te magad is a tesztelésen. Ott vagyunk a harctéren, a mintavételi helyeken, a segítők, ill. tesztelést választók között. Tartsatok velünk élő hírfolyamunkban!

 hirdetes_300x300  

 

Legfontosabb tudnivalók:

 

  • A tesztelés szombaton és vasárnap 07.00–22.00 óra között zajlik.
  • Szombaton 16.00 órakor a mintavételi helyszínek 99 százaléka működött.
  • Matovič kormányfő szerint az országos tesztelés a lockdown előtti utolsó lehetőség, így bízik a sikerben.
  • Déli 12.00 óráig már több mint 828 ezer személy tesztelését végezték el. 7 947 pozitív esetet találtak
  • A katonaság járművei szombaton több mint fél millió kilométert tettek meg
  • A negatív teszttel nem rendelkezők számára vélhetően marad a kijárási tilalom.
  • A további lépésekről a kormány vasárnapi, rendkívüli ülésén dönt.

 

22.05 – Mai élő hírfolyamunknak vége, köszönjük, hogy velünk tartottak!

 

Este tíz órakor bezártak a mintavételi központok, mi is befejezzük percről-percre közvetítésünket az országos COVID-19 tesztelés első napjáról. Holnap folytatjuk!

 

21.38 – Arról, hogy Losoncon hány pozitív esetet regisztráltak nincsenek információink. Füleken ez a szám 16

 

Bővebben régiós tudósítónk, Puntigán József beszámolójában:

 

COVID-tesztelés Losoncon szombat délután és este – Képekkel

 

20.50 – Az első napon jóval többen éltek a tesztelés lehetőségével, mint azt sok helyütt gondolták.

 

Csiliznyáradon bő egy órával zárás előtt már csak korlátozott számban vannak tesztek. Ezeket a helyieknek tartják fenn. Az éjjeli órákban azonban a katonaság csakúgy, mint sok más helyen is, pótolni fogja a hiányt a vasárnapi nyitásig.

 

20.37 – Krajči egészségügyi miniszter: aki az antigén tesztelés alapján pozitív, az tényleg fertőző

 

Marek Krajči egészségügyi miniszter és szintén orvos felesége ma egész nap Pozsony egyik mintavételi helyszínén teljesítettek szolgálatot. A Markíza televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy nála kevés pozitív eset volt, akik viszont pozitívak, azok tényleg fertőzőek és egész családjukkal karanténba kell menniük.

 

„Az antigén tesztek a PCR tesztekkel összehasonlítva a leginkább fertőző személyek esetében mutatják ki a vírusfertőzést. Tehát, amikor az adott személy a leginkább fertőzheti környezetét.”

 

A kérdésre, hogy részt vehet-e a második tesztelésen az, aki az első tesztelés során pozitív eredményt produkált és így 10 napos karantéba vonul, a miniszter elmondta, hogy a fertőzés jeleit mutató személynek otthon kell maradnia.

 

 

20.05 – Ľuboš Blaha (Smer) szerint a Szlovákiának a COVID-19 tesztelésben segítő 200 magyar egészségügyi dolgozó idegen ország hadseregében tag, és rendőröket kell hívni rájuk!

 

Ľuboš Blaha (Smer): Ha a tesztelésnél németül vagy magyarul beszélő medikusba ütközöl, azonnal hívd a rendőrséget

 

19.30 – Körkép.sk exkuzív: Matovič kormányfő vasárnap személyesen is köszönetet mond a Magyarországról érkezett egészségügyiseknek

 

Az információt a Körkép.sk kérdésére adott válaszában, szombati sajtótájékoztatóján erősítette meg Igor Matovič. Hogy hol és hány órakor jelenik meg majd a magyarakta járások valamelyikében a miniszterelnök, egyelőre nem tudni.

