Nyitókép: Rastislav Káčer Fb-oldala

 

Olvasóinktól ezúton is elnézést kérünk a vulgáris címválasztásért, de sajnos kénytelenek vagyunk leírni, mert ezeket a szavakat használta Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter mai Facebook-bejegyzésében.

 

Adótartozás, Globsec, Bajnai Gordon, sok százezer eurós állami szerződések – rákerestünk a neten Rastislav Káčerre

 

A magyargyűlölő, soviniszta, Orbán-fóbiás tárcavezető, aki a nemzetáruló Rigó Konrád (Most-Híd platform) barátja, ismét rátett egy lapáttal.

 

Király Zsolt: Káčer beszólt, a magyar politikusok talán már hallották

 

Hétfő esti bejegyzésében keményen nekiment Orbán Viktornak és mindazoknak, akik a békét sürgetik az orosz-ukrán háborúban. Alább olvashatják a Körkép.sk fordításában Káčer szavait:

 

Ma a Külügyi Tanács üléséről hiányzott Dmitro Kuleba. Reggel igazolta magát. Remek indoka volt. Biden amerikai elnök kijevi látogatása. Az asztal körül erős, 27 fős egység Ukrajna függetlensége és szabadsága érdekében. Az elszántság, támogatni Ukrajnát annak győzelméig. Csak egy valaki aggódik és ábrándozik arról, hogy ez nem a mi konfliktusunk, és az Ukrajnának adott fegyverek csak a háborút hosszabbítják meg. Ők pedig a béke oldalán állnak, nem a háborúén.

 

A hétvégén a Kárpát-medence látnoka arról szónokolt, hogy ez nem a mi háborúnk. Hogy ez csak két szláv állam háborús konfliktusa. Hogy hagynunk kellett volna őket, izolálni mindkettőt.

 

Azaz, hagyni, hogy az oroszok gyorsan gyilkolják le, irtsák ki az ukránokat. Hogy ne szenvedjenek. Milyen undorító. Milyen siralmas. Milyen keresztényellenes. Szent Márton (aki a mai Magyarország területén született) elsüllyedne a szégyentől ilyen keresztények láttán.

 

Egy dologban egyetértek az orosz agresszorok Kárpát-medencei kollaboránsaival. Az Ukrajnának adott fegyverek meghosszabbítják a konfliktust és kitolják a béke megszületését. Ukrajna legnagyobb fegyverszállítója Oroszország. Először zöld emberkékkel együtt szállította őket. Akik nem oroszok voltak, csak szabadságra mentek Ukrajnába. Már egy éve nyíltan támad és önti a fegyvereket Ukrajnába. Katonákkal együtt. Abban a pillanatban, hogy az oroszok befejezik az fegyverszállítást, összecsomagolnak és hazamennek, a többiek is azonnal felhagynak Kijev katonai támogatásával és eljön a béke. Egyszerű.

 

Az oroszok gyilkolják, tönkreteszik a szomszédjukat. Mert mer létezni. Mert szeretne a tisztességes, fejlett világhoz tartozni. Mert oda akar tartozni, ahol mi is vagyunk. Nálunk pedig erősödik a putyinista gyilkosságpárti koalíció. A békéről hadoválnak és Putyint csodálják. Menjenek Moszkvába és ott szónokoljanak a békéről. A börtönben vagy a Gulagon fognak megrohadni.

 

A tradicionális gárdisták és neonácik mellett Putyin oldalán száll harcba a háromszoros korábbi kormányfő is. Békét akar. Putyini békét. És úgy akar cselekedni, mint Orbán. „Orbán Magyarországon pontosan azt teszi, amit mi is tennénk Szlovákiában, ha a Smer kormányon lenne.”

 

Aki a szombati prédikációjában azt mondta, hogy az egyedüliek az EU-ban és a NATO-ban, akik másként látják az egészet. Ficoval már ketten lennének. Parádés. Pontosan ez az, amire szükségünk van.

 

Ezeket a sorokat a vonatban írom, úton Brüsszelből Londonba. Szlovákia a Nyugat része. 1000-40 éve. Ma EU- és NATO-tag. A fejlett világ része vagyunk. Nem akarom, hogy úgy csináljuk, mint Orbán teszi. És egyáltalán nem szeretném, hogy Putyin oldalán álljunk. Ez a saját romlottságunk lenne.

 

Putyin kollaboránsainak, különösen a mieinknek a Kárpát-medencében és a Felvidéken, mindenkinek, akik Ukrajna megsemmisítése árán szeretnék elérni a békét, csak egyet üzenek: Иди на хуй! (szerk. megj. Basszák meg!)

 

 

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a Körkép.sk kérdésére ma azt válaszolta Rastislav Káčernak, hogy aggódik a mentális egészségéért és a szlovák külügyminiszternek sürgősen fel kellene keresnie egy pszichiátert.

 

Gyimesi és Matovič bocsánatkérésre szólították fel Káčert az Orbánozós hergelése miatt

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: rastislav káčer

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.