 

Igor Matovič Nagyborsán 2020. október 31-én. Kép: Körkép.sk

 

19.24 – Őrsúljfalun leállt a tesztelés, elfogytak a géntesztek

 

Örsújfalun napközben le kellett állítani a tesztelést, mert a számukra kijelölt 400 teszt gyorsan elfogyott. A fennakadást egy idő után sikerült elhárítani. 15:30-tól újra tudák folytatni a tesztelést, miután a katonaság bebiztosított további 500 tesztet

 

19.21 – Pódatejeden sok nem helyi lakos is teszteltetett

 

A községben 15:00 óraig 500 mintavétel történt, amiből nagyon sok nem pódatejedi lakos volt. Értesítették is a helyieket, hogy holnap ebben a faluban is elsőbbséget fognak élvezni a helyiek.

 

19.11 – Nyékvárkonyban fogynak a tesztek, már csak a helyieket tesztelik. Dunaszerdahelyen hosszú a várakozási idő. Vásárút és Padány köszöni a segítséget

 

Nyékvárkonyban arról informálták a tesztelésre igyekvőket, hogy nagyon fogynak a tesztek, ezért már csak a helyieket tesztelik.

 

A dunaszerdahelyi mintavételi helyszíneken koraeste akár  5-6 óra várakozási idő is előfordulhat, hasonló várakozási időre panaszkodnak a nap korábbi szakaszában is. Információink szerint egy 80 éves idős asszony arra panaszkodott várakozás közben, hogy azért tesztelteti magát, mert ha nem lesz negatív vírusteszt-igazolása, akkor nem kap ebédet.

 

Vásárúton és Padányban a nap folyamán átlagosan egy, másfél órát kell/kellett várni. Ezekben a falvakban nagyon dicsérik a tesztelésben részt vevő segítők hozzállását. Török Gergely, Vásárút polgármestere arra biztatta a tesztelésre várakozókat, hogy forduljanak megértéssel azokhoz, akik a hétvége folyamán akár 40 órát is ledolgoznak. Ő is arra kért mindenkit, hogy tanusítsanak odafigyelést a betegek, idősek és az állapotos nők iránt.

 

18.53 Dunatőkési helyzetkép

 

Dunatőkésen 17:00 óráig 422 mintavételt végeztek, ebből 246 a dunatőkési. Csiba Mária polgármester tudatta a környező településeken élőkkel, hogy holnap a helyiek elsőbbséget fognak élvezni a tesztelés során. Továbbá kéri a lakosság megértését, türelmét. Egyúttal arra kéri a lakosokat, hogy legyenek megértéssel az idősek, betegek, gyermekáldás előtt állókka kapcsolatban és engedjék őket előre.

 

Képek: Csiba Mária Fb-oldala:

 

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, fa, cipők, égbolt és túra/szabadtéri

 

18.44 – Hosszú sorakozás helyett az emberek inkább a szomszédos települések kevésbé frekventált mintavételi pontjait választják.

 

Már nemcsak Pozsonyban, ahol sokan a főváros szatelittelepüléseit vették inkább célba, de a Csallóközben is inkább kevésbé zsúfolt tesztelési lehetőségeket keresnek az emberek.

 

Csilizradványon már több mint 600-an voltak tesztelni, de sokan jelezték hétközben a polgármestereknek, hogy vasárnap a szomszédos kisebb községek valamelyikét látogatják inkább meg.

 

18.13 Somorján továbbra is hosszú sorok kígyóznak. 2,5 óra a minimális várakozási idő

 

Aki most készül letesztelteni magát, az a VMK előtt mintegy 100 emberre számíthat, jelentette  Körkép.sk szintén épp a helyszínen sorakozó tudósítója.

 

Somorjai helyzetkép. Fotó: Németh Takács Henrietta
Somorjai helyzetkép. Fotó: Németh Takács Henrietta

 

17:48 – A védelmi miniszter szerint rendkívül jól végzik a dolgukat a magyar egészségügyi dolgozók

 

Naď védelmi miniszter a Körképnek: A magyar önkéntesek rendkívül jól végzik a dolgukat

 

17:27 – Több helyről is arról tájékoztatnak, hogy elfogytak a tesztjeik, miután nem csak a helyiek mentek el az adott mintavételi helyekre.

 

16:50 – A kormányfő megerősítette, hogy előfordulhat, néhány járásban nem lesz második köre a tesztelésnek

 

– Ha az adott járásban olyan kicsi lesz a fertőzöttek aránya, hogy nincs értelme újabb tesztelésnek.

 

Szombat délig több mint 800 ezer tesztet végeztek, egy százalékuk lett pozitív

 

A sajtótájékoztató élő videója:  https://www.facebook.com/watch/?v=724023491872256

 

16:14 – Nad szerint 14:00-ra 99,2 százalékban voltak nyitva a teszthelyek. 12 óráig 828.518 embert teszteltek le, 7947 pozitív eredményt regisztráltak.

 

16:12 – Matovič kormányfő köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vállaltak az országos tesztelés előkészítésében és lebonyolításában. Ugyanakkor egyrészt megkérte mindazokat, akiknek pozitív lett a tesztjük, hogy vegyék komolyan, maradjanak otthon, jelentsék orvosuknak, hogy karanténban vannak. Másrészt a negatív teszteredménnyel rendelkezőket arra kérte, tartsák be továbbra is a járványügyi előírásokat.

 

15:48 – Ott vagyunk a helyszínen!

 

Nagyborsán tart sajtótájékoztatót a kormányfő és a védelmi miniszter – Körkép-élő

 

15:35 – Egyelőre egyik nagyvárosból sem érkeznek kiemelkedő számok. Átlagosan 1 százalék körüli a kiszűrt fertőzöttek száma a teszteltekhez képest.

 

15:31 – Illésháza Község Önkormányzata az imént tájékoztatta a lakosokat, hogy a koronavírus-tesztelésre jelenleg akár órákat is kell várni, hiszen több százan gyülekeznek ott. Az Illésházi Községi Hivatalba és a Kismagyari kultúrházba várakozók száma meghaladja a százat (cca. 2 – 3 óra a várakozás ideje).

 

Foto: Illésháza Község
Foto: Illésháza Község

 

15:23 – Helyszíni interjú Somorjáról

 

Így zajlik a tesztelés Somorján: A Körkép.sk az Összefogás párt önkéntesét kérdezte (Interjú)

 

15:20 – A kormányfő szerint továbbra is felelősségteljesnek kell maradnunk, akkor is, ha ma negatív eredményt kaptunk

 

Matovič: Ha a negatívan tesztelt személyek nem maradnak óvatosak, elronthatjuk az egészet

 

14:57 – Délelőtt a dunaszerdahelyi polgármester, Hájos Zoltán is részt vett a koronavírus-tesztelésen

 

Hájos Zoltán polgármester is reggel teszteltette magát.

Közzétette: Dunaszerdahelyi – 2020. október 31., szombat

 

14:50 – Köszönjük a magyarországi orvostanhallgatók segítségét, akik leginkább a Komáromi, Érsekújvári és Tőketerebesi járásokban segítenek ma be.

 

Ma hajnali 3 órakor útjukra engedtük a Semmelweis Egyetem olyan hatod éves orvostanhallgatóit, ötödéves…

Közzétette: Dr. Merkely Béla – 2020. október 30., péntek

 

14:23 – Ivan Korčok külügyminiszter és Jaroslav Naď védelmi miniszter szombat reggel közösen találkozott azzal a 33 osztrák katonai egészségügyi dolgozóval, akik besegítenek a határmenti mintavételi helyeken a szlovákiai országos tesztelés folyamán.

 

V núdzi poznáš priateľa ?????

Ministri Ivan Korčok a Jaro Naď – minister obrany SR, OĽANO sa dnes ráno stretli s…

Közzétette: Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR – 2020. október 31., szombat

 

 

14:14 – Az SaS székházában, a Liberális házban is nyitottak 5 mintavételi helyet a pozsonyiaknak, ráadásul egészségügyi dolgozókat is biztosítottak maguknak hozzá.

 

A tesztelőhelyen az oda érkezők találkozhatnak például Juraj Droba megyefőnökkel, Ivan Korčok külügyminiszterrel és Richard Sulík pártelnökkel is, akik aktívan kiveszik a részüket a munkából. Az alábbi fotón Martin Chren főrévi polgármester, Juraj Droba és a háttérben a külügyminiszter.

 

reprofoto

 

13:23 – Somorja városának 1-es körzetében nagyjából tartják a normát, tehát óránként mintegy 30 főt tesztelnek le

 

Koronavírus: Somorján is fegyelmezetten zajlik a tesztelés

 

13:14 – Csallóközi helyzetkép

 

Országos tesztelés: Csallóközi helyzetkép

 

13:08 -A déli 12 órai állás szerint 4961 mintavételi helyből legkevesebb 4900 működik, tehát 98 százalékra sikerült eddig teljesíteni a célt. A városok visszajelzései szerint a reggeli fennakadások után javult a helyzet. Gondot a drive-in tesztelések okoznak, mivel torlódik a forgalom – az embereket arra kérik, inkább gyalogosan menjenek teszteltetni. A kormányfő közlése szerint érkeznek mindenkit letesztelni.

 

13:06 – A belügyminiszter közlése szerint a mintavételi helyeken elegendő az egészségügyi dolgozó

 

Országos tesztelés – Mikulec: Az államfő kérése már tárgytalan

 

12:49 –  Információink szerint Diósförgepatonyban ügyesen végzik a tesztelést, adminisztrálást. Sorakoznak ugyan, de nem kell sokat várni. A letesztelt személyek közül többen is dicsérik az egészségügyisek, adminisztratív munkások rugalmasságát, valamint a szervezéssel is meg vannak elégedve.

 

fotó: Ildikó Bölcs

 

12:47 – Helyzetjelentés Komáromból

 

COVID-19 tesztelés – Komáromban összesen 18 mintavételi állomás működik

 

12:35 – Helyzetjelentés Nagymegyerről szombat 12:00 órai állással

 

forrás: Nagymegyer város

 

12:30 – Láthatón Losoncon is gond nélkül zajlik a tesztelés. Helyszíni tudósítónk jelenti:

 

Tesztelés Losoncon – helyszíni képekkel

 

11.50 Helyzetkép Komáromból Buday Mária tudósítónktól.

 

Az Eötvös Utcai Alapiskolában is nagy az érdeklődés a tesztelés iránt.

 

 

11.33 A védelmi miniszter szerint kisebb csoda történt

 

Jaroslav Naď védelmi miniszter tájékoztatása szerint délelőtt 10.00 óráig a mintavételi helyeknek több mint a 98%-a megnyitott. Ez azt jelenti, hogy a 4 961 mintavételi helyből szombaton 4 900 meg tudta kezdeni a működését. A miniszter szerint ez kisebb csoda, illetve csodálatos eredmény.

 

11.20 Matovič: Hosszú sorbanállás helyett inkább menjünk koraeste vagy holnap tesztelni

 

Két Facebook-posztban is értékelte az országos tesztelés állását a szlovák kormányfő.

 

„97,2 százalék, csodálatosak vagytok!”

 

– fogalmazott. Szemle.

 

Igor Matovič: Nyugalom, ne várakozzunk feleslegesen a hosszú sorokban

 

11.05 Somorja-Tejfalun is hosszú sorokban kígyóznak a tesztelésre váró polgárok.

 

A várakozási idő nagyjából 2 óra.

 

Fotó: Németh Péter
Fotó: Németh Péter
Fotó: Németh Péter

 

11.02 Csilizpatasi helyzetkép (Fotóval)

 

A csilizpatasiak is élnek az ingyenes tesztelés lehetőségével. A faluháznál a sor egészen az utcáig húzódik.

 

Fotó: Körkép.sk (Laky Erzsébet)

 

10.57 Füleki és almágyi helyzetkép a Körkép.sk regionális tudósítójától, Mede Gézától.

 

Fülek – a város honlapja szerint a tesztelés hat helyszínen folyik. Az átlagos várakozók száma 65 ember.
Almágy – a tesztelés folyamatos, a várakozók száma optimális.

 

10.53 Olajozottan zajlik a tesztelés Bősön is 

 

A bősi polgármester nem nyavalygott, hanem csendben tette a dolgát. Nem úgy, mint Őry Péter, az MKP bukott elnökjelölte, Csallóközcsütörtök polgármestere, aki fizetett hirdetésben hergelte a közhangulatot a tesztelés előtti időszakban.

 

A bősi mintavételi helyszíneken régiós riporterünk ottjártakor sok polgár várakozik, teszteltet. A művelődési központban lévő mintavételre már a templomnál áll a sor.

 

Fotó: Bős FB-oldala
Fotó: Bős FB-oldala
Fotó: Bős FB-oldala
Kép forrása: Laky Erzsébet

 

10.40  Csallóközi helyzetkép: Nyékvárkonyban is folyamatos a tesztelés

 

Információink szerint a nyékvárkonyiak közül is folyamatosan érkeznek a tesztelésre. A várakozók sorában egyre többen vannak. A hivatalnál (mintavételi hely) három rendőr áll, figyelik a tesztelés menetét.

 

10.38 Reggel 09.00 órára a mintavételi helyek 97,2 százaléka teljes kapacitással működik

 

Alig két órával az országos tesztelés megkezdése után Szlovákia több mint 5000 mintavételi helyeinek 97,2 százaléka teljes kapacitással működik.

 

A hírt Igor Matovič közölte közösségi oldalán. „Csodálatosak vagytok” – fogalmazott a kormányfő.

 

 

10.26 A pénteki számok: 18 074 tesztelés, 2 573 új fertőzött. Íme, a részletek:

 

Koronavírus Szlovákiában: 18 074 tesztelés, 2 573 új fertőzött

 

10.12 Jó tanács a Körképtől: Az autós tesztelési helyszíneket inkább kerüljük. Nagy a várakozás

 

Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, de vélhetően mindenütt, ahol autóval megközelíthető mintavételi helyszíneket alakítottak ki, óriási a torlódás.

 

Pozsonyban több helyütt inkább visszafordultak az emberek a gépkocsijaikkal és más, gyalogos helyszínt kerestek. Ugyanez az állapot uralkodik Dunaszerdahelyen is, ahol a 18-as számú, helyi termálfürdőnél, a Bősi úton végeláthatatlan kocsisor húzódik. A túlzott kényelem tehát most nem kifizetődő. Képeink:

 

Kép: Körkép.sk (Laky Erzsébet)
Kép: Körkép.sk (Laky Erzsébet)
Kép: Körkép.sk (Laky Erzsébet)

 

10.02 Gömöri helyzetkép: Ajnácskőn is rendben zajlik a tesztelés

 

A Körkép.sk gömöri tudósítója jelenti: Aktuális helyzet 9:48-kor Ajnácskőn. 9:00 óráig Ajnácskőn 100 tesztelés lett elvégezve.
(forrás: a község Facebook.com oldala)

 

09.53 Ismét Dunaszerdahely: Többen türelmetlenül és elégedetlenkedve várakoznak

 

Mint azt már írtuk, az, hogy az egyes mintavételi helyeken milyen minőségben és szervezettségben zajlik a tesztelés, szinte kizárólag az emberek hozzáállásától függ. Van, ahol képesek uralkodni magukon, és van ahol kevésbé.

 

A Dunaszerdahelyi Üzleti és Tájékoztatási Központnál szép számban gyülekeznek. Sokan felháborodva várakoznak, mivel nincs ABC sorrend meghirdetve. Néhányan arra panaszkodtak, hogy sokat kell várni, hiába érkeztek időben.

 

09.44 Dunaszerdahelyen többen szájmaszk nélkül provokálnak a városközpontban

 

Helyi forrásaink sajnos arról számoltak be a Körképnek, hogy a  rengeteg felhívas ellenére a Fő utcán (Jesenský utcán) többen szájmaszk nélkül beszélgetnek.

 

09.41 Az egészségügyi miniszter és orvos felesége is tesztelnek

 

Marek Krajčí és felesége, aki szintén orvos az egyik pozsonyi mintavételi helyszínen teljesítenek szolgálatot mint az egészségügyi csapat tagjai.  Reggeli videóüzenetében arra kéri az embereket, hogy jöjjenek tesztelni és segítsenek megállítani a járvány terjedését. Videó:

 


09.29 Jaroslav Naď: 91 százalékra működünk, erre kérem az embereket

 

Több helyütt torlódás alakult ki a tesztelésnél. Főleg a nagyobb városokban, illetve ott, ahová kényelemből az emberek személygépkocsival „drive through” formában érkeznek a helyszínre.

 

Erre reagál a védelmi miniszter arra kérte az embereket, hogy figyeljék a helyzetet, és ne menjenek oda, ahol már telített a helyek. „Van időnk egész nap és holnap is” – írta nyugtatólag Naď.

 

09.22 A Körkép.sk főszerkesztője már túl van a tesztelésen, összegezte a tapasztalatait

 

Pozitívan negatív! Így zajlott a COVID-19 tesztelés a Körképnél!

 

8.30 Nagymegyer város honlapján is folyamatosan tájékoztatnak a mintavételi helyszíneken való várakozási időről. 

 

Az információk elérhetők itt.

 

8.26 Az egészségügyi tárca tájékoztatása szerint reggel 8.00 órakor a mintavételi csapatok 91%-a működőképes volt.

 

„Arra kérjük az embereket, hogy figyeljék a helyzet további alakulását, és ne menjenek el azokra a mintavételi helyekre teszteltetni, amelyek telítettek. Ma és holnap is van időnk. Együtt sikerüli fog.”

 

8.23 Marek Krajčí egészségügyi miniszter és felesége, aki szintén orvos, Récsén (Rača) segítenek.

 

 

 

8.22 Jaroslav Naď védelmi miniszter bízik abban, hogy a nap folyamán az összes mintavételi hely megnyitásra kerül. A polgárokat figyelmességre és az önkormányzatok utasításainak tiszteletben tartására kéri annak érdekében, hogy a mintavételi helyek előtt ne alakuljanak ki hosszú sorok.

 

8.18 Helyszíni tudósítónk szerint Csicsón most kezdett el esni az eső, és bár itt is ábécé sorrend van, az emberek nem igazán tartják be, inkább besorakoznak.

 

Fotó: Körkép.sk

 

8.15 Biztatásképpen

 

Peter Bartalos véleménye a tesztelésről (tegnap írta).

 

A tesztet a dunaszerdahelyi kórházban bent végeztette el, nem a kinti teszthelyen.

 

„Sziasztok, ma reggel lehetőségem volt részt venni a holnap kezdődő tömeges tesztelésen. 🙂 Igen, ez érdekesen hangzik, de tényleg így van, pontosan 8 perc alatt lett meg az eredmény és kaptam „certifikátot” is.

 

A mintavételről annyit, hogy aki azt állítja, hogy ez fáj, az nagyon kényes. Igaz, furcsa érzés, hogy fent érzed a nagyon vékony, hajlékony pálcikát, mert ott összeszűkül az orrüreg és nincs már bőr, csak a nyálkahártya és azzal érintkezik (legalábbis én így képzeltem el, hogy ez történt), de a furcsánál nem rosszabb érzés, a fájdalomtól jó messze van. Valaki írta, hogy olyan, mintha tüsszenteni akarnál, de nem sikerül, igen hasonló.

 

Akinek van kérdése, az nyugodtan kérdezzen, megpróbáltam minden részletre jól odafigyelni.

 

2 dolog érdekes volt: 1. az előttem levők a tesztnél kapásból hátrahajtották a fejüket, DE NEM KELL! A nővérke szólt is nekik, hogy ne erőlködjenek, nem kell a fejet mozgatni sehova, csak a maszkot le az orról. 2. az elején kapsz egy számot, mint a tombolán, amit viszel magaddal a tesztre és aztán az szerint hívnak az utolsó asztalhoz, ahol kitöltik a „certifikátot”. A végén kérdeztem, hogy megtarthatom-e a számomat emlékbe 😀 A válasz: „nem, mindennel el kell számolnunk”. Mondom OK, bocs :)”

 

(Forrás: FB)

 

8.08 A dunaszerdahelyieket külön alkalmazás segíti.

 

A dunaszerdahelyiek egy applikáció segítségével tájékozódhatnak a mintavételi helyek aktuális helyzetéről

 

8.05 A Körkép.sk főszerkesztőjének teszteredménye negatív lett.

 

Fotó: Körkép.sk

 

7.58 Sorszám: egyiket a mintavételnél, másikat az eredmény átvételénél adjuk le.

 

Fotó: Körkép.sk
Fotó: Körkép.sk

 

7.40 Helyzetkép a dunaszerdahelyi Smetanov háj Alapiskolából.

 

A várakozók arra biztatják a tesztelésre készülőket, hogy öltözzenek melegen.

 

Fotó: Brezovszky Szilvia
Fotó: Brezovszky Szilvia

 

7.37 Helyzetkép a dunaszerdahelyi Jilemnický utcai Alapiskolában kialakított mintavételi helyről.

A képek a nyitáskor készültek.

 

Fotó: Gábor Fröhlich
Fotó: Gábor Fröhlich

 

7.35 A somorjai Városi Művelődési Központban kialakított mintavételi hely is megnyitott

 

Fotó: Somorja város Facebook-oldala
Somorja, T18 – Samaria Sportközpont, 7:32 Fotó: Somorja város Facebook-oldala

 

7.27 Pozsony-Főrévben (Ružinov) a Kvačalova utcai iskola mintavételi helyei közül reggel 07.30-ra mind a négy megnyitott. A katonaság ura a helyzetnek. Az emberek türelmesen várakoznak az esős idő ellenére is. Kettő kinti és kettő benti mintavételi hely van.

 

Fotó: Körkép.sk
Fotó: Körkép.sk

 

07.19 Egy mintavételi hely egy óra alatt kb. 30 személyt tud kiszolgálni.

 

07.15 Helyeztkép a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskolából

 

Fotó: Szabó Mónika

 

07.13 Helyzetkép a pódafai sportpályáról

 

Fotó: Kriszta Németh
Fotó: Kriszta Németh

 

07.10 Helyzetkép a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskolában kialakított mintavételi helyről

 

Fotó: Anikó Cserge

 

07.05 Pozsony-Főrév (Ružinov) városrészben már a nyitás előtt kígyózott a sor

 

Pozsony-Főrév (Ružinov) városrészben, ahol a Körkép.sk tudósítója is letesztelteti magát, már a mintavételi helyek megnyitása előtt sokan sorakoztak.

 

A négy mintavételi helyből egyelőre nem tudják, hogy mind az összeset meg tudják-e nyitni. Az emberek türelmesen, a szükséges távolságot betartva várakoznak.

 

Fotó: Körkép.sk
Fotó: Körkép.sk
Fotó: Körkép.sk
Fotó: Körkép.sk

 

 

07.04 Az árvai és bártfai adatok szerint volt értelme a tesztelésnek

 

Az október 30-án közzétett adatok alapján a négy járásban történt pilóta teszteléssel sikerült megállítani a járványgörbe emelkedését. Amint az az alábbi képen is jól látszik, az északi járásokban, ahol a múlt hétvégi teszteléssel kiszűrték a fertőzötteket, jóval kevesebb az új fertőzés, mint máshol.

 

Ahol a múlt hétvégi teszteléssel kiszűrték a fertőzötteket, jóval kevesebb az új fertőzés, mint máshol. Kép: Na Orave Fb-oldala

 

07.00 Megkezdődött a tesztelés, megnyíltak a mintavételi helyek

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.